کد خبر:۴۱۲۷۳۳
به همت جهاد دانشگاهی استان البرز؛

اختتامیه جشنواره ملی نوآوری‌های فرهنگی دانشجویان برگزار شد

اختتامیه جشنواره ملی نوآوری‌های فرهنگی دانشجویان «از باران تا رویش» عصر روز گذشته به همت معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان البرز در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از جهاد دانشگاهی، اختتامیه جشنواره ملی نوآوری‌های فرهنگی دانشجویان «از باران تا رویش» عصر روز گذشته به همت معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان البرز در دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم، هاشمی‌راد، رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز بر ضرورت توسعه فرهنگ نوآوری در بین دانشجویان تأکید کرد و گفت: فرهنگ جزء اصلی‌ترین واژه‌های دانشگاهی است و از جایگاه ویژه‌ای در بین اساتید و دانشجویان برخوردار است.


وی افزود: امروزه نوآوری فرهنگی به نیازی جدی برای همه دانشگاه‌ها تبدیل شده؛ چرا که بدون خلاقیت و نوآوری اهداف فرهنگی پیش‌بینی شده این مراکز محقق نمی‌شود.


رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز با اشاره به برگزاری جشنواره «از باران تا رویش» خاطرنشان کرد: این جشنواره امسال  به همت معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی البرز در مقر اصلی این معاونت یعنی دانشگاه خوارزمی برگزار شد.


هاشمی‌راد تصریح کرد: خوشبختانه آثار ارسال شده به دبیرخانه جشنواره هم از لحاظ کمی و هم از لحاظ کیفی قابل توجه بودند.


وی در خصوص نحوه داوری آثار ارسالی نیز گفت: از آنجایی که ارزیابی شاخص‌های فرهنگی کار دشواری است هیئت داوران در ارزیابی آثار رسیده با مشکلاتی رو به رو بودند.


رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز ادامه داد: کیفی بودن آثار ارسالی باعث شد فرایند داوری این آثار از طی دو ماه اسفند و فرورین ادامه داشته باشد.


این مسئول تصریح کرد: اگر برگزاری این جشنواره‌ها تداوم داشته باشد انگیزه و نشاط دانشجویان برای ارائه طرح‌های خلاقانه در حوزه فرهنگ بیشتر می‌شود.


وی تصریح کرد: بدون شک در فرایند برگزاری این جشنواره مشکلاتی وجود داشته که سعی می‌شود در سال‌های آتی مرتفع شود.


رئیس جهاد دانشگاهی استان البرز در پایان از همکاری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، دانشگاه خوارزمی و دانشگاه پیام نور البرز برای برگزاری هرچه بهتر این جشنواره قدردانی کرد.

 

نوآوری‌های فرهنگی بدون عنصر تقوا معنایی ندارد/ ظاهربینی آفت کارهای فرهنگی است


در ادامه این مراسم معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور گفت: رشد و هدایت انسان مهم‌ترین اهداف فعالیت‌های فرهنگی است.


مهدی فیض، در اختتامیه جشنواره ملی نوآوری‌های فرهنگی دانشجویان ایران «از باران تا رویش» تصریح کرد: بدون شک آنچه که در بطن و شیرازه هر کار فرهنگی اولویت دارد توجه به خدا و رعایت تقوای الهی است.


وی خاطرنشان کرد: فعالیت‌های فرهنگی باید با هدف بازکردن گرهی از مشکلات فرهنگی جامعه صورت بگیرد و منجر به تعالی جامعه انسانی شود.


فیض افزود: بدون شک اگر فعالان عرصه‌های فرهنگی در انجام اهداف خود تقوای الهی را نادیده بگیرند و برنامه‌های خود را با هدفی جز رضای خداوند به انجام برسانند، خروجی کار آنها نتیجه بخش نخواهد بود.


وی ادامه داد: فعالان عرصه فرهنگی نباید اسیر ظاهربینی شوند و باید اهداف خود را به صورت عمقی و عملیاتی پیگیری کنند.


فیض تصریح کرد: مهم‌ترین هدف برنامه‌های فرهنگی هدایت بشر و کمک به رشد و تعالی انسان است؛ بنابراین فعالان این عرصه باید برمبنای این اهداف برنامه‌های خود را عملیاتی کنند.


این مسئول گفت: اگر یک کار فرهنگی فاقد هسته تقوا باشد هر چقدر هم که درآن نوآوری به کار رفته باشد نتیجه دلخواه را نخواهد داشت و اثرگذار نخواهد بود.


معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور گفت: بدون تقوا فعالان عرصه فرهنگی صرفاً وقت و عمر خود را صرف می‌کنند و اثری از خود به یادگار نخواهند گذاشت.


وی در پایان تصریح کرد: فعالان عرضه فرهنگی باید به روز باشند و برنامه‌های خود را متناسب با نیاز روز و سیاست‌های مشخص شده اجرایی کنند.

 

جای کارآفرینی فرهنگی در سبد توسعه کشور خالی است


دبیر جشنواره ملی نوآوری‌های فرهنگی دانشجویان از ارسال بیش از ۴۰۰  اثر به دبیرخانه این جشنواره خبر داد.


احمدرضا فیروزی، در اختتامیه جشنواره «از باران تا رویش» بیان داشت: این جشنواره با هدف کارآفرینی در حوزه فرهنگ طراحی و به اجرا درآمد.


وی خاطرنشان کرد: در فرایند برگزاری این جشنواره تلاش شد تا کارآفرینی فرهنگی از ایده تا اجرا دنبال و به سرانجام مطلوبی برسد.


فیروزی افزود: در ابتدای اعلام فراخوان، مشارکت دانشجویان برای شرکت در این جشنواره بسیار کم رنگ بود که این امر به نوعی شوکی به عوامل برگزار کننده این رویداد فرهنگی وارد کرد.


وی ادامه داد: برای علت‌یابی این مساله جلساتی با مشاوران و برخی فارغ التحصیلان رشته کارآفرینی برگزار شد و خروجی این جلسات مشخص کرد که نوآوری فرهنگی در فضای دانشگاه‌ها آن طور که باید و شاید شناخته شده نیست.


معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان البرز گفت: در نهایت با تلاش مسئولان برگزار کننده این جشنواره و با اطلاع‌رسانی مناسب، نتیجه دلخواه از این جشنواره  به دست آمد و بیش از ۴۰۰ اثر به دبیرخانه ارسال شد.


فیروزی تصریح کرد: این آثار غالباً از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بودند و داوری برای انتخاب آنها بسیار دشوار بود.


معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان البرز گفت: هیات داوران دو ماه برای انتخاب آثار برگزیده زمان گذاشته و در نهایت ۵۱ اثر از میان آثار ارسالی به عنوان آثار برتر انتخاب شدند.


وی ادامه داد: کیفیت آثار دریافتی به قدری بالا بود که داوران ناچار شدند بعضاً دو یا سه اثر را مشترکا حائز رتبه دوم و یا سوم اعلام کنند.


این مسئول تصریح کرد: هرچند این جشنواره در آغاز با کندی دریافت آثار پیش رفت ولی پایان و خروجی آن نشان داد که اگر فرصت در اختیار دانشجویان قرار بگیرد، می‌توانند در حوزه فرهنگ نوآوری‌های قابل توجهی ارائه دهند.


فیروزی با تاکید بر لزوم تغییر نگاه کلان برموضوع کارآفرینی فرهنگی در کشور افزود: متاسفانه جای کارآفرینی فرهنگی در سبد توسعه کشور خالی است و اصلاح این موضوع نیازمند تغییر نگرش‌های کلان به این مقوله است.


وی افزود: امروز شاهد کارآفرینی در عرصه‌های مختلف کشاورزی، صنعت و سایر بخش‌های اقتصادی هستیم ولی کمتر در حوزه فرهنگ با مقوله کارآفرینی فرهنگی درگیر هستیم.


فیروزی در پایان گفت: بدون شک با تغییر نگاه‌های موجود به کارآفرینی فرهنگی، درآینده‌ای نزدیک شاهد اتفاقات خوبی در حوزه فرهنگ کشور خواهیم بود.

 

دنیای فرهنگ دنیای خلاقیت است / جذب مخاطب بدون نوآوری امکان‌پذیر نیست


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خوارزمی نیز گفت: نقش نوآوری و ابداع در فرهنگ دینی غیرقابل انکار است.


حجت الاسلام علی اکبر ایمانی، در مراسم اختتامیه این جشنواره تصریح کرد: نوآوری و ابداع در فرهنگ دینی ما نقش برجسته‌ای دارد به طوری ائمه و بزرگان دین حتی سوالات و مسائل مردم را با شیوه‌ای نو پاسخ می‌گفتند.


وی خاطرنشان کرد: دنیای امروز دنیای تغییر است و اگر فعالان عرصه فرهنگی نتوانند متناسب با تغییرات روز به روز و لحظه‌ای نوآوری را در برنامه‌های خود بگنجانند مخاطبان خود را از دست می‌دهند.


ایمانی افزود: واقعیت این است که امروز شبکه‌های ماهواره‌ای با استفاده از روش‌های خلاقانه و نوآورانه توانسته‌اند خیل عظیمی از مردم را به سمت خود جذب کنند.


این مسئول ادامه داد: بنابراین اگز می‌خواهیم در عرصه جنگ نرم و تهاجم فرهنگی در مقابل دشمنان حرفی برای گفتن داشته باشیم باید نوآوری در اجرای اهداف فرهنگی را فراموش نکنیم.


معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه خوارزمی با تاکید بر نقش دانشجویان در ایجاد نوآوری‌های فرهنگی گفت: امروز دانشجویان می‌توانند با ابتکار و نوآوری هویت ایرانی  - اسلامی را زنده و بیش از پیش به جهانیان معرفی کنند.


وی یادآور شد: برگزاری چنین جشنواره‌هایی چراغ امید را در دل دانشجویان کشور که دغدغه فرهنگی دارند، روشن نگه می‌دارد و به آنها انگیزه مضاعفی می‌دهد تا بتوانند مسیر خود را با قدرت بیشتری ادامه دهند.


وی در پایان گفت: با روشن شدن چراغ امید بسیاری از سختی‌ها و مشکلات قابل تحمل می‌شود و اهداف زودتر و راحت‌تر از آنچه تصور می‌شود، محقق می‌شوند.

 

انسان‌های خلاق از کوچک‌ترین نوآوری استقبال می‌کنند


استاد ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی نیز در این مراسم گفت: نگاه انسان‌های خلاق به دنیا همیشه نو می‌ماند.


دکتر بهادر باقری، اظهار کرد: انسان‌های خلاق و نوآور ویژگی‌هایی دارند که آنان را از دیگران متمایز می‌کند.


وی افزود: غالب این افراد در عین این‌که روابط صمیمی و نزدیک بین فردی دارند، خلوت‌گزین بوده  و زیاد به حضور در مجامع عمومی علاقه نشان نمی‌دهند.


باقری تصریح کرد: دنیا برای انسان‌های نوآور همواره جذاب بوده و تازگی خود را از دست نمی‌دهد؛ چراکه نگاه این افراد به دنیا همیشه تازه است.


وی ادامه داد: انسان‌های خلاق و نوآور همواره مشغول خانه تکانی روح و تازه شدن هستند و به هیچ وجه با سکون کنار نمی‌آیند.


این ادیب برجسته معاصر گفت: همه افراد خلاق و نوآور درتلاش هستند که از میان‌مایگی عبور کنند و به بزرگی برسند که این امر حساب آنان را از بقیه جدا می‌کند.


استاد ادبیات دانشگاه خوارزمی با اشاره به نو و تازه بودن شعر شعرایی همچون خاقانی، خیام و حافظ گفت: با خواندن اشعار خاقانی از به کار رفتن اصطلاحات نجوم و بدیع توسط شاعر تعجب می‌کنیم.


باقری اضافه کرد: این تعجب با خواندن اشعار خیام دو چندان می‌شود؛ چراکه وی اصطلاحات بدیع را با خیال درهم آمیخته و شعری ناب به مخاطب عرضه می‌کند.


وی ادامه داد: مخاطب با خواندن اشعار حافظ هم از تازگی نگاه شاعر تعجب می‌کند و هم از تازگی واژگانی که وی برای خیال‌انگیزکردن اشعارش استفاده کرده است.


این پژوهشگر تصریح کرد: مخاطب با خواندن اشعار حافظ هم از حافظ تعجب می‌کند و هم خود را به جای او گذاشته و با او تعجب می‌کند.


وی در پایان گفت: با توجه به اشعار برخی قدما از جمله حافظ و خیام به این نتیجه می‌رسیم که آنان در شعر و ادبیات از مرز میان‌مایگی عبور کرده و به بزرگی و کمال رسیده‌اند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار