کد خبر:۴۰۵۴۵۴
جلیلی در نشست خبری:

پژوهشکده ترویج علم در سال جاری تأسیس می‌شود

رئیس موزه علوم و فناوری گفت: موزه علم و فناوری با دیگر موزه‌ها تفاوت خاصی دارد و برای تربیت نیروی متخصص نیاز به تأسیس پژوهشکده ترویج علم داریم.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، نشست خبری پنجمین همایش بین مللی موزه علم و فناوری با حضور سیف الله جلیلی، رئیس موزه علوم و فناوری در محل سابق کتابخانه ملی برگزار شد در این برنامه سیف الله جلیلی، رئیس موزه علم و فناوری گفت: موزه علم و فناوری به صورت رسمی از سال ۸۴ اساسنامه آن مصوب شده و از سال ۸۹ افتتاح گردید در همه دنیا مراکز علم وجود دارد در سال ۱۸۸۸ اولین مرکز علمی دنیا در برلین آلمان ساخته شد.

 

وی با اشاره به نقش مراکز علمی تصریح کرد: مراکز علمی نقش ارتباط مردم عامه با علوم و تکنولوژی عصر خود را دارد و بعد از سال ۱۸۸۸ هر ساله تعداد مردم و مراکز علمی افزایش پیدا می‌کرد همچنین در ایران نیز مرکزی به عنوان مرکز علم و فناوری مشابه مراکز علمی دنیا اساسنامه آن سال ۸۴ تشکیل و پایه‌های آن از سال ۸۹ گذاشته شد و فعالیت‌های خود را آغاز کرد.

 

رئیس موزه علم و فناوری ادامه داد: چندین گالری در این موزه تأسیس گشته است از جمله گالری مرکز علم که با هدف گردآوری مطالب مفید برای عامه مردم است، گالری فناوری بومی یکی دیگر از قسمت‌های این موزه می‌باشد که با هدف جمع آوری فناوری‌های که از قدیم مورد استفاده بوده است قرار دارد، گالری از موس تا موبایل بخش جالب موزه علم و فناوری است که باهدف نشان دادن سیر تاریخ تحول فناوری ارتباطات تشکیل شده است.

 

وی با اشاره به افتتاح گالری انرژی‌های نو در تاریخ ۱۶ اردیبهشت اضافه کرد: هدف از تشکیل این گالری نشان دادن روش‌های جدید برای تولید انرژی به صورت ساده می‌باشد که در بخش اول آن درباره انرژی هسته‌ای می‌باشد، انرژی باد و خورشید نیز از دیگر موضوعات گنجانده شده در گالری است.

 

جلیلی افزود: گالری ابزارهای جراحی یکی دیگر از مجموعه‌های است که قرار است افتتاح شود چرا که طب در ایران تاریخ طولانی داشته و از قدیم مورد استفاده بوده است و باید گفت: این گالری نیز در ۱۶ اردیبهشت افتتاح خواهد شد.

 

وی با اشاره به هدف اصلی موزه‌ها ادامه داد: هدف اصلی موزه‌ها این است که مردم نگاهی به گذشته، حال و آینده خود داشته باشند و تاریخ عملی یک جامعه را مدنظر قرار می‌دهد.

 

رئیس موزه علم و فناوری با اشاره به تخصیص چند گالری مختلف در موزه علم و فناوری تا پایان امسال گفت: گالری از چرتکه تا کامپیو‌تر یکی دیگری از بخش‌های موزه علم و فناوری است که به منظور نشان دادن سیر تاریخی ارتباطات می‌باشد چرا که اولین وسیله برای محاسبه چرتکه بوده و تاریخچه آن به مصر، چین و ایران بر می‌گردد و هیچ صنعتی مانند کامپیو‌تر تا این حد دچار تحول نشده است.

 

وی ادامه داد: افتتاح گالری نجوم در برنامه‌های ما از جمله برنامه‌های ما در سال جاری می‌باشد، گالری ارتباطات را قرار است با همکاری صدا و سیما تأسیس کنیم و گالری هوا و فضا نیز با همکاری سازمان هوا و فضا برای علاقه مندان به این رشته افتتاح کرده که در آن قطعات ماهواره‌های همچون امید در معرض دید عموم قرار خواهد گرفت.

 

جلیلی با اشاره به تأسیس گالری شیمی و گالری جهان نما تا پایان امسال گفت: این دو گالری نیز مطالعات آن انجام شده و امیدواریم تا پایان سال راه اندازی شود.

 

رئیس موزه علم و فناوری تصریح کرد: تأسیس پژوهشکده ترویج علم یکی دیگر از برنامه‌های سال جاری می‌باشد چرا که معمولاً برای نمایش اشیاء علمی نیازمند به کار‌شناسان می‌باشند و مصوبات آن با وزارت علوم انجام شده و این پژوهشکده در حال آماده سازی است.

 

وی با اشاره به نیاز تأسیس پژوهشکده ترویج علم گفت: یکی از اهداف بزرگ موزه علم و فناوری این است که بتوانیم در دیگر استان‌های کشور شعب‌های مختلفی از این حوزه را تاسیس کنیم که برای تحقق این امر نیاز به نیروی متخصص داریم.

 

جلیلی با اشاره به جشنواره بین المللی موزه علم و فناوری گفت: این همایش به منظور ترویج علم بین مردم عامه برگزار خواهد شد که می‌خواهد علم را به زبان ساده برای مردم گویا کند و در واقع علم را به سمت مردم و مردم را به سمت علم سوق دهد.

 

رئیس موزه علم و فناوری افزود: فراخوان ارسال مقاله برای این همایش انجام شده و مهلت ارسال آن‌ها تا پایان مهرماه است چرا که این همایش در ۲۶ و ۲۷ آبان ماه سال ۹۴ برگزار خواهد شد.

 

وی با اشاره به محورهای همایش بین المللی موزه علم و فناوری گفت: از جمله محورهای همایش می‌توان به گسترش علم و فناوری و سرنوشت محیط زیست، موزه‌ها و نقش آن‌ها در جلب توجه افکار عمومی به چالش‌های محیط زیست، شیوه‌های آموزش محیط زیست در موزه‌ها، موزه‌ها وگسترش فرهنگ محیط زیست و نقش سیاست گذاری کلان علمی- پژوهشی و آموزشی در حمایت از محیط زیست اشاره کرد.

 

رئیس موزه علم و فناوری با بیان اینکه امسال محیط زیست را محور اصلی این همایش قرار داده‌ایم، افزود: شعار این همایش جامعه پایدار و جایگاه موزه‌ها در ترویج علم سبز می‌باشد چرا که بشر از‌‌ همان آغاز به محیط زیست مدیون بوده و امسال نیز به دلیل ترویج حفظ محیط زیست آن را محور قرار داده‌ایم و در تلاشیم در این همایش از حفظ محیط زیست بیشتر صحبت شود.

 

وی افزود: گالری خاص مشاهیر ایران و اسلام با تصویب وزارت علوم افتتاح می‌شود قرار شده است این گالری را در تمام مدارس ایران گوشه‌ای از این گالری را به عرصه بازدید قرار دهیم.

 

جلیلی با اشاره به آمار بازدید موزه علم و فناوری گفت: در این موزه یک چهارم از بازدیدکنندگان را دانش آموزان تشکیل می‌دهند و سه چهارم دیگر آن مردم عام هستند، روزانه ۳۰۰ نفر و در سال ۹۳، ۵۰ هزار نفر از این موزه بازدید کردند که درصددیم امسال این رقم را افزایش دهیم.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: در سال ۹۴، ۶ میلیارد بودجه برای موزه علم و فناوری دریافت کرده‌ایم و امیدواریم با کمک مسئولین و تقبل هزینه‌ها این آمادگی را داریم که بتوانیم در هر استان یک موزه علم و فناوری را تأسیس کنیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار