به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، همایش نکوداشت زبان پارسی و فردوسی روز گذشته با حضور معاون هماهنگی دانشگاه آزاد گیلان، مسئولین و رؤسای دانشکده ها، اعضای هیأت علمی و دانشجویان دانشگاه آزاد رشت در سالن اجتماعات این واحد دانشگاهی برگزار شد.
در این همایش، میرجلال الدین کزازی، یکی از چهره های ماندگار ایران، گفت: هرکس شاهنامه را ارج می نهد و بزرگ می داند بی گمان ایران را هم بزرگ می داند و گرامی می شمارد.
وی با بیان اینکه ایرانی جان آشنا، دل آگاه و روشن روان است، افزود: همه ما از هر قشری که باشیم مانند دیگر مردمان جهان، سرزمین خویش را گرامی می داریم.
چهره ماندگار ادبیات کشور گفت: من معتقدم هرکس ایران را به درستی بشناسد بی شک آگاهانه بدان دل خواهد باخت، بسیاری از افراد بودند که در آغاز هیچ پیوندی با ایران نداشتند اما با شناخت این سرزمین اهورایی، شیفته آن شدند و عمر خود را صرف شناخت آن کرده اند.
میر جلال الدین کزازی در این مراسم با اشاره به فرهنگ غنی ایران، تصریح کرد: بسیاری از مردم در کشورهای مختلف جهان شیفته فرهنگ و زبانی ایران هستند. ما ایرانیان باید با تبعیت از فرهنگ دیرینه خود، ایرانی بمانیم.
این استاد ادبیات فارسی، با اشاره به رواج مد به عنوان پسند روز در فرهنگ ایرانی، ادامه داد: مد پدیده ای جهانی است که افراد بسیاری را دربند خود ساخته و رندان بسیاری در گوشه گوشه گیتی پسند را سامان می دهند و برای مردمان جهان در این زمینه برنامه می ریزند، عدهای در برخی از کشورها مینشینند و برنامهریزی میکنند که چه پوششی و با چه رنگی در دنیا مد شود که این سستی و هر دم به رنگی بودن زیبنده ایرانی با این فرهنگ غنی نیست.
وی با بیان اینکه ما در این روزگار بیش از هر زمان دیگری در تاریخ نو و ایران پس از اسلام نیاز داریم که ایرانی بمانیم، گفت: ایرانیان میهن دوست ترین مردمان جهان هستند، در هیچ کجای دنیا مردمانی اینچنین دل بسته آب و خاک و میهن خویش نمی توان یافت، راز ماندگاری ایران و ایرانی نیز همین دلبستگی است که سرزمین ما را از گزند و آسیب دور نگاه داشته است.
این چهره ماندگار ایران تصریح کرد: برای اینکه ایرانی بمانیم باید دست در دامان شاهنامه بگذاریم و با جهان شاهنامه که چیزی جز جهان ایرانی نیست آشنا شویم، شناخت شاهنامه مایه خودشناسی ما می شود، اگر ایرانی به درستی بداند که ایران چیست و ایرانی کیست هرگز به آسانی در برابر اندیشه ها و دیدگاه های گوناگون فرونخواهد ریخت.
کزازی با بیان اینکه ایرانیان همواره با آغوش فراخ از بیگانگان استقبال می کنند، تصریح کرد: تا زمانی که بیم آن نرود که گزندی به ما، سرزمین و فرهنگمان وارد نشود این فراخی آغوش ادامه خواهد داشت و نشانه ای از خودباوری و آگاهی عمیق ایرانیان است.
وی با بیان اینکه فردوسی خداوندگار زبان پارسی است، گفت: اگر فردوسی شاهنامه را نمی سرود ما اکنون به زبان پارسی سخن نمی گفتیم، شاهنامه مزین به زبانی سراسر متشکل از واژه های ناب ایرانی و پارسی است و اگر واژه ای از زبانی دیگر در آن است آن وام واژه با هنجارها و ویژگی های این زبان سازگاری دارد.
چهره ماندگار ادبیات کشور بر لزوم فعال شدن دانشگاهها در زمینه شناساندن فرهنگ و ادب ایرانی به دانشجویان، تاکید کرد: نسل جوان جامعه باید با این ارزشها انس بگیرند.
این چهره ماندگار ایران با بیان اینکه هنر راستین در شاهنامه جای دارد، گفت: به راستی پیوند ایرانیان با شاهنامه در جهان بیهمتاست، بسیاری از ابیات شاهنامه نیازی به بزک، آرایش و نگارینی ندارد از این رو شاهنامه از همان زمان که پدید آمد در دل و جان ایرانیان نشسته است، شاهنامه در کنار ویژگی های بی مانند و بسیاری که دارد از این ویژگی بنیادین برخوردار است که بیشترین کارکرد و اثر را در زندگی مردم داشته است.
لازم به ذکر است، همایش نکوداشت زبان پارسی به همت حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه آزاد رشت در سالن اجتماعات این واحد دانشگاهی برگزار شد که مورد توجه جمع کثیری از استادان، دانشجویان و علاقه مندان قرار گرفت.