به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، سید کاظم فرهمند امروز در همایش هفته سلامت که به همت بسیج دانشجویی دانشکده بهداشت در تالار رازی این دانشکده برگزار شد، گفت: در کنفرانس آلماآتا در سال 1978 نقطه عطفی در حوزه بهداشت اتفاق افتاد که نگاه به بهداشت را با تغییر روبه رو کرد.
وی با بیان این نکته که بیش از 140 کشور جهان در این کنفرانس بر ایجاد مراقبتهای اولیه تا سال 2000 در جهان تاکید داشتند، افزود: از این زمان به بعد بحث سلامت معنوی در کنار سلامت اجتماعی و روانی مورد توجه قرار گرفت.
قائم مقام رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی در ادامه با بیان این نکته که از سال 1980به بعد بحث مراقبتهای اولیه گسترش پیدا کرد، تصریح کرد: در این هنگام علاوه بر گسترش بحث مراقبتهای اولیه انحرافاتی در این حوزه نیز پیدا شد که مهمترین آن انتخاب درمان خوراکی کم آب به شمار میرفت.
فرهمند به گزارش بانک جهانی در سال 1993 اشاره کرد و گفت: در سال 1993 بانک جهانی گزارشی را بیان کرد و در آن سرمایه گذاری شدید خود در حوزه مراقبتهای بهداشتی را اعلام کرد.
وی افزود: در سال 200 و در اجلاس هزاره سوم نقش عوامل اجتماعی بر سلامت، معظل آموزش بر سلامت و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت نیز به برنامههای بهداشت جهانی اضافه شد که متاسفانه همکاری ضعیف بین بخشی در این حوزه در کشور ما را دچار مشکل کرد.
قائم مقام رئیس مرکز بهداشت استان خراسان رضوی به شکل گیری کمیسیون جهانی بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت اشاره داشت و تصریح کرد: در سال 2004 کمیسیون جهانی بررسی عوامل اجتماعی موثر بر سلامت کار خود را آغاز و در سال 2008 نقطه عطف دیگری در این حوزه رخ داد که آن عنوان گزارش بهداشت جهانی در «مراقبتهای سلامت اولیه اکنون بیش از هر وقت دیگر» بود.
فرهمند نگاه ایران به حوزه بهداشت را در سالهای اخیر رو به رشد دانست و با بیان این نکته که باید پذیرفت ایران جزو کشورهای در حال رشد است، گفت: ناکافی بودن منابع مالی، کیفیت پایین مراقبتها، ناکافی بودن آموزشها و تجهیزات مورد نیاز و مشکلات و موانع نظام ارجاع از جمله مشکلات کشور در حوزه بهداشت و سلامت است.