به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، امیرمسعود شهرام نیا، قائم مقام بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران در نشست خبری خود که روز گذشته در نمایشگاه کتاب تهران برگزار شد، گفت: در شش روز نخست نمایشگاه فروش 48 میلیاردی را رد کردیم و اکنون نیز رقم فروش بالای 60 میلیارد تومان برآور شده است، البته این ارقام تنها مربوط به آماری است که از دستگاهها کارتخوان بانک صادرات حاصل شده و باید به آن گردش مالی خارج از پزهای بانک صادرات را نیز اضافه کنیم.
وی با بیان اینکه ناشران بزرگ امسال دستگاههای کارتخوان بیسیم داشتند و بخش قابل توجهی هم پول نقد و بن های کاغذی میان ناشران و مخاطبان رد و بدل شده است، اظهار داشت: از این رو پیش بینی ما این است که عدد بانک صادرات حداقل نصف فروش کل نمایشگاه است و به نظر میرسد ما تا پایان نمایشگاه 80 درصد فروش داشته باشیم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه کتاب بیست و هشتم افزود: جمعیت بازدید کننده به مانند فروش افزایش نداشته است. در روزهای مختلف آمارهای مختلفی داشتیم در روز اول و دوم تا دو برابر سال گذشته از نمایشگاه کتاب تهران بازدید کردهاند. به عبارت دیگر سه روز ابتدایی هفته با ریزش بازدید کننده مواجه بودیم و از اواسط هفته به بعد دوباره نسبت به سال گذشته افزایش جمعیت را داشتیم.
شهرام نیا با بیان اینکه روز پنج شنبه 24 اردیبهشت ماه پرفروش ترین روز نمایشگاه بود که حتی از پرفروش ترین سال گذشته نیز رقم بیشتری بدست آمد، تصریح کرد: بخش دانشگاهی پرفروش ترین بخش نمایشگاه بود و بعد از آن به ترتیب بخش عمومی، بین الملل، کودک و آموزشی بوده است، البته چون تعداد ناشران متفاوت است علی القاعده با توجه به بیشتر بودن تعداد ناشران عمومی عدد بالاترین را در بخش عمومی نسبت به کودک آموزشی و بین الملل شاهد هستیم.
وی با اشاره به زمان اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران گفت: اختتامیه ساعت 16 شنبه 26 اردیبهشت ماه برگزار می شود، با این حال هنوز حضورآقای قالیباف در نمایشگاه قطعی نشده و در حال پیگیری حضور وی هستیم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه امسال 9 غرفه برتر در نمایشگاه تقدیر میشوند، تصریح کرد: از این میان دو غرفه مربوط به بخش عمومی، دو غرفه مربوط به بخش بین الملل، یک غرفه جمعی و بقیه غرفه ها نیز از هر تشکل انتخاب می شود؛ البته شرایط ارائه خدمات به مردم، ظاهر، حجاب غرفه داران، تعامل با مردم، عدم تخلف در رعایت ضوابط نمایشگاه از جمله شاخص های انتخاب غرفه برتر نمایشگاه کتاب بیست و هشتم است.
شهرام نیا با بیان اینکه امسال در نمایشگاه کتاب تهران شاهد تخلفات کمتری بودیم، البته رسانه ها احساس می کنند که میزان تخلف بیشتر است، افزود: دلیل این مسئله این است که امسال تخلفها جدیتر بررسی شدند، در حقیقت امسال با جدیتی بیشتر در کمیته رسیدگی به تخلفات حاضر هستیم و با قاطعیت به تخلفات رسیدگی میکنیم.
وی افزود: ما امسال تنها یکی دو مورد تعطیلی دائم داشتیم و سایر ناشران متخلف تعطیلی یک روزه یا چنده روزه داشته اند، گفت: رسانه ملی برای پرداخت به نمایشگاه کتاب تهران مطالبهای از وزارت ارشاد نداشته است، البته وزیر چند ماه قبل از برگزاری نمایشگاه کتباً اعلام کردند که پرداخت وجه به دستگاههایی که وظیفه ذاتی شان حضور در نمایشگاه است ممنوع است. بنابراین عملاً این مبنا قرار گرفت و درخواستی هم از سوی دوستان رسانه ملی مطرح نشد.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با بیان اینکه طبیعتا هر فعالیت بزرگی اقتضائات خاص خود را دارد و دوستان مان به خوبی می دانند برگزاری نمایشگاهی با این ابعاد در مصلی که برای نمایشگاه ساخته نشده الزاماتی را به ما تحمیل می کند، اظهار داشت: در گزارشات رسانه ملی به نقاط ضعف بیشتر پرداخته میشد، البته نمایشگاه مشکلاتی دارد اما این به معنای آن نیست که حسنهایی نیز ندارد، تصریح کرد: عالی ترین مقام کشور از شخص رهبری گرفته تا روئسای سه قوه، وزرا دولت، نمایندگان مجلس، سفرا، 4 وزیر خارجی و 5 رئیس نمایشگاه کتاب بین المللی از نمایشگاه بازدید کردند که این موید اهمیت این رویداد است.
شهرام نیا با بیان اینکه رسانهای که توقع میرود وجوه مختلف این رویداد را پوشش دهد همه هم و غم خود را روی برخی نکات ریز گذاشته که به نظر میرسد این پیکر نحیف نشر بیش از پیش مورد فشار قرار خواهد داد، ادامه داد: قطعا این مسائل از اقبال مردم خواهد کاست، چرا که صنعت نشر صنعتی است که کمتر می تواند روی پای خود بایستد امیدوارم با جدیتر شدن حمایتها ناشران بتوانند این صنعت را شکوفاتر از گذشته کنند.
وی با اشاره به مهمان ویژه نمایشگاه کتاب بیست و نهم افزود: چند کاندیدا وجود دارد و امسال با عملکرد خوب کشور عمان و تجربه خوبی نیز در نمایشگاه کتاب بود میزان تقاضا برای میهمان ویژه شدن افزایش داشته است، به گونه ای که با شخصیتهای 30 کشور مختلف دیدار داشتم و حدود 10 یا 11 تقاضای جدی برای میهمان ویژه شدن در نمایشگاه کتاب تهران وجود دارد. در حقیقت تاجیکستان، گرجستان، چین و لهستان مهمترین کشورهای متقاضی برای مهمان ویژه شدن در نمایشگاه کتاب بیست و نهم هستند، البته قرار است که زودتر از زمان برگزاری نمایشگاه کتاب سال آتی تکلیف مهمان ویژه را مشخص کنیم تا شاهد حضور بهتر میهمان ویژه باشیم.
قائم مقام نمایشگاه کتاب تهران با اشاره به مکان در نظر گرفته شده برای نمایشگاه کتاب سال آینده افزود: تاکنون تصمیم براین است که در همین مصلی امام خمینی نمایشگاه را برگزار کنیم البته مگر اینکه تا قبل از پایان تابستان مکان جدیدی برای نمایشگاه پیشنهاد شود.
وی در خصوص انتقادهای مطرح شده از سوی برخی ناشران درباره اظهارات رئیس نمایشگاه درباره بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه کتاب گفت: معتقدم دغدغه رهبری در حوزه نشر و اینکه ایشان به عنوان یک کتاب خوان حرفهای آشنا به نشر هستند بسیار ارزشمند است و امسال توفیق داشتم که در جریان بازدید ایشان حاضر باشم. در تمام مسیر این احساس را داشتم که رهبر انقلاب تسلط کاملی بر موضوع دارند و نویسندگان، کتابها و ناشران را میشناسند و با جریان کلی نشر آشنا هستند.
شهرام نیا در همین زمینه ادامه داد: تسلط مقام معظم رهبری بر صنعت نشر سرمایه بسیار مهمی برای این حوزه است، افزود: اینکه چقدر صنعت نشر توانسته از این سرمایه استفاده کند مهم است، با این حال جمله آقای صالحی نیز جمله درستی است که مسیری که برای ایشان تنظیم شد شامل تعداد ناشران بزرگ بیشتری بود و تنوع ناشران نیز زیاد بود من تصورم این است که ایشان به عنوان کتاب شناس در نمایشگاه حضور می یابند و حضور ایشان در یک غرفه به معنای تأیید ناشر و یا همه آثار آن ناشر نیست.
قائم مقام نمایشگاه کتاب خاطر نشان کرد: افتخاری که نصیب صنعت نشر شد تا یک بار دیگر میزبان ایشان باشد توصیهها و تأکیداتی که به ناشران داشتند مهم است امیدوارم دفتر رهبر انقلاب بخش گستردهتری از توصیههای ایشان را منتشر کند چرا که تک تک این توصیهها میتواند چراغ راه نشر کشور باشد.