کد خبر:۴۱۲۷۵۳
صبح امروز در مراسم اختتامیه نشست دبیران شوراهای صنفی؛

بیان مشکلات دبیران ۵۰۰ شورای صنفی دانشجویان علوم پزشکی با معاون وزیر بهداشت

آیین اختتامیه همایش سراسری دبیران شورا‌های صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور امروز دوشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه در مجتمع خزرآباد ساری برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه«خبرگزاری دانشجو»، آیین اختتامیه نشست سراسری دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی صبح امروز در مجتمع فرهنگی، آموزشی و رفاهی خزرآباد ساری برگزار شد.


در این مراسم که با حضور دکتر محمدرضا فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر نبی مطلبی مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر حسام‌الدین علامه مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، تنی چند از مدیران این وزارتخانه و بیش از ۵۰۰ تن از دبیران و مدیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور در مجتمع خزرآباد ساری برگزار شد، تعدادی از دبیران شوراهای صنفی به بیان مشکلات و دغدغه‌های صنفی و دانشجویی خود پرداختند.


 در خلال برگزاری همایش سراسری دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نمایندگان دبیران شوراهای صنفی به طرح مشکلات این شورا‌ها پرداختند.

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی بهبهان:شورای صنفی هویت مستقل ندارد


دبیر شورای مرکزی دانشگاه علوم پزشکی بهبهان به نمایندگی از سایر دبیران حاضر در این مراسم با انتقاد از عدم وجود تعریف صحیح از نقش دانشجو و دانشگاه گفت: هم اکنون فضای دانشگاه‌ها مسئول محور است و دانشجو به عنوان رکن اصلی دانشگاه نلقی نمی‌شود که این روند جای بسی تاسف است.


خلیل حسینی زاده‌مهر دانشجوی کار‌شناسی اتاق عمل دانشگاه علوم پزشکی بهبهان در ادامه از عدم هویت مستقل شوراهای صنفی نیز انتقاد کرد و از مسئولان وزارت بهداشت خواست به شوراهای صنفی دانشجویی هویت مستقل داده شود تا این شورا‌ها بتوانند در فضای مطلوب‌تر و با اختیارات بیشتر به فعالیت بپردازند.


دبیر شورای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز:آیین نامه ابلاغی نیاز به بازنگری دارد/ کاهش سرانه رفاهی با ادغام واحدهای بین‌الملل دانشگاه‌ها


امیر سوار دشتکی دبیر شورای مرکزی دانشگاه علوم پزشکی شیراز به نمایندگی از سایر دانشجویان در آیین اختتامیه به بیان دیدگاه‌های خود در خصوص شوراهای صنفی پرداخت. آغاز به کار شوراهای صنفی دانشجویان را باید به فال نیک گرفت، اما نباید این حرکت نوپا محدود به ابلاغ آیین‌نامه شود و پس از آن فعالیتی صورت نگیرد.


دانشجوی دکترای بیوتکنولوژی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه خواستار برخی اصلاحات در آیین نامه ابلاغی از سوی وزارت بهداشت شد و از مسئولان این وزارت‌خانه خواست نظارت و پایش جدی‌تری در خصوص برگزاری انتخابات در دانشگاه‌های علوم پزشکی داشته باشند تا مانع انتصابات روابطی شورا‌ها گرفته شود.


وی با انتقاد از ادغام دانشجویان بین‌الملل در سایر دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی گفت: این ادغام سرانه فضاهای خوابگاهی ورزشی و رفاهی این دانشگاه‌ها را کاهش می‌دهد و روند نامطلوبی بر کیفیت آموزش خواهد گذاشت.


دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی مازندران:حقوق در نظر گرفته شده برای کارورزی و دستیاری دانشجویان پزشکی کفاف مخارج آنان را نمی‌دهد


یحیی هاشمی‌نسب دانشجوی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران ضمن تشکر از برگزاری همایش دبیران شوراهای صنفی گفت: دل‌خوش به این بودیم که در دوره کارورزی دستمان در جیب خودمان خواهد بود ولی حقوق ۲۸۰ یا ۳۲۰ هزار تومانی برای کارورزان مجرد و متاهل و ۶۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومانی برای دستیاران کفاف مخارج تحصیل و زندگی را نمی‌دهد.


دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:دانشگاه‌های علوم پزشکی به رشته‌های غیر پزشکی توجه بیشتری نشان دهند


فاطمه واحد‌پور دانشجوی رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به نمایندگی از دبیران دختر حاضر در مراسم به ضرورت توانمند‌سازی دانشجویان علوم پزشکی برای اعزام به گردهمایی‌ها و مسابقات بین‌المللی اشاره کرد و بر لزوم ارائه راهکارهای فرهنگی مناسب برای ایجاد انگیزه در دانشجویان تاکید کرد. وی همچنین از مسئولان وزارت بهداشت درخواست کرد نگاه ویژه‌ای به خوابگاه‌های دانشجویان دختر داشته باشند.


دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی زنجان:صبحانه به عنوان اصلیترین وعده غذایی، مورد غفلت مدیران دانشگاه و خوابگاه است

 

نیلوفر قنبرزاده، دانشجوی کار‌شناسی مامایی دانشگاه علوم پزشکی زنجان دومین نماینده دبیران دختر دانشگاه‌های علوم پزشکی از مدیران و مسئولان وزارت بهداشت خواست ضمن به رسمیت شناختن شورا‌ها از آرا و افکار دبیران شورا‌ها صنفی دانشجویی در جهت ارتقاء وضعیت معیشت دانشجویان استفاده شود.


وی همچنین به غفلت دانشگاه‌ها نسبت به وعده غذایی صبحانه انتقاد کرد و افزود در برخی از دانشگاه‌ها یا صبحانه به دانشجویان داده نمی‌شود و یا به شکل نامنظم و بی‌کیفیت به آن پرداخته می‌شود.


دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با گلایه از سرعت اینترنت در این مرکز خواستار افزایش سرعت اینترنت در خوابگاه‌ها شد.

 

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل:بین مراکز دانشگاهی علوم پزشکی در سراسر کشور نباید تبعیضی وجود داشته باشد


ابوالفضل اعتمادی دانشجوی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل مشکلات رفاهی را مهم‌ترین دغدغه دانشجویان خوابگاهی دانست و افزود: مشکلات رفاهی زمینه‌ساز مشکلات فرهنگی و آموزشی است.

 

دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از وجود تبعیض بین مراکز دانشگاهی علوم پزشکی گله کرد و سرانه فضاهای رفاهی، فرهنگی و ورزشی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل را ناکافی و پایین‌تر از برخی مراکز دیگر دانست و ابراز امیدواری کرد این مورد تعدیل شود.

 

وی همچنین عدم کفایت برخی اساتید، نبود مکانی برای فعالیت‌های شورای صنفی و کیفیت پایین وسایل کمک آموزشی را از مهم‌ترین دغدغه‌های شورا‌ها دانست.

 

نگاه راهبردی وزارت بهداشت به شوراهای صنفی


در ادامه این مراسم فراهانی ضمن پاسخ دادن به برخی سوالات مطروحه از سوی دبیران شوراهای صنفی، به بیان برخی از دلایل فعال کردن دوبارهٔ این شورا‌ها پرداخت و گفت: مسئولان و مدیران وزارت بهداشت و روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور تنها در صورتی موفق به ارائه مطلوب امکانات به دانشجویان خواهند شد که خود آنان در قالب تعاملات سازنده با مسئولان و دانشجویان مشارکت فعالی داشته باشند.شوراهای صنفی، نهادی تزیینی نیست و هدف از احیاء این شورا‌ها مشارکت فعال دانشجویان در بهبود وضع معیشتی ایشان است.

 

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نگاه وزارت بهداشت به شوراهای صنفی، نگاه راهبردی است افزود: باید شرایطی فراهم شود که خوابگاه‌های دانشجویی دانشجو محور شود و هر خوابگاه می‌تواند یک شهردار دانشجو داشته باشد و تحت نظر شورای صنفی اداره شود.


فراهانی با ابراز نگرانی از رشد آمار افسردگی در میان دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ابراز امیدواری کرد مسئولان وزارت بهداشت با کمک شوراهای صنفی و فراهم آوردن شرایط مطلوب‌تر معیشت دانشجویان، این روند را اصلاح کنند.

 


تدوین سند خوابگاه مطلوب، نتیجه تلاش ۶ ماهه کار‌شناسان و بهره‌گیری از تجربه ۵۰ سال زندگی دانشجویی


دکتر فراهانی در بخش دیگری از سخنان خود در این مراسم به تدوین سند خوابگاه مطلوب اشاره کرد و ادامه داد: این سند حاصل بیش از ۶ ماه تلاش کارشناسانی است که سابقه‌ای ۵۰ ساله در مدیریت و زندگی خوابگاهی دارند، ضمن آنکه از نظرات دانشجویان نیز در تدوین این سند کمک گرفته شده و به کوچک‌ترین جزئیات و مباحث زندگی دانشجویی توجه شده است.


کلنگ‌زنی ساخت ۲۰ خوابگاه جدید در سال جاری


این مقام ارشد وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش گفت: علی‌رغم اینکه برای سال جاری هیچ بودجه‌ای برای افزایش سرانه فضای خوابگاهی در اختیار نداشتیم، اما با اخذ تسهیلات از منابع مورد نظر، ساخت ۲۰ خوابگاه استاندارد در ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور در سال جاری آغاز خواهد شد.


موفقیت شورا‌ها در گرو تخطی نکردن از اصول قوانین موضوعه


وی در پایان هدف از برگزاری این همایش را بالا بردن توانایی دبیران شورا‌ها به منظور بازده بالای آنان دانست و خاطرنشان کرد: موفقیت شورای صنفی در گرو منحرف نشدن از اصول تعیین شده و مورد سواستفاده‌های سیاسی قرار نگرفتن و منفعل نشدن آنان است و آنچه که می‌تواند مشکلات معیشتی دانشجویان در حوزه مدیریت خوابگاهی را مرتفع کند، نگاه متفاوت و راهکارهای خلاقانه دبیران شورا‌ها است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار