مويد حسيني صدر در گفتوگو با خبرنگار علمي «شبكه خبر دانشجو»، با اشاره به عدم استخدام برخي از فارغ التحصيلان با بهترين مدرك و نمره در هيئت علمي دانشگاه ها اظهار داشت: در حال حاضر افرادي با مدرك فوق ليسانس به استخدام هيئت علمي در مي آيند و پس از آن با هزينه دانشگاه در مقطع دكتري به تحصيل مي پردازند.
وي افزود: كيفيت كار كسي كه با هزينه دولت تحصيل مي كند، بسيار پايين تر از كسي است كه با مدرك دكتري استخدام مي شود؛ چرا كه آن فرد از لحاظ شغلي آسودگي خاطر دارد.
عضو كميسيون انرژي مجلس تاكيد كرد: بايد يك نظارت مركزي و سراسري براي استخدام اعضاي هيئت علمي صورت گيرد.
حسيني صدر ارزيابي رشته هاي تحصيلي در دانشگاه ها را از ديگر اولويت هاي وزارت علوم عنوان و تصريح كرد: با توجه به وجود فارغ التحصيلان مازاد در برخي از رشته ها و كاربردي نبودن برخي ديگر، وزارت علوم بايد موضوع ارزيابي رشته هاي تحصيلي را به عنوان يكي از اولويت هاي اصلي خود مورد توجه قرار دهد.
سخنگوي فراكسيون دانشگاهيان مجلس بر لزوم توجه به بحث كاربردي نبودن برخي از تحقيقات تاكيد كرد و گفت: در حال حاضر هزينه هاي بسيار و بودجه هاي كلاني صرف برخي از تحقيقات مي شود كه به دليل عدم مطابقت آنها با نيازها و علاقه مندي هاي جامعه در كشور ما به كار نمي آيند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر اكثر تحقيقات صرفاً به منظور توليد مقاله انجام مي گيرد، اظهار داشت: اين تفكر كاملاً اشتباه است و وزارت علوم بايد تحقيقات را جهت دار كند.
حسيني صدر مسئله مديريت دانشگاه را از ديگر اولويت ها عنوان و اضافه كرد: ما بايد شايسته ترين فردي كه داراي بالاترين مدرك و رتبه علمي است را به عنوان مدير دانشگاه برگزينيم.
عضو كميسيون انرژي رسالت اصلي دانشگاه ها را ايمان در كنار علم دانست و بيان داشت: انتخاب مدير دانشگاهي كه داراي درجات علمي كافي نيست، پيامد بسيار منفي مبني بر عدم اهميت علم در دانشگاه ها را به دنبال خواهد داشت.
وي با بيان اينكه وزارت علوم بايد در راستاي قانونمند كردن فعاليت هاي سياسي تلاش كند، گفت: فعاليت هاي سياسي بايد از فعاليت هاي ضد نظام جدا شود.
عضو كميسيون انرژي با بيان اينكه فعاليت هاي سياسي نبايد در رسالت اصلي دانشگاه ها سايه اندازد، بيان داشت: شايد تنها يك درصد از فعاليت دانشگاه تربيت نخبگان سياسي باشد، بنابراين نبايد تمام رشته هاي دانشگاهي وارد عرصه سياست شوند و انرژي دانشجويان به هدر رود.
لزوم ايجاد مجموعهاي براي بازرسي مستمر از دانشگاهها
حسيني صدر با اشاره به عملكرد ضعيف دولت نهم در سيستم بازرسي از دانشگاه ها تصريح كرد: بايد بازرسي از دانشگاه ها به صورت مستمر صورت گيرد و نقاط ضعف روسايي كه موفق عمل نمي كنند، گوشزد شود.
وي تاكيد كرد: بايد يك كميته يا مجموعه اي متشكل از روسا و استادان دانشگاه و مديران موفق به منظور ارزيابي مسائل مختلف دانشگاه ها و ارائه راهكارهاي مناسب ايجاد شود.
سخنگوي فراكسيون دانشگاهيان مجلس ادامه داد: در حال حاضر اين تفكر در بين روساي دانشگاه ها حاكم است كه مشورت با ساير روسا در مورد مشكلات دانشگاه نشانه ضعف آنها خواهد بود.
حسيني صدر يادآور شد: در چهار سال گذشته تغييرات زيادي در روساي دانشگاه ها صورت گرفت كه اين امر باعث ضربه زدن به دانشگاه ها مي شود.
عضو كميسيون انرژي مجلس با بيان اينكه ما بايد اعتقاد خود را نسبت به پژوهش روشن كنيم، افزود: بسياري از مسئولان و مديران وزارتخانه ها اصلاً به امر پژوهش اعتقاد ندارند و تخصيص بودجه براي اين امر را نوعي اسراف مي دانند.
وي تصريح كرد: ما بايد با تشويق دانشگاهيان و تامين تجهيزات و امكانات مورد نياز در توسعه پژوهش و توليد علم چه مقالات تحقيقاتي و چه مقالات كاربردي تلاش كنيم تا استادان به جاي استخدام به صورت حق التدريسي در دانشگاه ها به انجام آزمايش ها و تحقيقات بپردازند.
حسيني صدر انحصار تجهيزات را از ديگر مشكلات دانشگاه ها دانست و اظهار داشت: در بسياري از دانشگاه ها دستگاه هاي تحقيقاتي و امكانات آزمايشگاهي در دست عده محدودي محبوس است.
سخنگوي فراكسيون دانشگاهيان مجلس با تاكيد بر اينكه انحصار تجهيزات باعث از بين رفتن بخش عظيمي از امكانات مي شود، خاطرنشان كرد: وزارت علوم بايد با بازرسي مستمر از دانشگاه ها، ميزان بازدهي تجهيزاتي كه با هزينه هاي بالا تهيه شده است را ارزيابي كند./انتهاي پيام/