به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ بانک مرکزی متوسط قیمت خُرده فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به 1394.3.8 را منتشر و اعلام کرد: در هفتهای که گذشت قیمت هشت گروه مواد غذایی نسبت به هفته مشابه ماه قبل افزایش، دو گروه کاهش و یک گروه نیز ثابت مانده است.
البته در گزارش بانک مرکزی تغییرات یکساله مواد غذایی نیز آمده است؛ برهمین اساس، قیمت لبنیات نسبت به هفته مشابه سال قبل 14.1 درصد، تخم مرغ 22.8 درصد، حبوبات 14.6 درصد، میوه های تازه 85 درصد، سبزی های تازه 7 درصد، گوشت قرمز 7.3 درصد، قند و شکر 4.5 درصد، چای 8.1 درصد و روغن نباتی نیز 0.6 درصد افزایش یافته است.
لبنیات و تخم مرغ
در هفته مورد گزارش، در گروه لبنیات قیمت تمام اقلام این گروه نسبت به هفته قبل بدون تغییر بود. بهای تخم مرغ معادل 6.3 درصد افزایش یافت و شانه ای 82000 الی 100000 ریال فروش می رفت.
برنج و حبوب
در این هفته در گروه برنج، قیمت برنج داخله درجه یک و درجه دو ثابت بود. در گروه حبوب، بهای نخود معادل 2.7 درصد، لوبیا سفید 3.6 درصد و لوبیا قرمز 4.1 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.3 درصد تا 9.5 درصد افزایش داشت.
میوه ها و سبزی های تازه
در هفته مورد بررسی، در میادین زیر نظر شهرداری پرتقال درجه یک، گیلاس و گلابی عرضه نمی شد و هلو عرضه کمی داشت ولی سایر اقلام میوه و سبزی تازه که تعدادی از آنها از نظر کیفی در مقایسه با سایر میوه فروشی ها متفاوت بودند، به نرخ مصوب سازمان میادین میوه و تره بار عرضه می گردید.
میوه فروشی های سطح شهر اقلام میوه و سبزی تازه را عرضه می نمودند که در گروه میوه های تازه بهای طالبی معادل 0.7 درصد و موز 0.9 درصد کاهش ولی قیمت سایر اقلام این گروه بین 0.4 درصد تا 21.9 درصد افزایش یافت. در گروه سبزی های تازه بهای سبزی های برگی بدون تغییر بود.
قیمت سیب زمینی معادل 0.7 درصد و لوبیا سبز 3.4 درصد افزایش ولی بهای سایر اقلام این گروه بین 0.4 درصد تا 28.7 درصد کاهش داشت.
گوشت قرمز و گوشت مرغ
در هفته مورد گزارش قیمت گوشت گوسفند و گوشت تازه گاو و گوساله ثابت بود. بهای گوشت مرغ معادل 4.8 درصد کاهش یافت.
قند، شکر، چای و روغن نباتی
در این هفته قیمت قند، شکر، چای خارجی و روغن نباتی مایع بدون تغییر بود و بهای روغن نباتی جامد معادل 1.5 درصد افزایش داشت.