آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۵۹۶۹
مدیر گروه مدل‌سازی پژوهشکده پولی و بانکی:

دیکتاتوری استقلال بانک مرکزی را تهدید می‌کند

این مقام مسئول یادآور شد: دیکتاتوری استقلال بانک مرکزی را تهدید می‌کند اما می‌توان با روش‌هایی آن را پاسخگو کرد تا این مسئله حل شود، در حال حاضر بروکراسی حاضر حاکم بر سیاستها و تصمیم‌گیری زیاد بود و نمی‌توان تصمیم فوری و سریع کرد. همچنین تعریف صندوق توسعه ملی اشکال جدی دارد.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ این مقام مسئول مدیر گروه مدل‌سازی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: دیکتاتوری استقلال بانک مرکزی را تهدید می‌کند اما می‌توان با روش‌هایی آن را پاسخگو کرد تا این مسئله حل شود، در حال حاضر بروکراسی حاضر حاکم بر سیاستها و تصمیم‌گیری زیاد بود و نمی‌توان تصمیم فوری و سریع کرد. همچنین تعریف صندوق توسعه ملی اشکال جدی دارد.

 

سید علی مدنی‌زاده  با ارائه مقاله سیاستی اصلاحات تورم یک رقمی در دوران گذار در بیست و پنجمین همایش سالانه سیاستهای پولی و ارزی اظهارداشت: مهمترین مسئله در رابطه با حفظ و تثبیت نرخ تورم اجماع و تصمیم است و در مراحل بعدی استقلال بانک مرکزی پاسخگو نیست و مسئولیت پذیری، تغییر ساختار و شفافیت، ارتقاء توان فنی، تغییر قوانین پولی و بانکی و دیگر موارد است.

 

وی با بیان اینکه از سال 80 تا 92 بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی افزایش یافته است، تصریح کرد: از سال 86 تاکنون بدهی دولت به بانک مرکزی مرتب کاهش یافته اما بدهی شرکت‌ها به بانک مرکزی رشد سرسام‌آوری داشته است و همچنین بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز افزایش نشان می‌دهد.

 

به گفته وی، سهم بدهی بانک‌های خصوصی به بانک مرکزی در حال بالا رفتن است و این مانند مین زیر خاک بوده که می‌تواند بحران شدیدی ایجاد کند همچنین خطر و بحران مربوط به مطالبات غیر جاری به نسبت ذخیره‌گیری مشاهده می‌شود.

 

مدنی‌زاده متوسط کفایت سرمایه برای بانک‌ها را در حال حاضر 4 درصد عنوان کرد و گفت: این رقم باید بیش از 14 درصد باشد.

 

وی در مورد راه‌های تک نرخی شدن تورم و تثبیت آن بیان داشت: سیاستهای اقتصادی در کنار کاهش انتظار تورمی، افزایش اعتبار بانک مرکزی بسیار اهمیت دارد.

 

مدیر گروه مدل‌سازی پژوهشکده پولی و بانکی با بیان اینکه گفته می‌شود تورم به هسته سخت خود رسیده، بیان کرد: در برخی از نظریات گفته می‌شد به ازای هر یک درصد کاهش نرخ تورم 10 درصد GDP از بین می‌رود اما تجربه نشان داده که اینطور نیست و این فرض رد شده است، مهمترین روش برای مبارزه با هسته سخت تورم نوع سیاستگذاری در کشور ما محسوب می‌شود و اینکه باید با خرج کردن مبارزه کرد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار