به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از پایگاه خبری «دانشجویان بیدار»، همایشی با عنوان «دانشجوی امروز، کارآفرین فردا» در دانشگاه بجنورد توسط انجمن علمی مدیریت بازرگانی برگزار شد.
نباید این طور فکر شود که خروجی دانشگاه ها افرادی هستند که توان کار اجرایی ندارند
در ابتدای این مراسم رئیس دانشگاه بجنورد ضمن خیر مقدم به کارآفرینان و تبریک اعیاد بیان داشت: باید با برگزاری چنین جلساتی، کارآفرینی و جنبه های مختلف آن برای جوانان ما روشن شود.
وی افزود: نباید این طور فکر شود که خروجی دانشگاه ها افرادی هستند که توان کار اجرایی ندارند و فقط جنبه تئوری و آکادمیک را دارا هستند.
در دانشگاه علوم روز آموزش داده می شود؛ اما در محیط کار پذیرفته نمی شود
در ادامه جلسه بهمن پور، مدیرکل امور اقتصادی و دارایی استان با تشریح چهار شاخص ضروری برای یک فعالیت در عصر جدید، گفت: آنها عبارتند از بعد زمان، کیفیت کالا و خدمات، شاخص بسیار مهم تنوع و ترکیب منابع انسانی و مادی با تکنولوژی.
بهمن پور گفت: مسئله میان دانشگاه و محیط کار این است که در دانشگاه علوم روز آموزش داده می شوند؛ اما در محیط کار و جامعه این ارزش را نمیپذیرند که این خود موجب زایل شدن اعتماد به نفس افراد می شود.
عموما دانشجوی کارجو در دانشگاه ها تربیت شده است نه دانشجوی کارآفرین
پیله ور، رئیس پارک علم و فناوری بجنورد نیز به بیان اشکالات ساختاری نظام آموزش عالی پرداخت و گفت: عموما دانشجوی کارجو در دانشگاه ها تربیت شده است نه دانشجوی کارآفرین.
وی افزود: دانشجوی کارآفرین، نتیجه ی یک ساختارکارآفرین است.
در ادامه ربانی، رئیس کانون کارآفرینان استان به معرفی این کانون و حمایت هایی که از افراد در جهت عملی شدن ایده هایشان انجام می شود، صحبت هایی را انجام داد.
وی ادامه داد: از جوانان این استان درخواست می کنم که ایده هایشان را به مراکز مختلف در استان مانند پارک علم و فناوری ارائه دهند تا با کمک انها عملی شود.
وی موضوع پیگیری مبحث کارآفرینی از دوران ابتدایی را مطرح کرد و خبر از برگزاری یک START UP WEEKEND در بجنورد داد.
دانشگاه ها با مجموعه ها و بخصوص کارآفرینان ارتباط برقرار کنند
در ادامه جلسه محمد شیخ زاده از اساتید دانشگاه بیان کرد: ما اساتید خود را تنها مسئول دانشجویان در این دوره محدود نمی دانیم؛ بلکه در قبال آینده آنها خود را مسئول می دانیم.
وی با تاکید بر اینکه بابد دانشگاه ها با مجموعه ها و بخصوص کارآفرینان ارتباط برقرار کنند، گفت: در این صورت با ایجاد روحیه کار تیمی دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه، ایده های خود را پرورش داده و دانشجوی امروز و کارآفرین فردا می شوند.
اقتصاد مقاومتی 24 بند دارد که کارآفرینی در صدر آن است
بعد از وی حسن فاطمی، مقدم کارآفرین برتر استان و دارای سه ثبت اختراع بین المللی تصریح کرد: باید روحیه کارآفرینی در افراد وجود داشته باشد.
وی افزود: روح کارآفرینی و استقلال طلبی در کشور ما کم رنگ شده و جوانان ما خودشان را باور ندارند.
فاطمی ادامه داد: جوانان ما باید با ایده پردازی، اعتماد به نفس و از همه مهم تر با توکل برخدا و سخت کوشی ایده هایشان را عملیاتی کنند.
این کارآفرین برتر اشاراتی به اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب به آن تاکید دارند کرد و گفت: این اقتصاد 24 بند دارد که کارآفرینی در صدر قرار دارد.
وی به سیاست های دولتی که با تغییر رئیس جمهور تغییر می کند، اشاره کرد و تصریح کرد: اینکه باید جهانی فکر کرد و اینکه چرا با دارا بودن هفت درصد منابع و یک درصد جمعیت جهان باید دیگر کشورها بیایند و به ما زور بگویند علتش این است که ما خوب فکر نمی کنیم.
حسن فاطمی ادامه داد: دردنیای امروز پول و فکر حرف اول را می زند، کسانی که فکر نمی کنند برای کسانی که فکر می کنند کار می کنند مگر ما برای غربی ها کار نمی کنیم.
وی خاطرنشان کرد: مگر نمی بینیم دارند منابع نفتی ما را غارت می کنند مگر نمی بینیم دارند حیثیت جوانان ما را لکه دار می کنند خب ما ایرانی هستیم مگر پیامبر(ص) نگفت که انسان هایی از سرزمین پارس علمشان به ثریا می رسد.
کدام یک از این مسئولان حاضرند پسر خودشان را استخدام دولتی نکنند و بگویند برو کارآفرین بشو
این فعال کارآفرینی گفت: من خیلی متاسفم که بحث کارآفرینی که می تواند اقتصاد ما را نجات دهد ولی هیچ کس عین خیالش نیست، من متاسفم برای مسولین که خودشان به مقوله کارآفرینی اهمیت نمی دهند و بلند می شوند می روند.
فاطمی تصریح کرد: کمتر کسانی در کشور کارآفرینی و کارآفرین را می شناسد، بنده ای که انگیزه ندارم چگونه به این دانشجو بگویم که بیا و کارآفرین بشو کدام یک از این مسئولان حاضرند پسر خودشان را استخدام دولتی نکنند و بگویند برو کارآفرین بشو.
وی با اشاره به وضعیت استان خراسان شمالی و کم توجهی به پتانسیل های استان و استعدادهای موجود در آن ادامه داد: باید روح کارآفرینی در مسئولین تقویت شود.
وی در پایان خود تاکید کرد: بیایم تلاش کنیم و از شکست خوردن هراسی نداشته باشیم و مانند این 170 شهید غواص، خودمان را فدای این کشور کنیم.
امان آبادی: برخی از ما بجنوردی ها کار را جزو زندگی و اولویت های اساسی نمی دانیم
در پایان همایش نیز امان آبادی، مدیر بیمه پاسارگارد اشاراتی به اینکه باید برای خود برنامه داشته باشیم کرد و گفت: متاسفانه برخی از ما بجنوردی ها کار را جزو زندگی و اولویت های اساسی نمی دانیم.
وی گفت: جوانان ما باید به سراغ چیزهایی که در استان وجود ندارد بروند و چشم امید به استخدام در مراکز دولتی نبندند.