به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، عصر امروز گالری انرژی نو با حضور علی اکبرصالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و محمدفرهادی، وزیر علوم تحقیقات و فناوری در موزه علم و فناوری افتتاح شد.
در این برنامه علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی ضمن تشکر از تمامی بنیانگذاران موزه علم و فناوری گفت: وقتی انسان در کودکی آموزشی می بیند همانند نقشی بر سنگ برای همیشه حک خواهد شد.
وی تصریح کرد: وجود چنین موزه هایی از این جهت اهمیت دارد که دانشجویان و دانش آموزان با وجود علاقه مندی و کنجکاوی از آن بازدید می کنند و در واقع اهمیت همچون موزه های به دلیل بالا بردن حس کنجکاوی در جوانان است.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بشر موجود عجیبی است به همین اعتبار خلیفه خدا بر زمین قرار گرفته است، اظهار داشت: به صدا درآوردن، به کلام آوردن و به حیات در آوردن مواد به دست بشر است برای مثال ماشین تنها از قطراتی از آهن ساخته شده ولی با عقل بشری به آسایش آنها به کار می آید.
وی افزود: پس این علاقه بشر به کنجکاوی از همان ابتدا وجود داشته حتی در صدر اسلام برخی از مسلمانان از رسول خدا(ص) درباره وجود روح انسان سئوال می کردند که خداوند به پیامبرش گفت: تنها اندکی از علم را در اختیار شما قرار داده ایم.
صالحی با بیان اینکه همان اندک علمی که خداوند به انسان ها داده است امروز آسمان ها را می شکافد، تاکید کرد: من پیشنهاد می دهم موزه علوم و قرآن را هم بسازیم، افق علمی بشر در ۱۴۰۰ سال پیش بسیار نزدیک بود ولی امروز می بینیم که بشر بر روی دوش دانشمندان ایستاده و افق دوری را مدنظر قرار دارد.
وی بیان داشت: موزه یادآور گذشته می باشد در فرهنگ زبان عربی از موزه به عنوان جایی برای نگهداری تحفه و دستاورد نام می برند و ما نیز باید به دنبال نام دیگری برای مثال فَن خانه باشیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه موزه علم و فناوری با دیگر موزه ها فرق دارد، اضافه کرد: در این موزه دانشجویان ضمن آگاهی از سیر تحول علمی بسیار زیبا و آرام آرام می توانند به پیشرفت علم تأمل کنند.
وی ادامه داد: زمانی که دانشجویان به گذشتگان خود فکر می کنند و اینکه چگونه آنها توانسته اند نیازهای خود را با امکانات کم برآورده کنند قطعاً به این فکر می کنند که آینده خود را به خوبی رقم بزنند.
صالحی با بیان اینکه موزه علوم باید با موزه نگهداری آثار عتیقه و میراث فرهنگی فرق داشته باشد، گفت: باید به دلیل پاسداری از فرهنگ پارسی مان نام جدیدی برای این مکان برگزینیم.
وی تصریح کرد: کشور ما با توجه به پیشینه آن دارای سه هزار سال تاریخ مدون و چند هزار سال تاریخ شفاهی می باشد که ملت مان بارها درباره مسائل علمی عرض اندام کرده اند.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه بد از بدو ورود اسلام عدالت اجتماعی گسترش یافت، اظهار داشت: علم در مملکت ما بسیار رشد کرد، قبل از اسلام یک قدرت مدنی و تنها نظامی و امپراتوری در کشور ما وجود داشت اما بعد از اسلام بحث علم با وجود مؤلفه عدالت گسترش یافت.
وی اضافه کرد: زمانی که در ایران علم رشد کرد در اروپا این موضوع افول پیدا کرده چرا که مردم ایران در درونش استعداد بالقوه ای وجود داشته که به سرعت وارد عرصه طلایی شد.
صالحی با بیان اینکه خورشید مجد ایران شروع به طلوع کردن است، بیان داشت: من جوانه های ابتکاری و خلاقیت جوانان را می بینم تنها ۳۶ سال از انقلاب گذشته برخی انتظار دارند در این ۳۶ سال اندازه سه قرن کارها پیش برود.
وی گفت: آینده علمی کشور بسیار روشن است امیدوارم در استان ها این امکانات و این گونه موزه ها فراهم شود، رشد ما در بعد از انقلاب به صورت معجزه وار جلو رفته و این امر بدون موزه متناسب با آن فایده ندارد.
رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه باید با جدیت زیاد و باهمکاری دولت اینگونه مکان ها را تقویت کنیم، اظهار داشت: انرژی هسته ای به عنوان انرژی نو محسوب شده که عمرش تنها ۶۰ سال می باشد، انرژی پاکی که می تواند مانع ۷ میلیون تن آلاینده در کشورها شود.
صالحی با بیان اینکه شاید یکی از دلایل نیامدن باران در شهرها وجود برخی آلاینده ها است، خاطرنشان کرد: انرژی هسته ای، انرژی پاکی باشد که تجدید پذیر نیست چرا که روزی منابع اورانیوم نیز تمام خواهد شد به هر حال از وزارت علوم می خواهیم که مکان بزرگتری را برای گسترش اینگونه موزه ها اختصاص دهد و ما این آمادگی را داریم که با جدیت از آنها حمایت کنیم.
پادگان قلعه مرغی که در تهران وجود دارد درصددیم که گوشه ای از آن را به بیمارستان هسته ای تبدیل کنیم که باید مقدمات چنین تأسیساتی در کشورمان مهیا شود تا به پیشرفت دست پیدا کنیم.