به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از کریستین ساینس مانیتور، این روزنامه آمریکایی نوشت: هیچ یک از طرف های حاضر در کمپ دیوید از نتایج این نشست راضی نیستند.
بر اساس گزارش این روزنامه آمریکایی هیچ یک از طرف هایی که در نشست آمریکا و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس شرکت کرده بودند، به آنچه که دقیقا انتظار داشت، دست نیافت.
گفته می شود هیچ نشانه ای وجود نداشته است که اختلافات موجود بین متحدین دیرپا، الگوی حمایتی را که آمریکا با عربستان سعودی و دیگر کشورهای حاشیه خلیج فارس پیش برده است، با اخلال مواجه کند.
باراک اوباما، در خصوصی دیپلماسی خود در قبال ایران و رویکردش درباره محدود کردن جاه طلبی هسته ای ایران(!) در توافق احتمالی از مهمانان عرب خود فعلا یک تائیدیه موقتی گرفته است. کشورهای حاشیه خلیج فارس، مجبور بودند با تعهدات شفاهی آمریکا به جای تعهدات مکتوب کنار بیایند. در حالی که برخی از آنها به دنبال انعقاد پیمانی شبیه ناتو بودند.
در حالی که کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس امیدوارند که آمریکا نقش مهمتری در درگیری سوریه بازی کند،اما نظر اوباما در این زمینه کاملا روشن بود: این اتفاق، هیچ وقت نخواهد افتاد.
در این زمینه، نشست روز پنج شنبه در مقر ریاست جمهوری در کمپ دیوید ممکن است به یک خاورمیانه ای اشاره داشته باشد که هر چند آمریکا در آنجا در کنار متحدان سنتی خود ایستاده است، ولی راه ظهور یک ایران مسئولیت پذیرتر با بی ثبات کنندگی کمتر را نمی بندد.
به نظر نمی رسید که پیام کاخ سفید در این نشست این باشد که آمریکا رویکردی در جهت تشکیل ائتلاف به نفع ایران را دنبال می کند، یعنی آن طور که منتقدان اوباما مطرح کرده اند. ولی منافع آمریکایی ها و در حقیقت منافع کشورهای حاشیه خلیج فارس با تشویق ظهور یک ایران قوی و دارای تشریک مساعی بیشتر تامین می شود.
از نظر منتقدان رویکرد کاخ سفید، اوباما به سادگی از ابزارهای سنتی حمایت آمریکا از کشورهای حاشیه خلیج فارس و رفع نگرانی های آنها از اقدامات مداخله گرایانه ایران استفاده می کند و آن هم فروش تسلیحات و سامانه های پیشرفته تسلیحاتی است.
ویلیام هارتونگ،(William Hartung) مدیر پروژه امنیت و تسلیحات در مرکز سیسات بین المللی مستقر در واشنگتن درباره نشست این هفته اعراب و آمریکا اظهار داشت: این دیپلماسی نیست، این یک نمایشگاه تسلیحاتی است. هارتونگ در اظهار نظر دیگری گفت: آمریکا در پنج سال اول دوره ریاست جمهوری اوباما، حدود شصت و چهار میلیارد تسلیحات و خدمات دفاعی به کشورهای حاشیه خلیج فارس فرستاده است که سه- چهارم آنها به عربستان سعودی رفته است.
اوباما، طرح نشست آمریکا با هم پیمانان عرب خود را در ماه گذشته در همان روزی اعلام کرد که چارچوب توافق هسته ای قدرت های جهانی با ایران در زمینه برنامه هسته ای این کشور به دست آمده بود.
کاخ سفید می خواست به رهبران کشورهای حاشیه خلیج (فارس) درباره تعهد آمریکا به آنها مجددا اطمینان دهد که آمریکا نمی خواهد به دورانی بازگردد که در آن سیاست تمرکز بر فارس ها در خاورمیانه حاکم بود، یعنی شبیه زمانی که شاه در ایران حکومت می کرد. در مقابل، آمریکا امیدوار است که کشورها از توافق هسته ای او با ایران حمایت کنند.
آنچه که اوباما در کمپ دیوید به دست آورد یک ابراز حمایت محتاطانه از توافق هسته ای بود که راه ایران را در مسیر دستیابی به بمب اتم مسدود کند. اما مقامات عرب که در پایان نشست کمپ دیوید در کنار اوباما ایستاده بودند، راضی به نظر نمی رسیدند.