به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، نمایشگاه حرکت فرصت مناسبی است برای دانشجویان دانشگاهها تا دست ساختها و نوآوری های خودشان را برای معرفی بیشتر به جامعه عرضه کنند.
دانشگاه پیام نور خراسان جنوبی نیز امسال برای اولین بار نمایشگاه دستاوردهای دانشجویی را با ۲۸ غرفه بر پا کرد که با استقبال خوب دانشجویان مواجه شده است.
در این نمایشگاه از تمامی دانشگاه های استان غرفه عرضه محصولات و نوآوری های دانشجویی وجود داشت، از رشتههای مهندسی گرفته تا رشتههای حوزه علوم انسانی و نشریات دانشجویی و غرفه تشکل های دانشجویی که به نوعی راهنمای بازدیدکنندگان هم بود.
از درب نمایشگاه که وارد میشویم اولین غرفه دانشگاه صنعتی بیرجند است که رویت میشود، در این غرفه تعدادی از دانشجویان رشته مکانیک دانشگاه صنعتی بیرجند چند نمونه موشک با عناوین مختلف را برای دیدن مردم انتخاب کردهاند.
هواپیمای فوق سبک علمدار آسمان ۱ با قابلیت شناسایی مناطق صعب العبور که کاربرد نظامی دارد و در عملیاتها استفاده میشود و این هواپیما به هیچ وجه قابل شناسایی نیست، موشک علمدار آسمان ۲ که برای مسابقات پرواز کاربرد دارد و میتواند در یک نقطه در آسمان برای چندین دقیقه ثابت بایستد و موشک علمدار آسمان ۳ که کاربردی آزمایشی برای سیستم تغییر بردار رانش دارد.
یکی از مهمترین و جذابترین نوآوری های دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند طراحی موشک با سوخت جامد است، که برای بهینه سازی مصرف سوخت این نوع موشک طراحی شده است.
سیدرضا حضرتی، دانشجوی کارشناسی رشته مکانیک دانشگاه صنعتی بیرجند و مسئول این غرفه با بیان اینکه تمامی این نوآوریها توسط دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند ساخته شده است، گفت: دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند در صورتی که حمایت شوند توانایی انجام کارهای بسیار بزرگتر و اختراعات بهتری و کاربردی تری را هم دارند.
وی با بیان اینکه مسئولان دانشگاه تا کنون حمایت خوبی از پروژههای دانشجویی داشتند، گفت: امکاناتی که برای ساخت نوآوریهای دانشجویی لازم است در بسیاری از موارد در خراسان جنوبی پیدا نمیشود و باید از استان های بزرگتر مانند تهران آورد، به همین دلیل هزینه زیادی را در پی دارد.
اسماعیل هشیار مقدم، مسئول غرفه پارک علم و فناوری استان هم به برخی از محصولات ارائه شده در این غرفه اشاره کرد و گفت: دستگاه گند زدایی خورشیدی یکی از این محصولات است که توسط یکی از جوانان بیرجندی اختراع شده است.
وی گفت: این دستگاه قادر است در شرایط سخت مانند زلزله آب سطحی را به وسیله نور خورشید گندزدایی کند، علاوه بر این، این دستگاه میتواند در گلخانهها کاربرد داشته باشد.
این مخترع با اشاره به اینکه دستگاه های اجرایی باید با خرید محصولات مخترعان از آنها حمایت کنند، گفت: قیمت این دستگاه کمتر از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
بازار فروش اختراعات و پروژه های دانشجویی دست دلالان است
یکی دیگر از دانشجویان که در بخش آزاد این نمایشگاه شرکت کرده است، گفت: متاسفانه اکنون بازار فروش اختراعات و پروژه های دانشجویی دست دلالان است و بدلیل عدم حمایت مسئولان برای تولید انبوه اختراعات و نوآوری های دانشجویی دلالان به این عرصه ورود پیدا میکنند.
وی تصریح کرد: اگر از جوانان نخبه ایرانی حمایت شود، جوان ایرانی قادر است تمامی محصولاتی که کشور نیاز دارد را در داخل تولید کنند و نیازی به وابسته بودن به خارج نیست.
ایمان گنجی، مسئول غرفه شهرسازی دانشگاه پیام نور بیرجند هم با بیان اینکه در این غرفه ماکت سه نمونه خانه فاطمی عرضه شده است، گفت: در حال حاضر متاسفانه معماری اسلامی ایرانی در کشور در حال منسوخ شدن است و جای خود را به معماری غربی میدهد.
وی گفت: ما سعی کردیم با ساخت این ماکتها به نوعی در زنده کردن سبک معماری ایرانی اسلامی تاثیر داشته باشیم؛ چراکه بهترین سبک ساخت خانه مسکونی نوع ایرانی اسلامی است.