به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، محمود گلزاری امروز در همایش جوانان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین افزود: حل مشکل بیکاری جوانان از مهمترین اهداف دولت است.
وی گفت: ۴۰ درصد از علل تجرد در کشور به خاطر بیکاری است و اگر دخترها کمی قانع باشند و پسرها در کنار تحصیل ، فعالیت کنند شاید این مشکل برطرف شود.
معاون وزیر ورزش و جوانان افزود: البته پسران نیز نباید فکرکنند اشتغال یعنی پشت میز نشستن ، بیشتر اشتغال پسران باید در شغل های آزادی که خود آنها فعالیت می کنند مانند مزرعه و پرورش ماهی و قارچ باشد، پسران باید راحت طلبی را کنار بگذارند و خدا هم برکت می دهد.
گلزاری همچنین با بیان اینکه بیشتر طلاق ها در ۵ سال اول ازدواج انجام می شود گفت: ۲۰ درصد ازدواج ها در کشور به طلاق می انجامد و این میزان در تهران بیشتر است.
این کارشناس مسائل خانواده نیاز بر آموزش زوجین بعد از ازدواج تأکید کرد و افزود: ۱۵ تا ۲۰ درصد طلاق ها در سال اول ازدواج صورت می گیرد ، گفت: این چه ازدواجی است که این قدر سست است وقتی ازدواج صورت می گیرد حداقل باید سه سال این ازدواج را مانند یک نهال کوچک مراقبت کرد.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان بی رغبتی به ازدواج را یکی از مشکلات تشکیل خانواده دانست و افزود: ۱۱ میلیون جوان مجرد کشور در سن ازدواج هستند.
گلزاری افزود: برای دختران سن ۱۵ تا ۲۵ و برای پسران۳۰ سال تا ۳۵ سالگی را سن ازدواج می گویند و از ۳۵ تا ۴۵ سال دوره تأخیر ازدواج و از ۴۵ سال به بعد برای خانم ها و از سن ۵۰ سال به بالا برای آقایان ، دوران یأس از ازدواج و تجرد قطعی می شود.
وی گفت: میانگین سن ازدواج در استان تهران برای آقایان ۳۱ سال و برای خانم ها حدود ۲۷ و ۲۸ سال است.
این کارشناس و مشاور مسائل خانواده با اشاره به مسئله بالا رفتن سن ازدواج افزود: نگرانی درباره این مسئله برای دانشجویان دختر و تحصیل کرده نسبت به گروه های غیرتحصیل کرده بیشتر است.
وی دسترسی نداشتن به فرد مورد نظر برای ازدواج را یکی دیگر از مشکلات ازدواج دانست و افزود: روش فرهنگی کشور ما برای پیدا کردن فرد مورد نظر برای ازدواج روش سنتی است ، یعنی به شکلی است که خانواده پسر می تواند به دنبال دختر برود اما خانواده دختر نمی تواند به دنبال پسر برود ، روش سنتی که مادران به خواستگاری بروند ، ایرادی ندارد ولی کفاف نمی دهد.
این مشاور خانواده افزود: من معتقدم که دانشگاه یکی از عرصه های بسیار خوب انتخاب همسر است به شرط این که استادان مشاور بتوانند به دانشجویان کمک کنند که در دانشگاه انتخاب خوبی داشته باشند.
گلزاری، مشاوره قبل از ازدواج را یکی از نکات مهم دانست و گفت: مشاوره قبل از ازدواج یعنی مثلثی که از سه رأس دختر و پسر ، والدین و مشاور تشکیل می شود ، مشاوره قبل از ازدواج بسیار لازم است و روان شناس حاذق باید در این حوزه فعالیت کند.
وی در زمینه ازدواج با افرادی که یکبار ازدواج کردند هم گفت: از نظر علمی ، تجربی و اسلامی هیچ منعی برای این موضوع نیست و قرآن کریم می فرماید شما با زنان خوب ، با تقوا ، پارسا ازدواج کنید چه اینها دوشیزه و چه بیوه باشند.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان درباره نسبت سن دختر و پسر در ازدواج گفت: الگوی جهانی و علل متعدد این است که سن مرد ، بیشتر باشد ولی به منزله این نیست که اگر سن دختر دو سال بزرگتر باشد ، مشکلی حادی باشد ، این به دو طرف بر می گردد.
گلزاری افزود: خوب است پسر بین دو تا هشت سال با میانگین پنج سال ، از دختر بزرگتر باشند و هرچقدر از این رِنج سنی جدا می شویم باید دقت های بیشتری انجام دهیم و عوامل دیگر را باید بیشتر در نظر بگیریم.
وی با تأکید بر این که سطح تحصیلات پسر نباید بیش از دو مقطع از دختر کمتر باشد گفت: مرد باید توانایی اداره و مدیریت زندگی را داشته باشد و تواناییش به حدی باشد که زن آن را قبول کند.
این مشاور خانواده ، سن ، فرهنگ ، تحصیلات ، استقلال ، پاکدامنی ، راستگویی ، سلامت روان ، سلامت شخصیت ، سلامت خانواده را ملاک هایی برای ازدواج دانست و گفت: همه اینها در دوچیز هماهنگ بودن با هم و سالم بودن مهم است.
گلزاری افزود: متاسفانه در کشور ما ۲۰ درصد از ازدواج ها به طلاق می انجامد و حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد آشفتگی دارد و ۳۰ درصد خوب می شود.
وی انتخاب خوب و آموزش خوب را شرط زندگی پایدار دانست و افزود: می توانیم با انتخاب و آموزش خوب انتخاب مناسبی انجام دهیم که بالنده باشد و از طلاق ها باید درس بگیرید که خوب انتخاب کنید و خوب آموزش ببینید.