به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، سردار قاسم رضایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به شهادت هشت مرزبان ایرانی در مرز ایران و پاکستان، گفت: تمام نا امنی ها در مرزهای شرقی کشور منشا خارجی دارد که از سوی استکبار هدایت و حمایت می شود.
وی با اشاره به اینکه بیش از 70 فقره درگیری و تجاوز مرزی طی یک سال گذشته از سمت پاکستان به داخل خاک ایران صورت گرفته است، اظهار کرد: دولت پاکستان باید یگان مورد نظر را در مرزها مستقر و امنیت منطقه را تامین کند.
سردار رضایی تاکید کرد: دولت پاکستان باید نسبت به دستگیری عاملان جنایت در مرز این کشور اقدام کند.
وی گفت: برای تامین امنیت مرزهای کشور 80 هزار میلیارد ریال اعتبار در لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس ارایه شده که در صورت پشتیبانی دولت و مجلس از این اعتبار 30 هزار میلیارد ریال برای تاسیسات ابنیه ای و 50 هزار میلیارد ریال نیز برای خرید خدمات و تجهیزات هزینه می شود.
فرمانده مرزبانی ناجا تاکید کرد: مرزهای جمهوری اسلامی ایران با وجود هشت هزار و 755 کیلومتر مرز مشترک از بالاترین امنیت در سطح منطقه برخوردار است و این امنیت بخاطر نگاه مرزنشینان به امنیت مرز و تعامل مرزبانی و مرزنشینان تامین شده است.
وی با بیان اینکه نیروی انسانی توانمند در مرزها حرف اول را می زند، ادامه داد: باید امتیازات مناسبی از جمله تامین خانه های سازمانی، تجهیزات دفاعی، خودروهای ایمنی، نفربرهای زرهی، تجهیزات لازم الکترونیکی، دوربین های حرارتی و شناورهای با فورس چهار، پنج و شش در اختیار مرزبانی قرار گیرد.
سردار رضایی همچنین با اشاره به آمار کشفیات در مرزهای کشور در سال گذشته گفت: بیش از سه هزار قبضه سلاح شکاری در مرزهای شمال غرب و حدود 60 تن مواد مخدر در مرزهای شرقی کشور کشف شده است.
وی ادامه داد: همچنین در سال گذشته از ورود غیرمجاز بیش از 25 هزار نفر به کشور جلوگیری شد و در مرزهای دریایی نیز به خصوص در منطقه جنوب کشور در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و سوخت اقدامات مهاری خوبی صورت گرفته است.
فرمانده مرزبانی ناجا با اشاره به برنامه های این فرماندهی در سالجاری اعلام کرد: انجام اقدامات مهندسی در مرزها، ارتقا مهارت ها و استفاده از فناوری نوین و بحث های کنترلی همچون دوربین های دید در شب، سیستم هوایی و پهباد از جمله برنامه های مرزبانی است.
وی بااشاره به ناامنی های موجود در کشورهای عراق، افغانستان و پاکستان، خاطرنشان کرد: ایران با وجود داشتن پیرامونی ناامن کشوری امن و با آسایش در منطقه است.
سردار رضایی اظهار کرد: مرزهای آذربایجان شرقی با مراقبت های مرزی و تجهیزات هوشمندانه مرزی از مناطق امن مرزی کشور است که مرزبانان آن از آمادگی کامل برخوردار هستند.
وی با اشاره به دیدار و گفت و گوی فرماندهان مرزبانی های ایران و جمهوری آذربایجان در جریان هشتمین اجلاس مرزبانی دوکشور، گفت: در ادامه این گفت و گو ها روز دوشنبه /فردا/ در جمهوری آذربایجان نشست مشترکی با فرمانده مرزبانی این کشور خواهیم داشت.
فرمانده مرزبانی ناجا اظهار کرد: به علت وجود مرز رودخانه ای، دریایی و خشکی ایران با جمهوری آذربایجان یکی از موارد مورد نظر در این مذاکره تبادل تجاری و چگونگی مدیریت ترانزیت خودروها است.
وی گفت: از خواسته های جمهوری آذربایجان بازگشایی دوباره مرز اصلاندوز و افزایش ساعت تردد در مرز بیله سوار و جلفاست که همگی در حال بررسی است.
وی افزود: جمهوری آذربایجان حدود 650 کیلومتر با ایران مرز مشترک دارد که لازمه این مرز طولانی نشست و گفت و گوهایی است که باید بین مرزبانی ها صورت گیرد.
آذربایجان شرقی با سه میلیون و 724 هزار و 620 نفر جمعیت، یکی از استان های بزرگ و پرجمعیت شمال غربی ایران محسوب می شود.
کلان شهر تبریز طبق سرشماری سال 90 یک میلیون و 695هزار و 94 نفر جمعیت دارد.