کد خبر:۴۱۱۶۳۴
معاون وزیر جهاد کشاورزی در جمع دانشجویان:

بحران آب در مناطق خزر و کارون شروع شده است

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نباید بیش از ۵۰ درصد از آب سطحی را مصرف کنیم، گفت: ۲۵ درصد آب زیر زمینی را باید برای تعادل بخشی بگذاریم. در مناطقی که گمان می‌کنیم از نظر آب مشکلی ندارد مانند کارون و خزر بحران آب شروع شده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو » از مشهد، عباس کشاورز امروز در نخستین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران امروز در دانشکده علوم پایه فردوسی مشهد گفت: از دهه ۷۰ بین روان آب و بارندگی جدایی ایجاد شده که این به ضرر روان آب بوده و در تغییرات اقلیمی هم اثر داشته است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: از حقی که طبیعت برایمان قائل بود بیشتر از حد مجاز برداشت کرده‌ایم. در مناطقی که گمان می‌کنیم از نظر آب مشکلی ندارد مانند کارون و خزر بحران آب شروع شده است.

 

کشاورز بیان داشت: توزیع سرانه مصرف کشور نسبت به منابع آبی بالا رفته که این کار بر آب‌های زیر زمینی فشار می‌آورد.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه نباید بیش از 50 درصد از آب سطحی را مصرف کنیم، گفت: 25 درصد آب زیر زمینی را باید برای تعادل بخشی بگذاریم.

 

وی در خصوص آب مجازی گفت: آب مجازی در خیلی محصولات مانند ذرت موثر است و در برخی محصولات مانند جو موثر نیست.

 

کشاورز یکی از مشکلات کشور را بهره وری دانست و افزود: بهره وری تابع اقلیمی که محصول در آن کشت می‌شود و تکنولوژی است.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در صنعت کشاورزی و خدمات از آب پولی در نمی‌آوریم.

 

وی یکی از مشکلات حوزه آب اشاره داشت و گفت: ما نتوانسته‌ایم آب را با آمایش گره ببندیم این خود باعث ایجاد معضلاتی در آینده می‌شود.

 

کشاورز یکی از راه حل‌های حل بحران آب را اقدام ملی روی مسئله موجودی آب و تعامل با همین موجودی که هست دانست و گفت: اینکه فکر کنیم یک دستگاه دولتی مشکل آب را حل می‌کند امکانپذیر نیست؛ بلکه تمام جامعه و تمام دولت می‌توانند این مشکل را حل کنند.

 

معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه آب کشور احتیاج به حکمرانی مناسب دارد، بیان داشت: حکمرانی یک تدبیر است نه یک اقدام دولتی. من در کشوی که با کمبود آب مواجه است از تولید برق از آب مخالفم. آب مایه حیات است و مهمتر از برق است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار