کد خبر:۴۰۵۶۹۳
در پی یک اظهار نظر تعجب برانگیز

اظهارات غیرحقوقی رئیس‌جمهور «حقوق‌دان» برای «سرهنگ‌ها»!

حجت الاسلام و المسلمین شیخ حسن روحانی، در همایش فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی گفته بود: «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را نیز گرفتار خواهیم ساخت.»

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» - فرزاد زعیم - چند روز پیش از این، جناب حجت الاسلام و المسلمین شیخ حسن روحانی، در همایش فرماندهان و مدیران نیروی انتظامی گفته بود: «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست بلکه وظیفه پلیس اجرای قانون است و اگر غیر از این باشد، در مخمصه فکری قرار گرفته و مردم را نیز گرفتار خواهیم ساخت.»

 

و در ادامه به ذکر مثال های زیر اقدام نمودند:

 

«احکام شرع برخی در قانون وجود دارد و بخشی هم مجلس تصویب کرده که مخالف با شرع نبوده است؛ برخی احکام اسلام در قانون نیامده آیا پلیس می‌تواند در آن دخالت کند؟‌ مثلا هنگام نماز ظهر وارد یک بانک شود و به رئیس بانک بگوید وقت نماز است.

احسان به والدین یکی از واجبات بزرگ ماست ولی آیا می‌شود یک نفر را دستگیر کرد به خاطر اینکه در خیابان از پدرش جلوتر حرکت کرده است؟ یا آنکه به فردی بگوییم چرا نماز را تند خواندی؟ چرا کند خواندی؟»

 

پیرو صحبت های ریاست محترم جمهور و نسبت به بررسی حقوقی این اظهارات اقدام نموده ایم که گزارش آن در ذیل می آید.

 

تعاریف حقوقی

 

علمای علم حقوق و حقوق دانان، حقوق را دانشی می دانند که به تحلیل قواعد حاکم بر روابط اشخاص و سیر تحول آن می پردازد. موضوع دانش حقوق، قواعد قواعد و دستوراتی است که انسانها در هر جامعه برای حفظ اجتماع بر آن حاکم می کنند بنابراین دانش حقوق از چیزی بحث می کند که برای بقای جامعه و تمدن، وجود آن انکار پذیر است.

 

این علم دسته بندی های مختلفی دارد، اما در یک تقسیم بندی کلی به حقوق عمومی و خصوصی تقسیم می شود. حقوق خصوصی ناظر بر روابط اشخاص حقیقی و افراد است و حقوق عمومی ناظر بر اشخاص حقوقی و عمومی.

 

در تعریف دقیق تر، حقوق عمومی قواعد مربوط به سازمان دولت و طرز عمل آن و مقررات مربوط به سازمان‌های دولتی و تنظیم کننده روابط بین مردم و دولت است. روابط دولت و سازمان‌های وابسته به آن و مأمورین آن‌ها با افراد جامعه در قلمرو این شاخه از حقوق می‌گنجند. مهمترین مقررات حقوق عمومی هر کشور در قانون اساسی بیان شده‌است.

 

حقوق عمومی به عنوان یکی از دو شاخه مادر حقوق در برابر حقوق خصوصی قرار می‌گیرد که به روابط افراد جامعه با یکدگر می‌پردازد. حقوق عمومی خود به چند شاخه تقسیم می‌شود که حقوق اساسی، حقوق اداری، حقوق جزا و حقوق بین‌الملل عمومی از مهمترین آن هاست.

 

حقوق اداری شاخه‌ای از حقوق عمومی داخلی است و به مجموعه قواعد حقوقی گفته می‌شود که حقوق و تکالیف سازمان‌های اداری دولت و روابط آن‌ها با مردم را تعیین می‌کند.

 

حقوق اداری ناظر بر فعالیت‌های مربوط به خدمات عمومی و حفظ نظم عمومی است که از وظایف اصلی دولت و سازمان های زیر مجموعه آن است.

 

در این بین برای تحقق اهداف فوق، واژه پلیس مطرح می شود.

 

علمای حقوق، واژه پلیس را دارای دو مفهوم می دانند؛ پلیس اداری عمومی و پلیس اداری اختصاصی.

 

پلیس اداری عمومی  در برگیرنده مفاهیم «امنیت عمومی »، «آسایش عمومی » و «بهداشت عمومی » است و برای تامین این موارد بکارگیری و سازماندهی می شود.

 

پلیس اختصاصی از نظر هدف با پلیس عمومی تفاوتی ندارد اما بدلیل تبعیت از یک  نظام حقوقی خاص از پلیس عمومی متمایز شده است. مثل پلیس راهنمایی و رانندگی، پلیس امنیت و ...

 

این اختصاص پلیس تا جایی ادامه یافته و گستره عمومی زندگی شهروندی را در بر گرفته است که منجر به تشکیل پلیس زیبایی شهر،  پلیس ساختمان و پلیس حفظ آثار باستانی شده است.

 

نکته مشترک در تمام انواع پلیس، دخالت و نظارت بر امور عمومی است که با دو هدف صورت می گیرد: خدمات عمومی و حفظ نظم عمومی.

 

مقامات پلیس اداری استانداران، فرمانداران و بخشداران كه زیر نظر وزیر كشور فعالیت می‌كنند و نیروی انتظامی، تابع وزارت كشور و مكلف به اجرای دستورهای وزیر كشور، استاندار، فرماندار و بخشدار می‌باشد. شوراهای استان، شهرستان، شهر و بخش نیز از جمله این مقامات هستند.

 

 غیر از مقامات مذكور دیگران حق دخالت در نظامات عمومی را ندارند مگر به اجازۀ صریح قانون، البته رئیس جمهور و وزیر كشور، به عنوان مافوق مقامات مذكور، حق تصمیم‌گیری در امور نظامات عمومی را دارند.

 

 

جایگاه احکام اسلامی در قانون اساسی جمهوری اسلامی:

 

در بند اول مقدمه قانون اساسی چنین آمده است: «قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مبین نهادهای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی جامعه ایران براساس اصول و ضوابط اسلامی است که انعکاس خواست قلبی امت اسلامی می باشد.»

 

در ذیل «شیوه حکومت در اسلام» آمده است: «ملت ما در جریان تکامل انقلابی خود ... به مواضع فکری و جهان بینی اصیل اسلامی بازگشت و اکنون بر آن است که با موازین اسلامی جامعه نمونه (اسوه)‏ خود را بنا کند. بر چنین پایه ای، رسالت قانون اساسی این است که زمینه های اعتقادی نهضت را عینیت بخشد و شرایطی را به وجود آورد که در آن انسان با ارزش های والا و جهان شمول اسلامی پرورش یابد.»

 

مقدمه قانون اساسی در ادامه قوه مجره را چنین تعریف می کند: «قوه مجریه به دلیل اهمیت ویژه ای که در رابطه با اجرای احکام و مقررات اسلامی به منظور رسیدن به روابط و مناسبات عادلانه حاکم بر جامعه دارد و همچنین ضرورتی که این مساله حیاتی در زمینه سازی وصول به هدف نهایی حیات خواهد داشت بایستی راهگشای ایجاد جامعه اسلامی باشد.»

 

همچنین در اصل چهارم قانون اساسی آمده است: «کلیه قوانین و مقررات مدنی، جزائی، مالی، اقتصادی، اداری، فرهنگی، نظامی، سیاسی و غیر اینها باید براساس موازین اسلامی باشد. این اصل بر اطلاق یا عموم همه اصول قانون اساسی و قوانین و مقررات دیگر حاکم است و تشخیص این امر برعهده فقهای شورای نگهبان است.»

 

اصل یکصد و سیزدهم  قانون اساسی نیز اشعار دارد که:  پس از مقام رهبری رئیس جمهور عالی ترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی و ریاست قوه مجریه را جز در اموری که مستقیماً به رهبری مربوط می شود،برعهده دارد.

 

نتیجه گیری

با عنایت به تعارف فوق و نکات استخراج شده از قانون اساسی چند نکته محل تامل است:

  • با توجه به تصریح قانون اساسی، اسلام اصل اساسی انقلاب و حکومت جمهوری اسلامی است و همه قوانین باید منطبق با آن باشد. لذاست که شرع به عنوان یکی از منبع اصلی قانون گذاری مطرح می شود. این در حالی است که ریاست محترم جمهور بیان داشتند که «احکام شرع برخی در قانون وجود دارد و بخشی هم مجلس تصویب کرده که مخالف با شرع نبوده است»، در حالی که قانون اساسی نگاه جامع و مانع خود را در اصل چهارم قانون اساسی مطرح کرده است و نگاه قانونی مطرح شده با نگاه رئیس جمهور فاصله دارد.

 

  • جناب رئیس جمهور در صحبت های خود ایراد فرمودند که «پلیس موظف به اجرای اسلام نیست» در حالی که هم در مقدمه قانون اساسی قوه مجریه، مجری احکام و مقررات اسلامی دانسته شده و هم در اصل 113 رئیس جمهور مسئول اجرای قانون اساسی خوانده شده که خود را منطبق با احکام و شریعت می داند. همچنین با توجه با اینکه از منظر حقوقی وزارت کشور و پلیس زیر مجموعه قوه مجریه تعریف می شود، از این قاعده مستثنی نبوده و لاجرم پلیس جمهوری اسلامی نیز باید مجری احکام اسلام باشد. (توضیح در بند بعدی)

 

  • همچنین جناب رئیس جمهور با ذکر مثال هایی نظیر دخالت پلیس در امر نماز، تعطیلی بانک بخاطر وقت اذان و جلب و دستگیری افراد به علت بی احترامی به والدین سعی در تقریب به ذهن نمودن مفاهیم مطرح شده در صحبت های خود را دارند. اما جای سوال است، که ایشان از اختلاط و در هم آمیزی امور فردی و اجتماعی  چه قصدی دارند؟ بر همگان مبرهن است که برخی از احکام اسلام فردی است و در رابطه فرد با خدای خویش مطرح می‌شود. برخی دیگر از احکام رنگ اجتماعی داشته و در رابطه با جامعه و سایر همنوعان تعریف می شود. قطع به یقین مثال هایی که توسط ریاست جمهوری ایراد شده جنبه فردی و شخصی داشته و این در حالی است که مفاهیم حقوق عمومی، حقوق اداری و پلیس ناظر بر مسائل اجتماعی و عمومی می باشند.

 

براستی آیا مسائلی نظیر حفظ حجاب که جنبه حفظ امنیت اخلاقی جامعه را دارد و  ورود پلیس را برای حفظ نظم عمومی جامعه می‌طلبد و حکم صریح اسلامی است را باید با مسئله ای مثل تندخوانی نماز در هم آمیخت؟ (البته نوع ورود پلیس به این مقوله و نوع اقدامات و فعالیت‌ها و نگاه اسلام به این مقوله نیاز به بررسی و مطالعه دیگری دارد)

 

آیا مسئله ای مثل مکاسب حرام، و ضرورت ورود پلیس با احترام به والدین در یک کاسه است؟ و اساسا این دو مثال از یک جنس است؟

 

آیا مثال‌های مطروحه متناسب با موضوع است؟

 

با توجه به اشراف ریاست محترم جمهور بر علوم اسلامی و نیز علم حقوق، تا جایی که خود را «حقوق دان و نه سرهنگ» نامیدند، چنین اظهاراتی عجیب به نظر می رسد که البته انتقاد مراجع عظام تقلید را نیز بر انگیخت. اما انتظار می رود ایشان با مرور مجدد قانون اساسی جمهوری اسلامی، هم بر جایگاه اسلام در قانون اساسی اشراف یابند و هم بر وظایفی که دولت نسبت به مردم دارد و کمتر به آن توجه شده است.

 

به هرحال با آرزوی توفیق بیشتر برای دولت و دعای خیر برای آنها، مشتاقانه آرزومند آنیم که قانون اساسی کشور و احکام و قوانین اسلام به دستان با کفایت این دولت، هرچه بیشتر محقق گردد.  

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ارجمندی
Germany
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۲
ناراحتم
خیلی
51
4
ناشناس
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۰:۳۸
ومن بسیارمتاسف
مجی
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۳:۲۵
از چی ؟ البته درک میکنم رییس جمهور کشورت از این حرف ها بزنه ناراحتی هم داره دیگه...
مینا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۴
مشکل شما اینه که هرکس مخالف نظر شما حرف بزنه میکوبیدش. می خواید مردم رو به زور ببرید به بهشت. اصلا نماز زوری که ارزشی نداره برا خدا
12
70
ش
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
الان واقعا این مطلبو خوندی ؟؟!!
یوسف
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۱
معلومه اصلا متن رو نخوندی ، چون نماز یک امر فردی است و اصلا ارتباطی با پلیس نداره ، وظیفه پلیس در امور اجتماعی است ، کسی دیگری رو مجبور به خواندن نماز نکرده که شما و رئیس جمهور محبوبت اومدین در ارتباط با اون اظهار نظر کردین
ناشناس
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۷
هر چند با نظر یوسف موافقم ولی مینا برو نمازت را بخون. اول نماز نمیخونی، بعد فلان منکر و بعد منکرها اجتماعی میشه دودش تو چشم ما میره. ما کی میخوایم بفهمیم که احکام فردی اسلام در احکام اجتماعی تاثیر داره
ناشناس
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۲
شما هم بزور میخواین مردمو ببرید جهنم
دو کوهه
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۴۳
مولی متقیان میفرماییند هرکه میخواهد چشم و دلش از خواب غفلت باز شود به قبرستان رود-توصیه میشود برای از ریشه درست شدن راههای زندگیتان اگر میتوانید در بستر قبر بخوابید/
سلامی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
دست شما درد نکنه واقعا که حق مطلبو ادا کردید
26
3
سید
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۵
آقای .... دیگه خیلی دارید تند میریدا .
14
14
aa
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۰
مثالهای ایشان نشان داد نه تنها سرهنگ و حقوقدان نیستند که حجت الاسلام نیز نیستند! چون مثالهای ایشان مصادیق حرام نبود.
42
6
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۰
مراجع محترم لطفا در قبال اختلاس ها و فقر و بیکاری و اعتیاد جوانان نیز یک اظهار نظری بفرمایید . با تشکر
36
15
ا
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۰
مراجع محترم فرمودند.....اما چون شما سال تا ماه باهشون کار ندارید نمی بینید.....
درضمن میشه بگید تو این مملکت افرادی مثل مراجع بیشتر درباره این گونه منکرات"عمل"کردند یا دولت تدبیر؟!!ای کاش هر چیز را که ادعایش را میکردیم عمل میکردیم.البته از کسی که خونه اش تو زعفرانیه است انتظار در افتادن با این چیزا یه ذره عجیبه.....
اصلان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۶
مگه پلیس ....تا حالا حتی یک نفر رو به خاطر نماز نخواندن ...یا کسی جلوتر از پدرش حرکت بکنه دستگیر میکنه ...زندان هم داره پلیسا واقعا بیکار شدند .... ای خدای بخشنده ومهربان من فقط در برابر تو باید جوابگو باشم من را ببخش که نمازم را گاهی اوقات تند می خوانم......
20
4
باران
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۹
الان دقیقا کیو زدی؟!؟!!
ناشناس
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۴:۳۵
توهم رو
علی
Saudi Arabia
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۰
سلام.همون چند خط اول رو که خوندم بیخیال کل متن شدم و بابت رایی که دادم به این آقا پشیمون شدم و واز کل هموطنانم معذرت میخوام.امیدوارم منو ببخشن.
41
7
بی سواد پشیمان
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۷
واقعا
کسایی که به این بابا رای دادن باید از خدا طلب بخش کنن
علی جان خیلی مردی که اینو گفتی
بعضیا هنوز میگن از وقتی حسن اومده ارزونی اومده
لابد تو دوسال دوبار گرون شدن نون ارزونیه
دوکوهه
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۳۹
خدا عاقبتتو ختم بخیر کنه.انشالله به برکته صلوات بر محمد و آل محمد
ناشناس
Italy
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۴۳
فکر می کنم حرف رییس جمهور خیلی ساده است پلیس باید به وظایف اصلی خودش در چهارچوب قانون عمل کند و نباید براساس تفسیر شخصی یا گروهی از اسلام اقدام کند. ‍پلیس برای هر عملی نیاز به مجوز قانونی دارد و فکر میکنم فردی یا جمعی بودن یک عمل اصلا ربطی به این موضوع ندارد. مثلا تماشای ماهواره یک امر فردی است و بسیاری موارد دیگر ...
6
38
ناشناس
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۳۲
کجای حرفای آقای روحانی این بوده که پلیس نباید به تفسیر خودش از اسلام عمل کنه ؟؟؟؟ به صراحت گفته وظیفه پلیس نیست اسلام رو اجرا کنه
علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۱
رسانه ها تند ننویس - تند نگو - بنشین و ببینید عملکرد افراد به چه سمت و سویی می کشه اونوقت شلوغ بازی دربیارید. مردیم بس شنیدیم که چی گفت کی چی نگفت اونوقت اونایی که عملکردشون خیانت و چپاول از این مملکت است رو کسی باهاش کار نداره
12
28
اد
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
مثلا خواستی بگی دولت تدبیر جزئ اون چپاول ها نیست؟!!!!!
درضمن بزرگترین گناه چپاول دین مردم....
لابد اختلاث
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۵
ببخشید ها اونایی که رقمهای نجومی دزدیدن که زیر چتر رئیس حاج حسن جمع شدن
البته اگه کسی جرات گفتنشو داشته باشه
ناشناس
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۴
واسه انتقادهایی که به دولتی ها میشه واقعا پاسخی قانع کننده تر از این ندارید؟ کلا تا به یه دردی میان رسیدگی کنن سریع میگن چرا به چپاول و غارت و کوفت و زهرمار نمی رسن.
فرهاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۵
پلیس زنده دل موظف به اجرای قوانین اسلامی است و اگر قانونی غیر اسلامی بود پلیس باید از انجام آن خودداری ورزد
29
10
ناشناس
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۶
شبها که ما می خوابیم ... آقا پلیسه بیداره
ابوالفضل
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۶
چه کسی چنین چیزی گفته؟! طبق قانون جمهوری اسلامی ایران که مجلس شورای اسلامی مقنن قوانینش هست و شورای نگهبان هم تایید میکنه؛ حتی "قاضی" هم اگر در رسیدگی به پرونده ای به قانونی برخورد بکنه که حکم این پرونده هست و چنانچه قانون، مغایر با اسلام بود حق نداره از رسیدگی به پرونده و صدور حکم امتناء کنه، مگر اینکه خوده قاضی فقیه و مرجع تقلید باشه ( که باید پرونده رو به شعبه ی دیگری جهت رسیدگی بفرسته)
اونوقت شما میگی یه پلیس نیروی انتظامی که فقط ضابط قضایی هست این اجازه رو داره از اجرای قانون خود داری کنه؟! حتی اگه قانون غیر اسلامی باشه؟!!!
این حرفا رو نزنید آقا!!!
مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان و مجلس تشخیص مصلحت نظام چنین حرفی نزدن!
فرهاد
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۳
آقا ابالفضل مگه ضابط اجرایی باچه مواردی مواجه میشه درانجام امورش که نیاز به فقاهت داشته باشه؟!
روحانی حرف کلی زده و سره و ناسره رو قاطی کرده.اگه قانون بگه مجرم رو کتک بزن پلیس زنده دل باید اجراکنه؟کجای اسلام چنین حرفی زده؟
البته که هم پلیس ما اینجور نیست و هم قانون ما.ولی روحانی نباید ازین حرفها بزنه
فرهاد
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۵۷
آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد:این سخن از سه جهت اثر منفى داشت و به هیج وجه مناسب نبود.

نخست این‌که معلوم مى‌شود قوانین ما چیزى غیر از قوانین اسلامى است؛ در حالى که همه بر گرفته از اسلام است و همه افراد اعم از پلیس و غیر پلیس موظف به اجراى قوانین اسلام هستند.
اثر منفی دیگر این‌که، این‌گونه سخنان روحیه نیروى انتظامى را تضعیف مى‌کند و زحماتى را که براى تهذیب اخلاق و مبارزه با منکرات متحمل شده است نادیده مى‌گیرند و آنها را در اجراى قوانین اسلامى سست مى‌سازد.
و از همه مهم‌تر چراغ سبزى است که به افراد آلوده به انواع مفاسد اخلاقى و مجالس کثیف و مانند آن داده مى‌شود که از این به بعد آزاد هستید و پلیس کارى به شما ندارد، آنها بدون این سخنان طوفان مى‌کنند واى اگر چراغ سبزى هم به آنها نشان داده
ابوالفضل
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱
ببین آقا فرهاد مجلس شورای اسلامی یه قانون تصویب میکنه، از فیلتر شورای نگهبان (که مسئولیت تفسیر قوانین رو داره) باید بگذره تا شورای نگهبان ببینه آیا این قانون خلاف قانون اساسی و شرع اسلام هست یا نه! اگه مغایراتی با قانون اساسی یا شرع داشته باشه جهت اصلاح برگشت میخوره به مجلس. و اگه مجلس دوباره به اون قانون اصرار کنه ارسال میشه برای مجلس تشخیص مصلحت نظام (که امیدوارم بدونی اعضای این مجلس چه اشخاص حرفه ای هستن) پس از فیلتر بزرگتری رد میشه. حتی در مواردی مجلس تشخیص مصلحت نظام میگه درسته که این قانون یه سری اشکالات داره اما الآن در حال حاضر به مصلحت کشور هست که چنین قانونی وجود داشته باشه و اجرا بشه. همه ی اینا رو گفتم تا بدونی برای تایید شدن یه قانون چه هفت خانی وجود داره.
ابوالفضل
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۳

باید برای تفکیک مسئولیت ارزش قائل باشیم.مراجع تقلید مانند چراغی برای راهنمایی مردم در جاده تاریک زندگی هست.شکی درش نیست. اما این مراجع تقلید هستن که وظیفه ی رهنمود مردم رو دارن. نه نیروی انتظامی!
نیروی انتظامی ضابط قضایی هست. باید قانون رو اجرا کنه، چون قانون ما اسلامیه، اما بعضی احکام اسلامی هست که در قالب قانون نیومده.نه اینکه نباید اجراش کرد! بلکه الزامی برای اجرای اون توسط نیروی انتظامی نیست.
بلکه این مقوله میره در قالب امر به معروف و نهی از منکر

مانند مثالی که روحانی زد. "وقت نماز و بانک و این چیزا"

هرکسی مسئولیتی داره و بهتره در قالب مسئولیتش عمل کنه. نه کمتر، نه بیشتر
ناشناس
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۳
آقا ابوالفضل نماز یک وظیفه فردی در دینه نه اجتماعی اگر چه تاثیر اجتماعی داره اما یک عمل فردی محسوب میشه و این موضوع ربطی به پلیس نداره و تا کنون هم هیچ پلیسی به هیچ احدی گیر نداده که چرا نماز نخوندی اگر چه در مثال جای مناقشه نیست اما این بدترین مثالی بود که آقای روحانی می تونست ازش استفاده کنه اضافه بر اون مثلا اگه کسی برای رفتن به حج مستطیع بشه و نره آیا پلیس میاد بازداشتش میکنه که چرا نرفتی حج ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فرض کنیم یک موضوع اجتماعی از اسلام در قانون نیومده (فرض محال که محال نیست ) حالا چیکار باید کرد آیا پلیس نباید اونو اجرا کنه ؟؟؟
بیاید قبول کنیم که حرف بسیار ناشایستی از طرف مقام دوم نظام جمهوری*اسلامی* زده شده
ابوالفضل
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۱
آقای"بی نام"! با توجه به فرمایشات شما(فرض کنیم یک موضوع اجتماعی از اسلام در قانون نیومده(فرض محال که محال نیست )حالا چیکار باید کرد آیا پلیس نباید اونو اجرا کنه ؟)اگر قرار باشه موضوعی اجتماعی از اسلام در قانون نیومده باشه رو نیروی انتظامی با معیار خودش رسیدگی کنه امکان ضایع شدن حق وجود داره.امکان مجازات بیشتر از حدی که فرد مستحقش هست وجود داره.سوای این حرف ها هیچ میدونید اگه پلیس همین کاری که شما میگی رو انجام بده از طرف قانون مجازات میشه؟!آقای روحانی که از جیبش این حرفا رو در نیاورده!حقوق کشور همینطوری هست.قانون کشور ما همینه!من خودم اصولگرام،اما چون حقوق خوندم و میدونم مملکت ما چه قوانینی داره و چه وضعیت حقوقی داره میام اینجا این همه کامنت میذارم که دوستان بخونن و بدونن چه خبره!
بانوی مبارز
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۱۹
میدونید دوستان به نظر من میخواسته مثل حاج خاطره درباره حجاب ما رو مستفیض کنه با سخنران دلربا . . . ولی گفته بزارید یکم متفاوت سخنرانی کنم خوب ولی در کل ایشون سخنرانی نکنن سنگین ترن
هر مسلمانی به نظر من از اوضاعی اخلاقی جامعه ما دلش بدرد میاد اما بعضی ها . . .
45
4
آزاد
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۶
باتوجه به اینکه تمام قوانین وحقوق وکیفر ومجازات در کشور ما از اسلام وفقه نبوی وسیره علوی برگرفته شده بعید میدانم که رییس جمهور محترم حقوق خوانده و حقوقدان باشند !!!وبا توجه به ادبیات با عصبانیت ایشان بهتر است خودرا سرهنگ معرفی نمایند!!!!!
50
6
موسوی
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۵
بسم رب الشهداء والصدیقین
واقعا متحیرم از کسانی که این واژه ی سرهنگ را برای ستیز با مجاهدان و مجاهدت ایثارگران انتخاب کرده فرهنگی شکل می دهند که سرهنگ را ننگ جلوه دهند. این در حالی است که طرفهای مناظره کننده مورد خطاب روحانی در مناظرات ریاست جمهوری اصلا و ابدا سرهنگ نبودند بلکه کسانی بودند که در فرم اولیه ی سپاه وقتی سوال شد چند ماه حاضر به همکاری هستید همگی نوشته اند تا شهادت. و بعدها عده ای که در مراجع تصمیم گیری قرار داشتند بنا بر اعطای درجه به این مجاهدان کردند که بدون شک آقای روحانی در این امر بی اثر نبوده اند. فتامل.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۰
iاین آقای ریس جمهور چرا شبهه افکنی میکنه مگه پلیس تا حالاکسی رو به به خاطر بی نمازی دستگیر کرده که این آقا داره پلیس جمهوری اسلامی رو اینجوری نشون میده .البته ایشون خیلی باسوادن مدرک فقه اسلامیشونو از دانشگاه گلاسکو اسکاتلند انگلستان گرفتن مهد فراماسونهای کلید دار.
12
1
علی جون
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۲
اقایون داداشام...این اقا فقط با این حرفا داره ذهن مردم رو از مذاکرات منحرف میکنه بگیرین دیگه ....تا هرکاری که میخواد بکنه؟؟بعدم درس خوندن در یک رشته دلیل بر فهم اون نیستتتتتت؟؟؟
10
5
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۷:۴۵
کسی که تفریح دوران طلبگیش قایم کردن افتابه های حوزه بوده بیشتر از این ازش انتظار نمیره....
12
7
مهدوی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۹
رگه های سکولاریزم داره تو دولت راستگویان همینطور آشکار و آشکارتر میشه.
9
7
افراطی
Germany
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۴۱
ما هی میگیم روحانی سرهنگه شما هی بگین حقوقدانه
بابا جان بنده خدا چند تا کار با هم انجام بده
هم کارای سرهنگ روحانی رو انجام بده هم کارای حقوقدانها رو
نمیتونه خب
این از اون سرهنگا نیست که
این سرهنگ روحانیه
6
6
میرزا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۶


احکام اسلام باید پیاده شود، منتها از مسئولان شروع می شود. اگر مسئول پایبند به اسلام باشد و قانون اسلامی را پیاده کند دیگران هم از او یاد می گیرند، می شود «الناس علی دین ملوکهم»... اما اگر مسئولان اسلام را پیاده نکردند مردم هم اسلام را پیاده نخواهند کرد، هر چه هم عمر بگذرد اسلام پیاده نمی شود و آثار پیاده نشدن اسلام هم ظاهر می شود. زنها حجاب را رعایت نمی کنند، مردم نماز نمی خوانند و روزه نمی گیرند.

آیت الله خوشوقت (ره)
11
1
حسین
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۴
مشکلش نماز من و تو نیست که می خواسته بگه به بی حجابا گیر ندید تا جامعه رو به گند بکشند
22
3
محمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۱۲
ما هر چه داریم از اسلام داریم. از شجاعتی داریم که اسلام به ما داد و به واسطه آن مقابل مستکبرین ایستاده ایم. و هر کس حرفی بزند که به این اصل خدشه ای وارد شود حرف باطلی زده است.
15
2
محمد علی
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷
ایا واقعا حجه الاسلام والمسلمین !!!!!!!!!!!
14
6
اترک
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۷
به نام خدا
باسلام
http://atrack.ir/national-news/political-news/7355
1
0
هیوا از کردستان
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۶
آقای رییس جمهوری درست فرمودندزیرااجرای قانون دراصل همان اجرای اسلام است.چون بیشترنظامیان بااسلام آشنایی کامل ندارندوبه اسم اسلام دست به کارهایی زده می شودکه اصلاًشایسته ی یک مسلمان نیست.پس بااجرای قانون که چهارچوب هادرآن به طورشفاف روشن شده است و اجرای آن ازبدیهیات است...ممنون
12
11
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۵
حالا تازه اولشه توپیام لوزان صلوات به حضرت زهراس شیخ باحال بود اینا همش ماله اب هوای قشمه
10
1
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۶
لایک داری آقای زعیم
4
3
ناشناس
Germany
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۸
داره درست میگه دیگه، پلیس موظف به اجرای اسلام نیست که
شما فرض کن هر پلیسی بخواد بر اساس اسلام از دید خودش رفتار کنه به نظر شما هرج و مرج نمیشه؟
پلیس ما وظف به اجرای قانونه که قانون ما قانون اسلامیه
21
9
محمدصادق
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۹
متاسفانه این آقای به اصطلاح رئیس جمهور کلا مغالطه می کنند ،ایشان ابتدا پاسخ دهند نماز خواندن در قانون ما آمده یا رعایت حجاب؟رعایت حجاب جزء قانون است و چه کسی غیر از نیروی انتظامی می تواند بر این بخش از قانون نظارت داشته باشد و دخالت کند,احتمالا وزارت امور هسته ای ببخشد وزارت امور خارجه باید نظارت داشته باشد،یا اصلا بدیمش دست فریدون بگیم نظارت کنه...
46
18
ابوالفضل
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۷
روحانی هم همینو داره میگه دیگه! میگه نیروی انتظامی قانون رو اجرا کنه. حالا شما میگی رعایت حجاب تو قانون اومده؟ خب روحانی هم میگه نیروی انتظامی باید اجراش کنه :d چرا متوجه حرف مردم نمیشی آخه :))))))))
سمیر
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۳
حاج حسن اگه اظهار نظر نکنی میگن .....
داری شورش رو داری در میاری ها ...
44
8
سرباز رهبری
Iran, Islamic Republic of
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰
امید داریم به انتخابات سال 1396...
44
14
سرباز
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۸
به نظر این حقیر کلام ریاست جمهوری بسیارصحیح است چرا که نیروی انتظامی ظابط قانونی وقضایی است
21
55
ناشناس
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۵۰
برادر منظورت همین قانون اسلامیه دیگه یا قانون دیگری هست که شما خبر دارید
ناشناس
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۴
((برادر منظورت همین قانون اسلامیه دیگه یا قانون دیگری هست که شما خبر دارید)) قانونگذار اسلامی کشور جنابعالی حرف "سرباز" رو میگه و همچین قوانینی گذاشته دیگه! طوری حرف میزنی انگار کارشناسی حقوق داری!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۵
اگه رئیس جمهور حرف نزنه کسی نمی گه ...هستا
40
11
بینام
Germany
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۷
آقا چرا بی خودی شلوغش می کنید. هدف رئیس جمهور این بود،که همه باید مطیع قانون باشیم.دیگه این همه تفسیر بدبینانه نداره.تا زمانی که یک حکم شرعی وارد قانون نشده،پلیس نمیتونه روش نظارت کنه.اینو که دیگه خود قانون میگه.
0
2
ناشناس
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۸
نیروی انتظامی وظیفش دستگیری دانشجویان صرفا معترض به سیاست های خارجی دولت هست دیگه آره ؟؟؟؟؟
هههههههههه

نیروی انتظامی ای که قراره اسلام رو اجرا نکنه همینه دیگه
جواد
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۹
عالی بود. بسیار مبرهن و منطقی بدون هیچ توهین و بی ادبی، صحبت های رئیس جمهور محترم را نقد کردید!
این است نقد منصفانه ای که حضرت آقا می فرمودند.
من به عنوان یک طلبه از این جواب لذت بردم!
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۱
البته از این سایت بر می آید که کلا با هر اظهارنظر رییس جمهور مخالف باشد. ولی در این مورد خاص حق با ایشان است. ماده 2 قانون مجازات اسلامی صراحتا بیان می دارد که هر عملی که در قانون برای آن مجازات تعیین شده باشد، جرم است و به موجب آیین دادرسی کیفری نیروی انتظامی ضابط دادگستری بوده و در حدود قوانین باید رفتار نماید.
توجیهاتی مانند متن نگارش شده دون شأن دانشجو است که باید ذاتی حقیقت جو و استدلال گر داشته باشد. اگر انتقاداتی که وارد می کنید مبنای فقهی، عقلی و علمی نداشته باشد، خود بخود طرد می شوید. من شخصا طرفدار آقای روحانی نیستم و فقط به عنوان رئیس جمهور به ایشان احترام می گذارم، همین.
ولی دوست دارم عزیزان دانشجو(اگر واقعا دانشجو باشند)، عالمانه و خردمندانه انتقاد کنند.
1
0
ناشناس
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۱۶
معمولا وقتی نظر میدن که من خودم طرفدار فلان نیستم ولی فلان یعنی میخواد فریب بده


شما هم ......
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۰
دوره گذشته شما ها کر بودین یا لالمونی گرفته بودین ؟؟؟
آدم حسابتون کردن خیال برتون داشته
0
2
فاطمه
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۳۹
منظور؟؟؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۲
اتفاقا آقاي روحاني خيلي هم درست مي گويند تفسير دين و شريعت وظيفه پليس نيست او بايد از قانون و دستور مافوق اطاعت كند احكام شرعي بايد و شايد در قانون جمهوري اسلامي آمده است مگر اينطور نباشد و پليس باز نميتواند خودسر عمل كند
0
3
ابوالفضل
Iran (Islamic Republic of)
۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۴:۰۷
بعضی از اعضای شورای نگهبان رو رهبر انتخاب میکنه. شورای نگهبان هم قوانین ما رو تایید میکنه میگه مطابق با قوانین اساسی کشور و شرع هستند؛ کسی خلافش عمل کنه مجازات داره. مثل مثالی که روحانی زد. الآن کسی چیزی داره بگه؟! ها؟ به جای امتیاز دوس دارم نظر بدید باهاتون حرف بزنم.
1
2
ناشناس
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۴
معمولا این طیف تفکری برای توجیه کارهاشون میخوان از رهبری مایه بذارن 7اما برادر گوش کن حرف دقیق رهبر رو در جمع فرماندهانشون همین امسال که نه تنها وظیفه نیروی انتظامی رو نصرت اسلام دونستن بلکه نیت افرااد رو هم عاملی برای تقرب

دیگه آخر اسلامه وظیفه شون

این حرف آقای رییس جمهور در واقع میخواد زمینه سازی کنه واسه بستنن بازوی اسلام در متن جامعه
ابوالفضل
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۵۵
توجیه کار؟!!!! میگم قانون ممکلت ما اینجوریه! همین قانون اسلامی که قانونگذار جمهوری اسلامی ایران وضع کرده این چنین هست!!!! قانون مملکت اسلامی ما اشکال داره که میگه نیروی انتظامی حق انجام فعلی خارج از وظیفه و قانون رو نداره وگرنه مجازات میشه، حتی اگر اون فعل اسلامی باشه. روحانی چیزی که در قانون اومده رو بیان کرده. از جیبش در نیاورده که برادر من!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۲۷
چقدر حرفاش شبیه معاویه س
وقتی به خلافت رسید گفت من به نماز خوندن و روزه گرفتن شما کاری ندارم من اومدم حکومت کنم
شباهت تا چه حد ....
6
1
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۴
آقای روحانی هنوز از دوران تبلیغات انتخاباتی بیرون نیومده هنوز داره تبلیغ میکنه
مرد حسابی کشورو اداره کن
یارانه رو حذف کن خخخخخخخخخخخخخ
4
1
محمد
۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۵
اینها اگر اداره کننده کشور بودتد مطمئن باش اینقدر حرف آنهم از نوع مفتش نمی زدند و کار می کردند قدیمیها می گن تنبلها بیشتر حرف می زنند
ن.ح
Iran (Islamic Republic of)
۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۴
این حرف ایشون یعنی اینکه فردا که ماه رمضان برسه، اگر پلیسی دید کسی داره تو خیابون روزه خواری میکنه، موظف به اجرای قانون اسلام نیست و نباید به اون فرد کاری داشته باشه. اگه پلیس دید دختری توی ماشینش نشسته و روسریش رو درآورده لزومی نداره تذکر بده... آخوند انگلیسی است دیگر...
3
1
حسین 1400
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۰
کسی نیست که از آقای روحانی بپرسه مگه پلیس همین الان همه قوانین رو اجرا میکنه؟ اگه منظور شما از قانون، قانون اساسی جمهوری اسلامی باشه که پلیس طبق قانون این وظایف رو داره: برخورد با بدحجابی، روزه خواری، تشبه به کفار، مزاحمت برای نوامیس مردم، و ... که اتفاقا بخاطر ترس از محافظه کارانی چون آقای روحانی اجرای اونها رو متوقف و ضعیف کرده! جناب آقای روحانی! اگر منظور شما این است که پلیس باید چماق شما بر سر ملت باشد (همانظور که در صحبت های دیروز گفتند: از نیرویی که کلت دارد و دستبند دارد ...) و هرچه شما گفتید اجرا کند که هیچ، تکلیف ما با دیکتاتوری راستگویان مشخص است! اما اگر اجرای قانون اساسی را بخواهید باید بدانید که شما و طرفدارانتان بسیار ضرر خواهید کرد!
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار