کد خبر:۴۰۱۶۵۲
در آستانه روز بزرگداشت «سعدی» شهر کتاب برگزار می کند:

همایش سعدی و متنبی در شهر کتاب

علی‌اصغر محمدخانی گفت: مرکز فرهنگی شهر کتاب و مرکز سعدی‌شناسی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ شمسی برنامه‌‌ی ده‌ ساله‌‌ای را طراحی کرده‌اند که هر سال همایش سعدی با مقایسه با یکی از بزرگان ادبیات جهان در ایران و سایر کشورها برگزار شود که تاکنون این همایش‌ها موفقیت و تاثیرگذاری خوبی در معرفی سعدی در کشورهای دیگر داشته است.
همایش سعدی و متنبی در شهر کتاب

به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» پس از برگزاری همایش سعدی و پوشکین، سعدی و یونس امره، سعدی و سروانتس در شهر کتاب و در روسیه، ترکیه و اسپانیا در سه سال گذشته، همایش سعدی و متنبی در روزهای شنبه و یکشنبه ۲۹ و ۳۰ فروردین و با حضور سعدی‌شناسان و متنبی‌شناسان در مرکز فرهنگی شهر کتاب برگزار می‌شود.

 

علی‌اصغر محمدخانی با اعلام این خبر گفت: مرکز فرهنگی شهر کتاب و مرکز سعدی‌شناسی از سال ۱۳۹۱ تا ۱۴۰۰ شمسی برنامه‌‌ی ده‌ ساله‌‌ای را طراحی کرده‌اند که هر سال همایش سعدی با مقایسه با یکی از بزرگان ادبیات جهان در ایران و سایر کشورها برگزار شود که تاکنون این همایش‌ها موفقیت و تاثیرگذاری خوبی در معرفی سعدی در کشورهای دیگر داشته است. محمدخانی گفت که امسال نیز همایش سعدی و متنبی برگزار می‌شود.

 

متنبی شاعر کلاسیک عرب از مهم‌ترین شاعران است که پژوهش‌ها نشان می‌دهد که بر شاعران فارسی به ویژه سعدی، تاثیر گذاشته است و تصاویر و مضامین مشترک در شعر این دو شاعر دیده می‌شود. متنبی در ادبیات عربی و سعدی در ادبیات فارسی، هر دو از شاعران تاثیرگذار و دوران‌ساز هستند و بررسی تطبیقی مضامین به کار رفته در شعر سعدی و تاثیر‌پذیری آن از مضامین شعر متنبی از موضوعات مهم حوزه ادبیات تطبیقی است که در این باره کتاب‌ها و مقالات ارزشمندی نوشته شده است. سعدی و متنبی هر دو نابغه‌ی بی‌بدیل شعر هستند و سرآمدان شعر فارسی و عربی. آوازه‌ی سعدی و متنبی در میان شاعران فارسی و عربی چه در زمان حیات و چه پس از مرگشان کم‌نظیر است و هر دو در اقصای جهان خواستاران پرشمار دارند.

 

دبیر همایش «سعدی و متنبی» درباره‌ی مباحثی که در این همایش طرح می‌شود گفت: بررسی ویژگی‌های بلاغی شعر این دو شاعر، نشان دادن وجوه اشتراک و افتراق موجود در شعر آن‌ها و نیز بررسی و تحلیل زمینه‌های اجتماعی، اعتقادی و شخصیتی موجود در اشعار سعدی و متنبی از جمله مسائلی است که مطرح می‌شود. محمدخانی گفت: متنبی شاعری شناخته شده در ایران است که تا کنون نزدیک به صد پایان‌نامه‌ی کارشناسی ارشد و دکتری درباره‌ی زندگی، آثار و اشعار او و مقایسه‌اش با شاعرانی چون سعدی، حافظ، فردوسی، ناصرخسرو، منوچهری، خاقانی، مولوی و ... انجام شده و بیست کتاب و شصت مقاله به زبان فارسی درباره‌ی شعر متنبی و زندگی‌ و آثارش و مقایسه با شاعران بزرگ فارسی انتشار یافته است.

 

وی سخنرانان و موضوعات این همایش را بدین شرح اعلام کرد: «تاثیر متنبی بر سعدی»/ سخنران: دکتر مهدی محقق، «تناظر بلاغت و حکمت در سعدی و متنبی»/ سخنران: دکتر غلامحسین ابراهیمی‌دینانی، «فراخوانی متنبی در شعر معاصر عرب»/ سخنران: موسی اسوار، «سعدی و متنبی، دو اسلوب متفاوت»/ سخنران: دکتر سیروس شمیسا»، «عزت‌خواهی در گفتمان سعدی و متنبی»/ دکتر محمدعلی‌ آذرشب، «سخنان امام علی (ع) در اشعار متنبی»/ سخنران: دکتر سیدمحمدمهدی جعفری، «مرد را راه به حق، عقل نماید یا عشق؟»/ سخنران: دکتر شکوه حسینی، «متنبی، شاعر عشق و فلسفه»/ سخنران: دکتر علی‌رضا منوچهریان. محمدخانی در پایان گفت که همایش سعدی و متنبی در سال جاری در کشورهای عراق، لبنان و کویت نیز با حضور صاحب‌نظران ایران و کشورهای عربی و با همکاری دانشگاه‌ها و مراکز ادبی این سه کشور برگزار می‌شود.
 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار