به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ایلام، اوشنی در سلسله جلسات اقتصاد مقاومتی که روز گذشته به همت انجمن علمی اقتصاد در دانشگاه ایلام برگزار شد، با اشاره به آغاز دور جدید تحریم ها از سال های ۸۸ گفت: فکر می کردیم که تحریم ها بر ما اثری ندارد، نقاط قوت ما به نقاط ضعف تبدیل شدند، این تحریم ها هزینه های سنگینی بر ملت ایران متحمل شدند و کشور را با چالش مواجه کرد.
وی بیان کرد: با افزایش قیمت نفت در سال ۱۹۷۳ میلادی در اروپا معضلاتی مانند افزایش بیکاری، افزایش سطح قیمت ها و وقوع پدیده رکود تورمی به وجود آمد، بنابراین کمیته راهکار در اروپا برای خروج از شرایط پیش آمده تشکیل شد. این کمیته استعانت از چهار اصل با عناوین افزایش بهره وری در حوزه انرژی، استفاده از انرژی های جایگزین، افزایش قیمت نفت و استفاده از منابع تجدید پذیر به عنوان اصول اولیه در راستای عدم وابستگی به منابع نفتی خاورمیانه را برای ملل غربی ترسیم کرد.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه هر کشوری در هر برهه از زمان با فشار مواجه می شود، خاطرنشان کرد: کشورهای غربی خود را در صنایع پایه ای غیروابسته کردند، اقتصاد مقاومتی نسخهای پیچیده برای دوران بحران نیست؛ بلکه بکارگیری اصول علمی در حوزه استراتژیک است.