به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، دکتر محمدرضا چمنی، عضو کمیته برگزاری اولين دوره مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات از برگزاری این مسابقه در دانشگاه صنعتی اصفهان خبر داد و گفت: علم مکانیک سیالات به عنوان یکی از شاخههای مهم علوم کاربردی امروزه جهان که فعالیتهای تحقیقی گستردهای بر روی آن صورت میپذیرد، تقریباً در بیشتر رشتههای مهندسی از جمله مهندسی شیمی، عمران، کشاورزی، معدن، مکانیک و مواد کاربرد دارد و طیف وسیعی از دانشجویان و اساتید را دربر میگیرد.
وی هدف از برگزاری این مسابقات را ایجاد ارتباط بین فعالان علم مکانیک سیالات در این رشتهها، فراهم کردن بستر مناسب جهت علاقهمند نمودن طیف وسیعتری از دانشجویان به این شاخه، تقویت روحیة خلاقیت و نوآوری، ایجاد ارتباط بیشتر میان مفاهیم تئوری و کارکردهای تجربی و تقویت تواناییهای مربوط به فعالیتهای گروهی عنوان کرد.
عضو کمیته برگزاری این مسابقات با اشاره به برگزاری مسابقات توسط دانشكدههاي مهندسي شيمي، عمران، كشاورزي و مكانيك دانشگاه صنعتی اصفهان در سطح ملي و با همكاري انجمن هيدروليك دانشگاههای اصفهان، تبريز، تربيت مدرس، سيستان و بلوچستان، شيراز، صنعتي اميركبير، صنعتي شريف، علموصنعت و فردوسي مشهد تصریح کرد: با رقابت شرکتکننده در سه بخش آزمایشگاه مجازی، نماهنگ و پروژهی عملی، برگزیدگان هر بخش بر اساس جنبههای هنری و خلاقانه، فناوری و علمی آثار انتخاب خواهند شد.
چمنی بخش آزمایشگاه مجازی این مسابقات را شامل برنامهنویسی و مدلسازی یک پدیده سیالاتی عنوان کرد و افزود: تیمهای شرکتکننده که از حداقل دو و حداکثر چهار عضو (به استثنای مشاور علمی) برخوردار اند، لازم است با توجه به موضوع اعلام شده در سایت مسابقات، نسبت به تهیه آزمایش مجازی اقدام نمایند.
وی تهیه یک كلیپ در رابطه با موضوعهای مكانیك سیالات توسط گروه دو نفره را لازمه رقابت در اين بخش عنوان کرد و ادامه داد: متقاضیان رقابت در بخش پروژه عملی نیز با تشکیل گروهی با عضویت حداقل دو نفر و حداکثر سه عضو (به استثنای مشاور علمی) نسبت به ساخت شی مربوطه بر مبنای مؤلفههای طرح شده در سایت مسابقات اقدام مینمایند.
عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان این که از برگزیدگان این رقابتها با اعطای هدایای نقدی تجلیل خواهد شد، افزود: به رتبههای اول تا سوم بخش آزمایشگاه مجازی به ترتیب ۲۵، ۱۵ و ۱۰ میلیون ریال، رتبههای اول تا سوم بخش نماهنگ به ترتیب ۱۲، ۱۰ و ۷ میلیون ریال و رتبههای اول تا سوم بخش پروژههای عملی به ترتیب ۳۰، ۲۰ و ۱۵ میلیون ریال اعطاء خواهد شد.
چمنی اضافه کرد: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز ضمن حمایت از ایدههای باقابلیت تجاریسازی این مسابقات به منظور كمك به تأسيس شركت دانشبنيان در این شهرك، جوایزی به نفرات برتر اعطاء خواهد کرد.
لازم به ذکر است، علاقهمندان به شرکت در اولين دوره مسابقات ملی دانشجویی مکانیک سیالات که ۱۵ و ۱۶ مهرماه سال جاری به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار میگردد، تا ۲۵ شهریورماه فرصت دارند تا با مراجعه به سایت مسابقات به نشانی www.sfmc2015.iut.ac.ir ضمن ثبتنام، نسبت به ارسال آثار خود اقدام نمایند.