به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، محمدرضا عارف امروز در نشست سیاسی با موضوع «نقش دانشگاه در جنبش اصلاحات» در دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: بنده افتخار میکنم که کشور ما علی رغم تمام مشکلاتی که در سه دهه گذشته داشته است، اما با ثباتترین کشور در منطقه است.
وی با بیان اینکه ما باید تلاش کنیم تا برای کشورهای اسلامی و جهان به الگو تبدیل شویم، افزود: برای الگو شدن در جهان باید با همدلی و همزبانی و بدور از اختلافات واهی حرکت کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: تعصب های دانشگاهی و بهانههای اجتماعی بیربطی که متاسفانه هنوز هم در دانشگاهها وجود دارد اجازه نمیدهد که چند تشکل دانشجویی با همکاری همدیگر یک برنامه را اجرا کنند.
عارف با بیان اینکه روندی که دانشگاه باید دنبال میکرد در چند سال گذشته کم رنگ شده است، افزود: انتظار میرود که دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی هم این روند گذشته را احیا کند.
وی با اشاره به اینکه امروز بالاترین افتخار کشور در زمینه پیشرفتهای علمی و فناوری است، تصریح کرد: اگر امروز ایران میتواند در برابر شش قدرت جهانی عرض اندام کند به خاطر افکار جوانان و همین پیشرفتها است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه در سال های ابتدای پیروزی انقلاب تنها ۱۷۵ هزار دانشجو در کشور وجود داشت، گفت: اکنون میبینیم که بیش از ۴. ۵ میلیون دانشجو در دانشگاه های کشور تحصیل میکنند.
عارف گفت: آنچه که امروز باید در دستور کار جنبش دانشجویی و اساتید قرار گیرد برنامه ریزی برای مدیریت این سرمایه عظیم است که اگر بخواهیم این امر را بر عهده دولت و نهادهای دولتی بگذاریم تنها رفع تکلیف کردهایم.
وی با بیان اینکه وظیفه دانشجو الگو بودن و مسئولیت پذیری و پیشتازی در همه زمینهها است، بیان داشت: آنچه که امروز بیش از هر زمان دیگر جامعه ما به آن نیاز دارد الگوسازی است و در این راستا باید در دانشگاهها بدنیال کشف الگوهای جدید باشیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه دانشگاه باید خود را نسبت به پیشرفت کشور مسئول بداند، افزود: ما نسبت به دانشگاه اعتماد نداریم و این عدم اعتماد در مدیریت دانشگاهها به ردههای پایینتر هم سرایت میکند.
عارف با اشاره به اینکه باید نگاه فرهنگی به جای نگاه امنیتی در دانشگاهها حاکم شود، افزود: نگاه امنیتی داشتن به دانشگاه با ارزشها و انقلاب هیچ سازگاری ندارد، فعالیت تشکلها در دانشگاه باید علنی باشد و نباید مانند مدرسه برخورد کنیم.
وی با بیان اینکه درشان دانشجو نیست که یک جریان خاص از بیرون دانشگاه بخواهد در دانشگاه یک پرچمی را داشته باشد، افزود: وامدار شدن به جریانات سیاسی در دانشگاهها آفت جنبش دانشجویی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه انتظار میرود که دانشگاهها براساس حاکمیت قانون اداره شوند، افزود: رفتار سلیقهای در دانشگاهها باید کنار گذاشته شود و قانون مداری در دانشگاهها باید به یک الگو برای سایر دستگاهها تبدیل شود.
عارف به انتخابات مجلس آینده اشاره کرد و گفت: ما بر این باوریم که میتوانیم و باید تفکر و نگاهی که در سال ۹۲ پیروز شد در انتخابات ۹۴ نیز پیروز شود و این پیروزی راه پیروزی های بعدی و حاکمیت تفکر اصلاح طلبان بر کشور را هموارتر کند.
وی گفت: در انتخابات آینده علاوه بر جریانات سیاسی باید NGO را نیز به عنوان تکلیف اجتماعی آنها به میدان آوریم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه چه کسی میتواند به خاطر یک فرد دیگر خود را خسرالدنیا و الاخره کند، افزود: ما باید شاخصها و معیارهایی که نمایندگان مردم در مجلس باید داشته باشند را برای مردم توجیه کنیم.
کسی که خود را اصلاح طلب میداند نباید مخالف خود را هو کند
عارف همچنین در واکنش به شعارهای تند طیف اصلاح طلب دانشگاههای خراسان جنوبی و جلوگیری آنها از صحبت کردن و شعار دادن گروه مخالف گفت: نباید کسی که خود را اصلاح طلب میداند به گروه مخالف خود اجازه حرف زدن ندهد و آنها را هو کند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان که در مورد رفع حصر سران فتنه صحبت کرد، گفت: انتظار داشتیم که روحانی به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی بیشتر به موضوع رفع حصر توجه میکرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه مردم در انتخابات امسال به کسانی رای دهند که دغدغه انها ارزشها باشد، گفت: هر گروهی که فکر میکند دغدغه انها در مورد ارزشها بیشتر از اصلاحات است بیایند تا با هم بحث کنیم.