به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو» مصطفی معین فعال اصلاح طلب در حاشیه مراسم آیین گشایش انجمن اسلامی پیشرو دانشگاه تربیت مدرس در جمع خبرنگاران و در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه آیا برای انتخابات مجلس کاندیدا می شوید یا خیر اظهار داشت: برای مجلس کاندیدا نیستم اما هر نوع کاری که لازم باشد برای این که انتخابات فعال تر شود انجام خواهم داد.
وی در پاسخ به سوال دیگری از خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه آیا برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه ای دارید گفت: انتخابات ریاست جمهوری برای سال ۹۶ است و ما فاصله زیادی داریم بنده فعلا برنامه خاصی ندارم.
این وزیر دولت اصلاحات در پاسخ به سوال دیگری از خبرگزاری دانشجو مبنی براینکه ارزیابیتان از حضور اصلاح طلبان در انتخابات چیست گفت: بنده به وحدت اصلاح طلبان خوشبین هستم و آنان در طول زمان رشد زیادی کرده اند و به این مسئله رسیده اند که باید به اجماع برسند و خرد جمعی را اجرا کنند چنانچه در حال حاضر منافع ملی برایشان اصل است.
معین تصریح کرد: بنده فکر می کنم اصلاح طلبان در این دوره موفق باشند البته موانع جدی از جمله نظارت استصوابی، اقدامات هیئت های اجرایی، اینکه دولت بخواهد با چه اقتداری در کار انتخابات نظارت کند، بحران سازی های گروه های مخالف اصلاح طلبان و تفرقه افکنی میان خود اصلاح طلبان و سهم خواهی وجود دارد اما فکر می کنم با توجه به آزمونی که هم مردم و هم اصلاح طلبان در انتخابات ریاست جمهوری ۹۲ انجام دادند همان در میان مردم و اصلاح طلبان ادامه پیدا کند.
وزیر علوم دولت اصلاحات در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا قصد تشکیل یک حزب راندارید؟ گفت: در این ده سالی که از دولت خارج شده ام قسمت مهمی از وقتم را صرف تأسیس نهادهای اجتماعی و مدنی کرده ام و اینها زیرساخت های اصلی توسعه سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور خواهند بود و بنده این مسئله را مهم تر از تأسیس یک حزب سیاسی می دانم.
وی افزود: گسترش نهادهای مدنی زمان می برد و موجب آگاهی جامعه می شود اگر خود جامعه ما زمینه های پذیرش احزاب سیاسی را پیدا نکند و در آن عضویت فعال نداشته باشد به جای نخواهیم رسید بنابراین باید آگاهی مردم را نسبت به ضرورت توسعه سیاسی بالا ببریم تا آن زمان احزاب فراگیر ما فرصت تأسیس پیدا کنند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره طرح استانی شدن انتخابات اظهار داشت: این طرح فعلا خام است و باید جنبه های مثبت و منفی اش را با هم دید البته نحوه اجرایش هم بسیار مهم است.
این اصلاح طلب در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس مبنی بر اینکه شما اعلام کردید در سال ۸۴ کاندیداتوری تان را براساس آینده نگری مطرح کردید اما به نظر بنده عارف آینده نگرتر از شما بود شاید اگر شما با حکم حکومتی که آمدید انصراف می دادید به هیچ وجه احمدی نژاد رئیس جمهور نمی شد گفت: این تحلیل شما ساده کردن مسئله است چرا که ابعاد بسیار عمیق و گسترده ای در باره این موضوع وجود دارد.
معین در پاسخ به سوال دانشجو این دانشگاه مبنی بر اینکه آقای هاشمی گفتند دوستان ما نفهمیدند که کی آنها را رد کرد و بعدا هم نفهمیدند که کی آنها را به چه دلیل تأیید کرد گفت: این تحلیل هاشمی است و بنده نظر خودم را دارم اولا اینکه آن زمان حکم حکومتی نبود بلکه حقوقدانان برجسته ما همچون دکتر هاشمی و افراد دیگر گفتند این حکم حکومتی نیست و حکم حکومتی نه در قوانین ما و نه در قانون اساسی تعریف نشده است بلکه یک مسئله ابداعی است که اولین بار در مجلس ششم مطرح شد.
معین افزود: برداشت حقوقدانان برجسته ما این است که حکم حکومتی زمانی مفهوم می یابد که حکم رهبر انقلاب در برابر رای مردم قرار بگیرد اما شورای نگهبان منصوب رهبری است و از نظر بنده در آن زمان آنان یک کار اشتباه و غیرقانونی انجام دادند و رهبر انقلاب به آنان تذکر داد که اشتباهاشان را اصلاح کنند و این حکم حکومتی نیست.
وی تصریح کرد: اگر من می خواستم قهرمان باشم کما اینکه خیلی ها تشویق می کردند باید در سال ۸۴ بعد از تأیید صلاحیت برنمی گشتم اما من به دنبال قهرمان شدن نبودم دنبال این بودم که براساس آن احساس خطر از خطر جدی پیشگیری کنیم بعد از ۱۷ خرداد و دور اول قصد ادامه دادن نداشتم اما به خاطر اینکه خطر جدی را حس کرده بودم بیانیه دادم و گفتم که صدای پای فاشیزم را احساس می کنم بنابراین علی رغم همه اعتراضی که نسبت به خود انتخابات و سلامتش دارم تصمیم گرفتیم به آقای هاشمی رای بدهیم.
معین در در پاسخ به اظهارات دانشجوی دانشگاه تربیت مدرس مبنی بر اینکه اگر شما انصراف می دادید با توجه به اینکه کروبی آرای بیشتری داشت مسلما کروبی و هاشمی به دور دوم می رفتند و دیگر احمدی نژاد بالا نمی آمد گفت: بنده باید دو نکته را به شما تذکر بدهم اولا باید به عنوان یک دانشگاهی به این باور رسیده باشید که نباید اتفاق ده سال قبل را با شرایط امروز مقایسه کنید چرا که آن زمان شرایط خودش را داشت و امروز هم شرایط خاص خود را، در مسئله کنار نکشیدن غیر از ائتلاف بستگی به این دارد که فرد شایسته چه کسی است؟ اگر کسی خود را شایسته تر بداند حق کنار کشیدن ندارد مگر اینکه در نظر سنجی ها ثابت شود که اقبال مردمی برخودار نیست.
وی تصریح کرد: بنده به رئیس ستادم آقای شکوری اعلام کردم که با محتشمی پور رئیس ستاد کروبی مذاکره کنند که یک نظرسنجی بی طرفانه میان ما و شما انجام بگیرد و اکثریت مردم به هر سمتی بود آن یکی کنار بکشند و من بلافاصله کنار خواهم کشید اما این مسئله مورد قبول واقع نشد و گفتند این نظرسنجی نیست بلکه نظرسازی است و اینها واقعیت های است که گفته نشده و من هم امروز با تلخی این را گفتم چرا که دوست عزیز ما آقای کروبی در حصر هست و من نمی خواستم امروز صحبت کنم اما مستندات این مسئله وجود دارد.
وزیر دولت اصلاحات تأکید کرد: در دنیای امروز و در قرن ۲۱ کسی می تواند جامعه پیچیده امروز را اداره کند که از بالاترین تحصیلات دانشگاهی برخوردار باشد روش های مدیریتی سنتی و قبلی جوابگو نخواهد بود به همین دلیل بنده در اولین مصاحبه مطبوعاتی داخلی و خارجی اعلام کردم که تا آخرین لحظه با همه رقبا رقابت می کنم.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری در باره اتفاقات اخیر وزارت علوم پیرامون مشخص نشدن روسای دانشگاه ها و بحث بورسیه ها گفت: بنده ده سال در این مسئولیت بودم و اظهار تأسف می کنم من نقشی ندارم و مشورت هم باید از آن طرف انجام شود و به خودم اجازه دخالت نمی دهم چناچنه کم مشورت می شود اما در یک سال و نیم اول دولت روحانی از آموزش عالی خوب دفاع شد روحانی چند تن از شاخص ترین مسئولان آموزش عالی کشور را پیشنهاد داد و عزم وی جدی بود که آموزش عالی تن به تحمیل ندهد.
معین خاطرنشان کرد: فکر می کنم این تمامی این مسائل متأثر از شرایط عمومی جامعه و سطح پایین مجلس به لحاظ کیفی است یعنی کسانی که صلاحیت لازم را نداشتند به عنوان نماینده خودشان را جایز می دانند که حتی در اختیارات وزیر هم دخالت کنند امیدوارم وزیر علوم با توجه به اختیارات قانونی اش اجازه دخالت یک قوه در قوه دیگر را ندهد.