به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی باقرزاده شب گذشته در جشن آزادسازی خرمشهر در دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) در برنامهای تحت عنوان «مقاومت از خرمشهر تا لوزان» که توسط بسیج دانشجویی این دانشگاه برگزار شد، گفت: رویکرد انقلاب از ابتدای حرکت بر این استوار بود که بتواند حکومت الهی را مستقر کند و دعوتش نیز دعوت گفتمان الهی بود.
وی افزود: این گفتمان باید عرصه ظهور و بروز عینی مییافت که فرصت برای این ظهور و بروز مهیا بود؛ اما دشمنان اسلام با تحمیل هشت سال جنگ قصد داشتند مانع مطرح شدن انقلاب اسلامی به عنوان یک الگو شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: مسئلهای که در زمان دفاع مقدس در دستور کار گفتمان انقلاب اسلامی قرار گرفت مقاومت بود و مبنای این دیدگاه همان مبنایی بود که انقلاب را شکل داد و به این ترتیب مقاومت یک موضوعی در بحث انقلاب اسلامی شد و ایران توانست با همین رویکرد تمام عرصهها را مدیریت کند.
وی با یادآوری این مطلب که توانستیم با مقاومت به تمام عرصههای مد نظرمان برسیم و خودمان را به عنوان یک الگو در منطقه معرفی کنیم، گفت: این مسئله برگرفته از دو مولفه ایمان قوی و تدبیر امور در شرایط جنگ بود.
باقرزاده با تاکید بر این مسئله که مقاومت را میتوان در عرصه اقتصادی و سیاست خارجی به کار برد، خاطرنشان کرد: چنانچه الگوی مقاومت در شرایطی که فشارهای زیادی بر کشور وارد شده مطرح شود میتوانیم به عنوان یکی از کشورهایی که به بلوک هستهای جهان وارد شده، قد علم کنیم.
این کارشناس سیاسی خطاب به کشورهایی که قصد رسیدن به توسعه کامل را دارند، گفت: این کشورها باید در چهار عرصه علمی نانوتکنولوژی، هوافضا، هستهای و بیوتکنولوژی پیشرفت کنند. ایران از ابتدای پیروی انقلاب اسلامی در این چهار عرصه تحریم بوده است و بر اساس مقاومت توانست در این عرصهها جزو کشورهای برتر علمی قرار گیرد.
پیشرفت در صنعت هستهای نمونه بارز مقاومت است
وی پیشرفت در صنعت هستهای را نمونه بارز مقاومت دانست و گفت: در دنیا تنها هشت کشور از چرخه سوخت هستهای برخوردار هستند که ایران توانست به واسطه رویکرد مقاومت از این چرخه بهرهمند و جزو کشورهای دارای این چرخه مطرح شود.
باقرزاده ادامه داد: ایران باید به عنوان الگوی مقاومت در عرصه مختلف علمی و صنعتی جزو کشورهای برتر قرار گیرد.
وی در خصوص مذاکرات هستهای به این نکته که ما توانستهایم در مدت شش ماه به دلیل عدم پایبندی طرف مقابل به تعهدات در صنعت هستهای به نقطه ویژهای برسیم، خاطرنشان کرد: این نقطه ویژه که به آن تحریک آستانه اتمی گفته میشود به این معنا است که شما میتوانید در هر عرصهای که تمایل داشته باشید فعالیت کنید که عرصه نظامی یکی از این عرصههای میباشد.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر این مطلب که عرصه نظامی هیچ گاه در دستور کار ایران نبوده، بیان داشت: با توجه به پیشرفتهای هستهای که داشتیم با ابزار تحریم طرف مقابل، وارد مذاکرات شدیم البته در گذشته در عرصههای مختلف، مذاکراتی داشتهایم.
باقرزاده با بیان اینکه با سه رویکرد میتوان به مذاکرات نگاه کرد، افزود: کشور بر اساس معاهده «ان پی تی» هیچ گونه مسئولیتی در فعالیت هستهای ندارد و این حقی است که کشور ایران میتواند داشته باشد که به عنوان مطالبه باید در دستور کار تیم مذاکره کننده قرار گیرد.
وی ادامه داد: چنانچه کشوری به فعالیت شما مشکوک شود شما بر اساس حقی که دارید میگویید تا پنج سال آینده غنی سازی را از ۲۰ درصد بالاتر نمیبرم؛ اما تمام عرصههای هستهای را توسعه میدهم. در این مدت شما میتوانید از مراکز هستهای ما بازدید داشته باشید؛ اما پس از گذشت این مدت باید پرونده هستهای از مسیر مذاکرات و مشکوک شدن خارج و هر گونه تحریمی برداشته شود که این خود یک استراتژی در مسیر مذاکرات است.
کشور به واسطه دانشمندان هستهای به امتیازات ویژهای دست یافت
این کارشناس سیاسی به استراتژی دوم برای مذاکرات هستهای اشاره کرد و گفت: کشور به واسطه دانشمندان هستهای به امتیازات ویژهای دست یافت.
باقرزاده بیان کرد: در مذاکرات، شما امتیازات ویژهای دارید و طرف مقابل امتیاز تحریم. روی میز مذاکراه از شما امتیاز ویژه را مطالبه و آنها را محدود میکنند این در صورتی است که طرف مقابل باید عرصه تحریمهای خودش را نیز محدود یا لغو کند.
وی در خصوص استراتژی سوم نیز گفت: در این استراتژی باید بگوییم اتم مانع توسعه کشور است و در اینکه مانع توسعه کشور است باید جمع شود مانند آنچه که مقام معظم رهبری فرمودند که«در زمان قاجار که ایران به صنعت نفت دست یافته بود عدهای چون آن را مادهای بد بو دیدند بهتر است بدهیم به همان انگلیسیها».
این کارشناس سیاسی با یادآوری این مطلب که در مذاکرات ژنو با محدودیتهایی که برای ایران ایجاد کردند طرف مقابل تعهد کرد که تحریمها را در عرصه هواپیمایی، پتروشیمی و فلزات گرانبها بردارد و مبلغی را به ایران پرداخت کند، گفت: متاسفانه طرف مقابل به جز در یک مورد، دیگر تعهداتش را لغو کرد و در نهایت پس ۱۶ ماه مذاکره به بیانیه لوزان رسیدیم که بر اساس این بیانیه عرصه هستهای کشور به یک پازل محدود تبدیل خواهد شد.
بر اساس کدام قانون ما موظف به پذیرش این محدودیت شدهایم؟
باقرزاده با طرح این سوال که بر اساس کدام قانون ما موظف به پذیرش این محدودیت شدهایم، تصریح کرد: در عرصه بینالمللی هیچ قانونی ما را مجبور به پذیرش این محدودیت نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: مقاومت را میتوان در چارچوب هستهای محقق ساخت به این دلیل که رویکرد اقتصاد مقاومتی در برابر تحریم مطرح میشود.
این کارشناس سیاسی ضمن اشاره به اینکه میتوانیم با مدیریت تولید داخلی دیگر نیازمند مبلغی که قرار از طریق برداشتن تحریمها به دست آوریم را نداریم، گفت: ما میتوانیم با افزایش توانایی اقتصادی مدیریت تمام مولفههای خود را حفظ کنیم. چنانچه در صنعت و دانش اتمی پیشرفت کنیم خواهیم دید که چرخه مالی هستهای کمتر از چرخه مالی نفتی نیست.
باقرزاده در خصوص مصاحبه غربیها با دانشمندان، تصریح کرد: رهبری در این خصوص اعلام نظر کردند و این اعلام نظر را باید به عنوان یک پاسخ در نظر گیریم.
وی در پایان گفت: در هیچ کجای دنیا هیچ کشوری اجازه چنین مصاحبههایی را نمیدهد.