به گزارش خبرنگار بین الملل «خبرگزاری دانشجو» ؛ و به نقل از ایندیپندنت ، پایگاه اینترنتی این روزنامه در مطلبی نوشت که «جوزف استیگلیتز» اقتصاددان برنده جایزه نوبل معتقد است اقتصاد انگلیس در مسائل بنیادی موفقیت چندانی نداشته و قوانین آن به نفع ثروتمندان است.
بر اساس این گزارش هرچقدر درباره شکاف میان داراها و ندارهای دنیا بیشتر نوشته می شود، به نظر می رسد این شکاف ها عمیق تر می شود.
شواهد تکان دهنده است. در آمریکا یک درصد پردرآمدها، تقریبا یک چهارم همه درآمدهای کشور را به خود اختصاص داده اند در حالی که میانگین دستمزد یک مرد با تحصیلات متوسطه در بیست و پنج سال نزدیک به دوازده درصد کاهش یافته است.
جوزف استیگلیتز، در جدیدترین گردآوری هایش، نابرابری های موجود در دنیا را به سیاست های ضعیف ارتباط می دهد. وی دوره «رونالد ریگان» رئیس جمهور اسبق آمریکا را در سی و پنج سال گذشته نقطه عطف می نامد.
وی در ادامه با اشاره به انتخابات اخیر در انگلیس این سوال را مطرح می کند که اگر نابرابری اجتماعی یک انتخاب است، چگونه ممکن است محافظه کاران بر حزب کارگر پیروز شوند، آن هم زمانی که اد میلیبند رئیس حزب کارگر وعده داده بود مالیات ثروتمندان را زیاد کند و حداقل دستمزد را نیز افزایش دهد؟
استیگلیتز می گوید« داستان یک اقتصاد و بازاری که عملکرد خوبی دارد، اینگونه است که نه تنها به ایجاد اشتغال اهمیت می دهد بلکه درآمد گروه های شریک در این بازار را نیز افزایش می دهد- اما اقتصاد انگلیس در بسیاری موارد بنیادی موفق نبوده است. هرچند دستمزدها واقعا کاهش نیافته اند و درآمدهای واقعی هرگز خیلی بد نبوده اند. اما اختلاف طبقاتی که به ویژه در لندن کاملا مشهود است، که میلیاردرهای بسیاری در آن زندگی می کنند، که این ثروت را به لطف قوانین مالیاتی و رژیم های سیاسی به دست آورده اند».
استیگلیتز هفتاد و دو ساله در ادامه می گوید: « برخی از این ثروتمندان از قوانین حکومتی انگلیس برای محافظت از پول هایی که از کشورهایشان دزدیده اند، استفاده می کنند و از چشم انداز جهانی قوانین انگلیس در دزدی ها همکاری و کمک دارد».
وی همچنین معتقد است بانک مرکزی اروپا در سال 2010 و سالهای پس از آن برای اقتصاد یونان پیش بینی های اشتباهی داشته و معتقد است اروپا باید موضع خود را تغییر دهد و از طریق تجدید سرمایه بانک ها به منظور تامین وام برای مشاغل کوچک در کشورهای بدهکار به یونان کمک کند.
استیگلیتز درباره آینده انگلیس در اتحادیه اروپا بدبین و معتقد است دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نمی تواند قبل از برگزاری همه پرسی درباره عضویت در اتحادیه اروپا که قرار است سال آینده برگزار شود، اصلاحات لازم را انجام دهد..