به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از «تایمز آو اسرائیل» ،این روزنامه اسرائیلی نوشت: مخالفان توافق هسته ای میان ایران و قدرت های بزرگ تقریبا از تلاش برای نقش کنگره تا قبل از ضرب الاجل سی ام ژوئن دست برداشته اند و معتقدند در حال حاضر راه بسته شده است.
به نوشته شماره امروز این روزنامه، توافق ایران ممکن است انجام نگیرد اما تلاش مخالفان برای تاثیر بر آن نیز تقریبا خنثی شده است. آنها تقریبا از تلاش برای نقش کنگره در توافق هسته ای تا پیش از ضرب الاجل سی ام ژوئن دست برداشته اند.
مارک دوبوئیتز، مدیر موسسه دفاع از دموکراسی در مصاحبه ای گفت: «مطمئن نیستم کسی بتواند برای اطمینان از یک توافق بهتر کاری انجام دهد.
تلاش ها برای محدود کردن کاهش تحریم های ایران، عقب راندن بیشتر برنامه غنی سازی اورانیوم این کشور و مربوط کردن این توافق به تغییراتی در روابط ایران با مقامات سوریه و یمن که مورد نظر مخالفان است دستکم در حال حاضر دیگر مطرح نیست.
هفته گذشته، مجلس سنا با 98 رای موافق طرح بازنگری توافق هسته ای در کنگره را تصویب کرد.
مجلس نمایندگان آمریکا نیز قرار است امروز این طرح را بررسی کند. حتی اگر کنگره آن را تصویب نکند، قدرت وتوی اوباما همچنان باقی است.
یکی از کارمندان ارشد مجلس نمایندگان گفت: «رهبران هر دو حزب می خواهند در این مرحله از مشکلات دوری کنند.»اوباما گفته است طرحی را امضا خواهد کرد که در آن اصلاحیه ای نباشد.
کمیته روابط عمومی اسرائیل و آمریکا موسوم به آیپک نیز گفت: «اولویت ما اطمینان از این است که این طرح با حمایت اکثریت هر دو حزب به سرعت به تصویب برسد و بدین ترتیب کنگره می تواند در مورد توافق نهایی نظر بدهد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز هنوز امیدوار است در نتیجه این مذاکرات تاثیر بگذارد.
مشخص نیست که وی چگونه می خواهد در شکل دادن یک توافق بهتر تاثیر داشته باشد. نتانیاهو فکر می کرد بهترین راه سخنرانی در کنگره است و با پذیرفتن دعوت برای سخنرانی در کنگره در ماه مارس بدون مشورت با کاخ سفید با خطر قطع رابطه با دولت باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا مواجه شد.
به گفته مخالفان توافق هسته ای، راه در حال حاضر بسته شده است. کنگره ممکن است این توافق را تصویب نکند اما بعید است این طرح دو سوم آرا را برای دور زدن حق وتوی رئیس جمهور به دست آورد.
هفته گذشته 151 عضو دموکرات مجلس نمایندگان در نامه ای به اوباما از دیپلماسی وی با ایران حمایت کردند.
دوبوئیتز گفت: «دولت اوباما، آمریکا را در مسیری قرار می دهد که برای رئیس جمهور آینده این کشور و کنگره تغییر اساسی در شرایط این توافق بسیار دشوار خواهد بود.«
وی افزود: «اعمال مجدد تحریم ها بر ایران اگر غیرممکن نباشد بسیار دشوار خواهد بود و در نتیجه در صورت فرار هسته ای ایران، دو گزینه وجود خواهد داشت، یا باید یک ایران هسته ای را پذیرفت یا باید برای پیشگیری از این اتفاق از زور استفاده کرد.»