به گزارش خبرنگار دولت «خبرگزاری دانشجو»، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی در همایش فرمانداران سراسر کشور که هم اکنون در محل وزارت کشور در حال برگزاری است به ارائه توضیحات وضعیت بودجه سال 94 پرداخت و در این باره گفت: بودجه سال 94 با منابع عمومی 224 هزار میلیارد تومان به مجلس رفت در آن زمانی که بودجه به مجلس ارسال می شد قیمت نفت حدود 70 دلار بود لذا بودجه 94 با پیش بینی 72 دلار برای هر بشکه نفت خام تهیه و به مجلس تقدیم شد مجلس ابتدا به جهت پایین آمدن قیمت نفت در آن فاصله زمانی پیش بینی اش این بود که این عدد بیش برآوردی خواهد داشت.
وی ادامه داد: بنابراین باید بودجه متناسب با افت قیمت نفت تقلیل پیدا کند مجلس بودجه 236 هزار میلیارد تومانی را در نظر گرفت اعداد و ارقامی که برای تملک دارایی های سرمایه ای تهیه شده بر پایه 236 هزار میلیارد تومان است و مجلس این پیش بینی را داشت که این عدد بسیار خوش بینانه و غیرواقعی است از این رو در ماده واحدی تسریع شد که در شش ماه اول سال سقف منابع عمومی در حد 220 هزار میلیارد تومان باشد یعنی مجلس حدود 16 هزار میلیارد تومان سقف بودجه را تقلیل داده و تخصیص اعتبار آن 16 هزار میلیارد تومان را برعهده پیش بینی سازمان برنامه و بودجه گذاشت.
وی ادامه داد: بنابراین ما باید 16 هزار میلیارد تومان کمتر ابلاغ اعتبار می کردیم البته برای اینکه به دستگاه ها فشار نیاید برخی از جداول برنامه بودجه را ابلاغ نکردیم پس تااینجا باید دستگاه ها به مقدار 16 هزار میلیارد تومان کمتر بودجه خود را تنظیم کنند.
وی ادامه داد: سازمان مدیریت و برنامه ریزی امسال بعد از تصویب قانون بودجه یک پیش بینی از واقعیت هایی که این ارقام تا پایان سال ممکن است تحقق پیدا کند را پیش نویس دیگری تهیه کرد.
وی با بیان اینکه 199 هزار میلیارد تومان منابع استحصالی ما تا پایان سال خواهد بود گفت: از این 199 هزار میلیارد تومان پیش بینی برای سال 94 این است که برخی از پرداخت ها اجتناب ناپذیر خواهد بود و حتما باید اعداد و ارقام آن را پرداخت کنیم و این اعداد در بخش عمرانی و بخش جاری است در بخش عمرانی مجلس تکلیف کرده که در هر شرایطی حداقل سی هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی پرداخت شود.
معاون رئیس جمهور گفت: پیش بینی ما این بودکه از 211 هزار میلیارد تومان بیش از 185 هزار میلیارد تومان قابل تحقق نیست به همین جهت برای اینکه تا پایان سال کسری به بودجه برخورد نکنیم مدیریت هایی را انجام دادیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با بیان اینکه ما سال گذشته 185 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرده بودیم که خوشبختانه آنچه پیش بینی شده بود تحقق یافت ادامه داد: در سال 93، 30 هزار میلیارد تومان برای اعتبارات عمرانی اختصاص دادیم و مجلس برای اینکه درسال 94 اعتبارات عمرانی کمتر از سال قبل نباشد به ما تکلیف کرد تا حداقل 30 هزار میلیارد تومان اعتبارات عمرانی را پرداخت کنیم.
وی ادامه داد: از این 199 هزار میلیارد تومان منابع نیز پیش بینی شدکه پرداخت 184 هزار میلیارد تومان آن غیرقابل اجتناب است و حتما باید پرداخت شود پرداخت های غیراجتناب اعم از کارهای عمرانی، حقوق و دستمزد، و سایر هستند در بخش سایر هم پرداخت هایی همچون مستمری بگیران کمیته امداد و بهزیستی را داریم که آنها رانیز پرداخت خواهیم کرد.
وی افزود: در بخش یارانه ها نیز باید 6300 میلیارد تومان اختصاص بدهیم حالا اگر هم بخواهیم از این مقدار کم کنیم تصور می شود که این از منبع افزایش قیمت ها تامین شده اما این گونه نیست.
وی به غلط اجرا شدن هدفمندی در گذشته اشاره کرد و گفت: ما با توجه به این مسئله در سال گذشته یک گامی را در جهت اصلاح اجرا برداشتیم و آن روش غلط که وجود داشت را تا حدودی برطرف کردیم؛ از 200 هزار میلیارد تومان که باید از محل اصلاح قیمت ها منابع حاصل شود اگر بخواهیم دقیق بررسی کنیم آنچه که از این طریق به دست آمد حدود 160 هزار میلیارد تومان است و شاید هم به 160 هزار میلیارد تومان نرسد اما آنچه که توزیع شد حدود 200 هزار میلیارد تومان بود.
وی با بیان اینکه باید 6300 میلیارد تومان برای یارانه ها از خزانه برداشت کنیم گفت: ما باید حداقل 5000 میلیارد تومان یارانه نان بدهیم که اینها جزو پرداخت های اجتناب ناپذیر است که باید حتما پرداخت شوند قرار نیست منابعی که حاصل می شود ما کارکنان دولت آن را میان خود تقسیم کنیم بلکه باید با آن کار انجام دهیم.
وی با بیان اینکه 2900 طرح ناتمام وجود داشت که دولت توانست برای بخشی از آن تصمیم گیری کند ادامه داد: خوشبختانه موفق شدیم تعداد قابل توجهی از این 2900 طرح ناتمام را به نتیجه برسانیم؛ باید 6000 میلیارد تومان از اعتبارات جاری صرفه جویی کنیم و به اعتبارات عمرانی اضافه کنیم فکر می کنید برای سیاست خروج از رکود و مقابله با تورم ناچاریم تولیدمان را از محل سرمایه گذاری ها افزایش دهیم که این به ما کمک می کند.
وی با بیان اینکه سال جاری سال پایانی برنامه است ادامه داد: ما باید برنامه ششم را تهیه کنیم این برنامه با تکیه بر سیاست های کلی که مقام معظم رهبری ابلاغ می کنند نوشته خواهد شد ما خودمان را آماده کرده ایم که برنامه ششم با یک سیاق و رویکرد متفاوتی از برنامه های قبل تهیه شود در برنامه پنجم بیش از 238 ماده و بیش از 1140 حکم داریم.
وی با بیان اینکه در مواردی که نیاز باشد احکام قانون برنامه پنجم را بازنگری می کنیم گفت: مجموعه احکامی که در برنامه پنجم وجود دارد و برای برنامه ششم نیاز داریم آنها را تقدیم مجلس می کنیم و اجازه لازم را در این موارد می گیریم.
وی افزود: برای توسعه کشور نمی توانیم بدون توسعه مناطق استانی و شهرستانی عمل کنیم به همین جهت هر شهرستانی تلاش می کند برنامه خود را در قالب استان ارائه دهد اما ما توافق کردیم که شما خودتان که مطلع ترین افراد شهرستان هستید نقشه راه خودتان را تهیه کنید و کمیته برنامه ریزی استان و شهرستان ها موظفند برنامه را به ما بدهند و ما هم مصممیم با کمترین تغییرات برنامه های شما را بپذیریم.
در ادامه نوبخت در پاسخ به سوال یکی از حاضران مبنی بر اینکه شما گفتید باید 6000 هزار میلیارد تومان صرفه جویی کنیم آیا این صرفه جویی از حقوق و دستمزد کارکنان دولت صورت می گیرد یا خیر اظهار داشت: نه این مسئله از حقوق کارمندان نخواهد بود ما پرداخت های اجتناب ناپذیر را مشخص کردیم که 30 هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی و حقوق و دستمزد شما هم جزو همین پرداخت های اجتناب ناپذیر است ما نمی خواهیم نسبت به مسائل رفاهی تعرض کنیم بلکه دستورالعمل 12 ماده ای را تنظیم کردیم که صرفه جویی ها با واقع بینی و چشم باز انجام خواهدشد.
وی با بیان اینکه نمی خواهیم از سفره کارمندان چیزی را بزنیم ادامه داد: برنامه ششم و برنامه خودمان را به نتایج مذاکرات گره نزده ایم و خودمان را آماده کردیم اگر توافقی صورت نگیرد کشور چگونه اداره خواهد شد اگر وضع هم روی همین ریل ادامه یابد باز هم برنامه داریم ما خودمان را آماده کرده ایم که با منطق جمهوری اسلامی بتوانیم حقوق ملت را استیفا کنیم و زمانی هم که منابع ما آزاد شود برای آن مقطع هم برنامه های خاصی داریم.