به گزارش خبرنگار«خبرگزاري دانشجو» از مشهد، مناظره «نسبت جريانهاي سياسي با خط انقلاب» ظهر امروز با حضور مصطفي كواكبيان، دبير كل حزب مردمسالاري و لطفالله فروزنده، معاون پارلماني دولت به همت جنبش عدالتخواه دانشجويي دانشگاه مهندسي فناوريهاي نوين قوچان و با همکاری هیئت حمایت از کرسی های نقد و نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی در نمازخانه اين دانشگاه برگزار شد.
در اين مناظره كواكبيان در پاسخ به سؤال اول مبني بر اين كه خط امام داراي چه ويژگيها و شاخصهايي است؟ گفت: خط انقلاب، همان خط امام خميني (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران است و افتخار همه اين است كه پيرو خط امام باشند و مقام معظم رهبري نيز ادامهدهنده همان خط اماماند.
وي استقلال، آزادي، جمهوري اسلامي، ولايت فقيه، استكبارستيزي، حاكميت قانون، امنيت، عدالت و اخلاق و معنويت را شاخصهاي اصلي خط امام برشمرد و افزود: استقلال طلبي يعني رفع هرگونه وابستگي و هويت مستقل داشتن. يك خط اساسي است و امام خميني (ره) طرفدار آزادي در بُعدهاي فردي، اجتماعي، سياسي، احزاب، مطبوعات و اجتماعات بودند.
دبيركل حزب مردمسالاري جمهوريت و اسلاميت را شعار مردم در انقلاب و جزء خط امام دانست و تصريح كرد: ما مدعي مردمسالاري ديني بوده و دنبال كسب فضائل اخلاقي و معنويت هستيم و مردم تمام اين اصول و محورها را از امام يادگرفتند.
تلاش حزب مردمسالاري گام برداشتن در راستاي راه امام است
وي با اشاره به اين موضوع كه محور فعاليتها و ميثاق مشترك جريانات سياسي در كشور قانون اساسي است، بيان كرد: حزب مردمسالاري تمام تلاشش بر اين است که در راستاي راه امام گام بردارد و هركس كه بخواهد قانون را دور بزند، به خط امام پشت پا زده است.
نماينده اصلاحطلب مجلس هشتم با يادآوري اينكه ممكن است اشكالاتي در قانون اساسي وجود داشته باشد، گفت: اختلافي كه بين ما و احمدينژاد وجود داشت اين بود كه برخي مصوبات مجلس را رعايت نميكرد و ميگفت ما تشخيص ميدهيم كه اين كار خلاف قانون است.
وي با تأكيد بر اين موضوع كه ميثاق ملت و جريانهاي سياسي، قانون اساسي بوده و برخي تفسيرهاي من درآوردي نبايد در آن بوجود آيد، افزود: احمدينژاد ميگفت اين سخن كه مجلس در رأس امور است، تنها در زمان امام بوده و الان نيست.
كواكبيان با اشاره به اين موضوع كه با هر تفكري كه توسعه را مخالف عدالت بداند مخالفم، تصریح كرد: در عدالت توسعه ايجاد ميشود و هركس كه جمهوريت و اسلاميت را مقابل هم قرار بدهد بر خلاف خط امام حرکت کرده. در ذات اسلام دموكراسي قرار دارد و اين همان منطق سياسي امام است.
تفكر اصلاحطلبي را بر پايه يك اصول ميدانم
وي با بيان اينكه برخي دولتمردان احمدينژاد اين دو را از يكديگر جدا ميدانستند، گفت: من با آنهايي كه در سال ۸۸ آمدند گفتند «جمهوري ايراني»؛ مخالفم؛ اما اسفنديار مشایی هم ميگفت مكتب ايراني كه در دولت احمدينژاد باب شد و اين پيرو خط امامي نيست.
دبيركل حزب مردمسالاري با اشاره به اين موضوع كه رفتن ميان مردم كار خوبي است؛ اما عوامفريبي و پوپوليسم بد است، خاطرنشان كرد: بنده معتقدم اصلاحات اصولگرايانه و اصولگرايي اصلاحطلبانه بايد پيگيري شود و من خود را وابسته به جبهه اصولگرايي ندانسته؛ اما تفكر اصلاحطلبي را برپايه يك اصول ميدانم.
وي تأكيد كرد: من در ۲۴ خرداد ۸۸ در برابر آن حوادث موضع گرفتم و گفتم كه در اين انتخابات تقلب نشده؛ اما تا بخواهيد تخلف شد.
نماينده اصلاحطلب مجلس هشتم با بيان اينكه اگر در اين دولت وزيري وجود دارد كه هزار ميليارد سرمايه دارد من با آن نيز مخالفم؛ اما اين موضوع را هم احمدينژاد ياد اين دولت داده است، بیان داشت: وزير نفت معرفي شده در دولت نهم كه بعدهها وزير كشور شد در هنگام معرفي به مجلس يك خانه ۴۰ ميليارد توماني در ولنجك داشت و اين همان اشرافيت آن موقع است.
وي تصریح كرد: زجري كه من از بابك زنجاني كشيدم از هيچ سرمايهداري نكشيدم و حتي آقايان سه هزار ميلياردي، كه بايد از آنان عبرت گرفت.
با هر دولتي كه در چارچوب ارزشها، قانون و فرامين رهبري حركت كند موافقم
در ادامه اين مناظره فروزنده با اشاره به اين موضوع كه امام خميني (ره) تأكيد داشتند كه اسلاميت و جمهوريت قابل جداشدن نيست، گفت: فرامين رهبري عين مسير و سخنان امام(ره) بوده و امام به دو اصل اسلاميت و جمهوريت با محوريت ولايت فقيه معتقد بودند و كسي كه خلاف آن عمل كند مخالف ولي فقيه است.
وي با اشاره به اين موضوع كه امروز با مطالبي روبرو هستيم كه در زمان امام(ره) نبوده؛ اما وليفقيه بر اساس همان اصول در مسير امام(ره) حركت ميكنند، بيان تصریح کرد: امروز استكبار به دليل ترويج انقلاب اسلامي با تمام قدرت مقابل نظام جمهوري اسلامي ايستاده و جز نابودي، فكري در سر ندارد.
معاون پارلماني دولت دهم با اشاره به اين موضوع كه امام قبول نداشت در حوزه اقتصادي تنها به فكر توسعه باشیم، بلكه پيشرفت در توجه به همه ابعاد است، گفت: امام به نقش مردم در همه صحنهها اعتقاد داشتند و مديريت و كارگزاري را يك امانت ميشمردند و با تمام وجود در برابر فشار استكبار خارجي و استبدار داخلي ايستادند.
وي تصریح كرد: شرافت انساني، توليد علم، خودكفايي و اتكا به توانمندي جوانان در مكتب امام مهم بود و به تضارب آراء معتقد بودند و جريان فتنه در سال ۸۸ را بر نميتابيدند.
سخنگوي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي با يادآوري اين موضوع كه كارگزاران در دولت خود توسعه را محور قرار داده و بعد دنبال ايجاد عدالت بودند، تصريح كرد: رهبري در آن زمان هم تأكيد داشتند كه براي توسعه عدالت هم مورد توجه قرار بگيرد؛ اما در آن زمان ارزشها كمرنگ شده و هاشمي در نماز جمعه اعلام كرد كه الان روحيه جنگ لازم نيست دنبال رفاه برويد.
وي ادامه داد: در جريان دوم خرداد نيز كار فاجعهآميزتر شده و به اسم توسعه سياسي ساختارها شكست و به صورت علني مقابله قانون اساسي با رهبري و غیره را مطرح كردند.
فروزنده با بيان اينكه دولت احمدينژاد روحيه عدالتطلبي، استكبار ستيزي و مقاومت در برابر صهيونيسم را زنده كرد، گفت: در جريان دوم خرداد مجلس شوراي اسلامي تحصن كرد و فتنه ۷۸ رقم خورد و جريان براندازي با نوشتن نامهاي به دنبال نوشاندن جام زهر به رهبري بود.
وي با تأكيد بر اين موضوع كه با هر دولتي كه در چارچوب ارزشها، قانون و فرامين رهبري حركت كند موافقم، بیان داشت: چرا در دولت يازدهم نوبخت يك سال و نيم هم معاون نظارتي بوده و هم معاون توسعه در صورتي كه دو شغلي بودن خلاف قانون است و كسي به اين موضوع اعتراض نكرد؟
دولت یازدهم بايد از گذشته عبرت بگيرد و عناصر فتنه را نياورد
معاون پارلماني دولت دهم با بيان اينكه رئيسجمهور مجري قانون بوده و نميتواند براي خود نظريه بدهد، خاطرنشان كرد: رهبري به صراحت اعلام كردند كه به دشمن بدبين بوده و به هيچ وجه نظارت بر مراكز نظامي را نميپذيريم و بايد چارچوب اين خط قرمز تعيين شده رعايت شود.
وي جريان فتنه 88 را يك جريان برانداز دانست و تأكيد كرد: چرا جريان فتنه روي كار ميآيد؟ و چرا كسي كه از اول انقلاب وزير بوده بايد دارايي هزار ميلياردي داشته باشد؟ مگر حقوقش چقدر است؟
سخنگوي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي ادامه داد: امروز دولتي روي كار آمده كه بايد از گذشته عبرت بگيرد و عناصر فتنه را نياورد. چرا هنگام تشكيل دولت حقوق وزيران سه برابر افزايش پيدا ميكند؛ آيا اين عدالت است؟
وي فساد موجود در همه دولتها را امري بد دانست و خاطرنشان کرد: چيزي كه به دولت احمدينژاد آسيب جدي زد، وجود برخي عناصر فاسد بود؛ اما نبايد خدمات و ميزان محبوبيت آن را ناديده گرفت.
سرمایه داری روحانی 10 وزیر از 300 میلیارد تا 1000 میلیارد
از هرجا کم میارن گیر به دولت قبل میدن