به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از ایندیپندنت ، ناآرامی ها در شهر بالتیمور آمریکا پس از مراسم تشییع جنازه یک جوان سیاهپوست که در بازداشتگاه پلیس جان باخت، به برقراری مقررات فوق العاده در این شهر انجامید و آنرا به صحنه ناآرامی ها بر سر اتهام بدرفتاری مستمر نیروهای پلیس با اقلیت های نژادی و سیاهپوستان تبدیل کرد.
این روزنامه انگلیسی در گزارشی از بالتیمور و نیویورک نوشت: شب گذشته در حالی که کل محله های بالتیمور صحنه اغتشاش و تخریب اموال عمومی بود، برای کل شهر وضع فوق العاده اعلام شد و یکی دیگر از شهرهای بزرگ آمریکا به صحنه ناآرامی های مدنی بر سر اتهام بدرفتاری مستمر نیروهای پلیس با اقلیت های نژادی و سیاهپوستان تبدیل گشت.
چند ساعت پس از تجمع رهبران سیاهپوستان برای شرکت در مراسم تشییع جنازه فردی گری ساله ، که یک هفته قبل بر اثر آسیب دیدگی شدید از ناحیه ستون فقرات در زمان بازداشت در یک مرکز پلیس جان باخت، صدها سیاهپوست که بیشتر آنها نوجوانان و جوانان بودند اغتشاشات را آغاز کردند و به سوی نیروهای پلیس سنگ پرتاب کردند و خودروهای پلیس و برخی ساختمان ها را به آتش کشیدند.
بر اساس این گزارش «لری هاگان» ، فرماندار مریلند گفت وضع فوق العاده اعلام کرده و سربازان گارد ملی را به عنوان آخرین گزینه برای برقراری نظم و آرامش در شهر بسیج کرده است. اغتشاشگران ساعت ها آزادانه در بخش هایی از شهر به خرابکاری مشغول بودند و فروشگاهها را غارت می کردند و خودروها و برخی ساختمان ها را به آتش می کشیدند و هیچ نشانه ای نیز از واکنش پلیس مشاهده نمی شد.
مقامات آمریکایی شب گذشته گفتند 15 نفر از افسران پلیس در درگیری های خشونت آمیز زخمی شده اند و برخی دچار شکستگی استخوان و در بیمارستان بستری شده اند.
استفانی راولینگز-بلیک شهردار بالتیمور که با مشکلات و ناآرامی های فزاینده ای مواجه شده است اغتشاشگران را «اراذل و اوباش» خواند و گفت از سه شنبه به مدت یک هفته از ساعت 10 شب تا 5 بامداد مقررات منع رفت و آمد در سرتاسر شهر به اجرا گذاشته می شود.
ناآرامی ها در بالتیمور درست چند ساعت پس از مراسم تحلیف لورتا لینچ ، دادستان کل جدید آمریکا آغاز شد. وی اوضاع این شهر را برای باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تشریح کرد و با صدور بیانیه ای گفت :«کسانی که ، ظاهرا در اعتراض به مرگ فردی گری ، مرتکب اقدامات خشونت آمیز می شوند به خانواده و عزیزان او و به معترضانی که به شکل مسالمت آمیز اعتراض خود را بیان می کنند، صدمه می زنند.»
پلیس هنوز درباره چگونگی بازداشت و مرگ فردی گری به صورت کامل توضیح نداده است اما گمانه زنی ها حاکی است او احتمالا بر اثر شدت جراحاتی که هنگام انتقال به مرکز پلیس متحمل شد جان خود را از دست داد. شش افسر پلیس که وی را بازداشت کرده بودند فعلا از کار معلق شده اند. پلیس بالتیمور هویت و نژاد آنها را مشخص نکرده است.
همه این ناآرامی ها زمانی اوج گرفته است که در کل آمریکا بحث داغی درباره نحوه رفتار ماموران پلیس با جوانان سیاهپوست جریان دارد. شروع این بحث ها اوت گذشته و پس از کشته شدن مایکل براون، جوان 18 ساله سپاهپوست در فرگوسن در ایالت میسوری به ضرب گلوله یک مامور پلیس سفید پوست بود. تظاهرات در اعتراض به قتل مایکل براون نیز در مواردی به خشونت گرایید، به ویژه پس از آنکه یک هیئت منصفه عالی محلی تصمیم گرفت علیه این افسر پلیس هیچ جرمی اعلام نکند.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، شب گذشته خیابانهای شهر بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا به صحنه درگیری های گسترده تبدیل شد. وضع فوق العاده در این شهر اعلام شده است. آشوب و غارت در این شهر ، شب گذشته به مشکلی جدی تبدیل شد. چندین دستگاه خودرو و ساختمان به آتش کشیده شد. در درگیری های شب گذشته، پانزده افسر پلیس زخمی شدند. شدت ناآرامی ها در بالتیمور به حدی رسیده است که مقررات منع آمد و شد شبانه اعلام شده است.
براساس دستور شهردار بالتیمور، مقررات محدودیت آمد و شد از ساعت ده شب سه شنبه )امشب) به مدت یک هفته به اجرا گذاشته خواهد شد. دانشجویان نیز به معترضان ملحق شده اند. دانشجویان روز گذشته به سمت نیروهای پلیس، سنگ و آجر پرتاب کردند. علاوه بر زخمی شدن پانزده افسر پلیس در این درگیری ها، بیش از بیست نفر از معترضان نیز بازداشت شدند. پنج هزار نیروی امنیتی و پلیس در مناطق ناآرام بالتیمور مستقر شده است
.