به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، آزمون علوم پایه و پیش کارورزی ۱۴ اسفند ماه سال گذشته برگزار شد و نتایج آزمون ۲۷ اسفند ماه اعلام شد.، امتحان علوم پایه و پره اینترنی سالی دو بار (اسفند و شهریور) برگزار میشود و دانشجویان سال سوم و سال ششم پزشکی عمومی به ترتیب تا زمانی که علوم پایه و پره اینترنی را قبول نشوند نمیتوانند به مرحله بعد دوره پزشکی وارد شوند. ضمن اینکه دانش آموختگان پزشکی عمومی از دانشگاههای خارجی نیز باید آزمون علوم پایه را در ایران بدهند
دانشجویان یاد شده تقریبا از تمام دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بودند و یکی از موارد مهم اعتراضی آنها، سقف نمره قبولی در امتحانات علوم پایه و پره اینترنتی بود. یکی از دانشجویان معترض اظهار داشت: سوالات این آزمون تا سال ۹۲ و نیز نمرات آن، سراسری بود اما در شهریور ۹۳ سوالات و نمرات قبولی به صورت قطبی (منطقهای) مطرح میشود.
وی ادامه داد: این در حالی است که در آزمون اسفند سال ۹۳ سوالات به صورت قطبی مطرح شد اما نمرات قبولی را سراسری اعلام کردند.
این دانشجو اذعان داشت که مسوولان، پس از برگزاری آزمون به دانشجویان اعلام کردند که نمرات قبولی به صورت سراسری محاسبه میشود. این در حالی است که چگونه میتوان آزمونی را به صورت منطقهای برگزار اما نمرات قبولی آن را به سراسری عنوان کرد.
وی گفت: اگر میانگین نمره قبولی علوم پایه و پیش کارورزی در سالهای قبل بین ۷۰ تا ۷۵ بود، الان برای علوم پایه ۹۲ و برای پیش کارورزی (پره اینترنی) ۹۵ در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه این تغییرات بدون اعلام قبلی به دانشجو صورت گرفته است.
در این میان، دانشجویان معترض، اعتراض خود را اعلام کردند ولی به دلیل برخورد با تعطیلات نوروز این اعتراض به سال ۹۴ موکول شد.
دانشجویان روز ۱۵ فروردین و با آغاز رسمی سال کاری از طریق وزارت بهداشت و هم از طریق مجلس با تجمعات و شعارهایی خواستار رسیدگی به این موضوع شدند. دانشجویان معتقدند که وزارت ابهداشت، درمان وآموزش پزشکی در سال جدید روند خود را تغییر داده که بدون اطلاع قبلی بوده است. به همین دلیل دانشجویان مقابل مجلس و وزارت بهداشت تجمع کردند و با سر دادن شعار وزارت عدالت عدالت مجلس حمایت حمایت اعتراض خود را اعلام کردند و چندین بار خواستار ملاقات حضوری با لاریجانی معاون آموزش وزارت شدند که با وجود پیگیریهای مکرر این خواسته محقق نشد
این در حالی است که در دورههای قبل دستجردی وزیر سابق بهداشت شخصا با دانشجویان صحبت میکرد و سخنان و اعتراضات دانشجویان را میشنید.
پس از اینکه، تجمع و اعتراض نتیجهای نداشت، دانشجویان معترض به بیت رهبری و دفتر ریاست جمهوری نامههایی مبنی بر اعتراض و اعلام نیاز به مساعدت ارسال کردند.
تصویر نامه دانشجویان به وزیر بهداشت، درمان وآموزش پزشکی در زیر قرار گرفته است:
در پی نامه دانشجویان، دوتن از مراجع تقلید با ارسال نامهای اعلام کردند که دانشجویان را در احقاق حقشان یاری میکنند که تاکنون خبری نشده است.
در حال حاضر پس از گذشت چندین ماه از بلاتکلیفی این دانشجویان، هیچ مقام و ارگانی حاضر به پاسخگویی به دانشجویان نیست و انگار صدای اعتراض دانشجویان در هیاهوی تبلیغات رسانهای به گوش مسئولین نرسیده است.