به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ روزنامه جروزالم پست نوشت اسرائیل با ترسیم خطوط قرمز جدید و شفاف برای ایران می خواهد سرعت حرکت این کشور را در تسلط بر منطقه کاهش دهد.
این روزنامه اسرائیلی امروز در پایگاه اینترنتی خود در مقاله ای نوشت اگر گزارش رسانه های عربی مبنی بر این که نیروی هوایی اسرائیل یک بار دیگر به اهدافی در سوریه حمله کرده اند درست باشد، می توان آن را به عنوان سیاست جدید اسرائیل تفسیر کرد.
به گزارش شبکه های تلویزیونی الجزیره و العربیه و رسانه های اجتماعی مخالف سوریه، موشک های اسکاد سوریه اهداف حملات چهارشنبه و جمعه شب اسرائیل بوده اند اما پیام آن برای ایران و نیروی نیابتی آن یعنی حزب الله بوده است.
هدف از این سیاست ترسیم خطوط قرمز جدید و شفاف برای ایران است تا سرعت حرکت این کشور را در تسلط بر منطقه کاهش دهد.
تا همین اواخر، عملیات دیپلماتیک و پنهانی اسرائیل بر ضد برنامه هسته ای تهران متمرکز بود اما به نظر می رسد با وجود لحن اسرائیل که معمولا از زبان بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر آن بیان می شود، نهادهای امنیتی و رسمی اسرائیل این مسئله را پذیرفته اند که توافق هسته ای میان ایران و جامعه بین المللی یک واقعیت مسلم است.
اسرائیل با دیپلماسی خود نتوانست آمریکا و جامعه بین المللی را ترغیب کند که هر گونه توافقی که قابلیت های هسته ای ایران را در ازای لغو تحریم ها محدود کند یک توافق بد محسوب می شود.
اکنون اسرائیل خود را برای این واقعیت جدید آماده می کند که ایران در حال تبدیل شدن به قدرتی در منطقه است که نفوذ آن از اقیانوس هند تا دریای سرخ و مدیترانه گسترش می یابد.
اسرائیل برای کاهش سرعت بلند پروازی های منطقه ای تهران باید به کشورهایی مانند عربستان، امارات و مصر بپیوندد. در واقع این همکاری در محور ریاض-قاهره-تل آویو سال گذشته بهبود یافته است.
با این حال نگرانی اصلی اسرائیل نفوذ روز افزون ایران بر حزب الله است. اسرائیل در این جبهه تنها است. رابطه نزدیک ایران به عنوان حامی و حزب الله به عنوان بنده مطیع آن در تلاش برای حضور مخفیانه در بلندی های جولان برای باز کردن یک جبهه دوم در صورت بروز جنگ دیگری میان اسرائیل و حزب الله کاملا مشهود است.
گزارش های خارجی دستکم ده حمله در سوریه وی یک حمله در خاک لبنان را در دو سال گذشته به نیروی هوایی اسرائیل نسبت داده اند. هدف این حملات کاروانی های حامل موشک های دور برد پیشرفته سوریه یا ایران برای حزب الله بوده است.
اما حزب الله از زمان جنگ دوم لبنان در سال 2006 تقریبا صد هزار موشک و راکت ذخیره کرده است که می توانند هر نقطه ای در اسرائیل را از جمله مکان های استراتژیک مانند راکتور هسته ای دمونا، ایستگاه های برق و پایگاه ه ای نظامی و غیره را هدف قرار دهند. با وجود این اسرائیل دیگر تلاش نمی کند برای جلوگیری از این حمله ها مانع انتقال موشک ها به حزب الله شود. مقامات امنیتی بلند پایه اسرائیلی اذعان می کنند که نمی توانند مانع دشمن در تجهیز خود شوند و تنها کاری که می توانند انجام دهند این است که مانع آنها در استفاده از سلاح هایی که در اختیار دارند بشوند.
با این توضیح می توان گفت که اسرائیل تا کنون موفق شده است زیرا نه ایران و نه حزب الله قصد باز کردن جبهه جدیدی بر ضد اسرائیل ندارند.
اما ایران و حزب الله ممکن است به این نتیجه برسند که اسرائیل زیاده روی می کند و به خود بگویند دیگر بس است. اکنون زمان تلافی فرا رسیده است. با این سناریو، آنها ممکن است فقط تلاش کنند قدرت بازدارندگی خود را بار دیگر برقرار کنند و ممکن است اوضاع از کنترل خارج شود.