به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا،سیدمحمد کیایی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از گلخانه تولیدی ارقام جدید گل ژربرا، تصریح کرد: ساخت این پایانه که از سال های گذشته آغاز شده تاکنون 85 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما به دلیل نبود اعتبارات لازم پایانه هنوز تجهیز و راه اندازی نشده است.
به گفته وی، طبق برآوردهای گذشته احداث این پایانه به 28 تا 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که هم اکنون بانک کشاورزی به عنوان بانک عامل این طرح معرفی شده است، در صورت تامین اعتبار مورد نظر تلاش خواهیم کرد امسال این پایانه صادراتی راه اندازی شود.
صادرات ژربرا نیازمند ثبت گواهی نهال و بذر
مدیرکل دفتر گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهادکشاورزی افزود: در حال حاضر در پروژه های تحقیقاتی ارقام جدیدی از گل ژربرا توسط بخش خصوصی معرفی شده که برای ایجاد شرایط مناسب جهت صادرات، ثبت این گیاه و دریافت گواهی نهال و بذر ضروری است.
وی اضافه کرد: در صورتی که ثبت رقم جدید ژربرا با تنوع رنگی و کمیت تولید پاسخگوی نیاز کشور باشد به طور حتم از واردات ژربرا ممانعت خواهد شد.
به گفته کیایی، با ثبت رقم جدید، تسهیلات و امکانات لازم برای تولید و تکثیر این گیاه با هدف تامین نیاز داخل و صادرات آن به بخش خصوصی اختصاص می یابد.
تولید کشت سبزی و صیفی در برنامه ششم توسعه
کیایی اظهار داشت: با توجه به محدودیت منابع آبی و بغرنج شدن این مشکل در نظر داریم طی یک برنامه منسجم تولید سبزی و صیفی کشور را در فضای گلخانه ای تحت پوشش قرار دهیم در همین راستا پیش بینی شده سالانه سه هزار و 500 هکتار توسعه گلخانه ای داشته باشیم که این امر باعث کاهش مصرف آب خواهد شد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر مصرف آب محصولاتی همچون خیار و گوجه در گلخانه ها یک دهم مصرف آب در فضای باز است و که در صورت زیرکشت بردن خیار و گوجه در کشت گلخانه ای دو هزار و 220 هکتار از اراضی کشاورزی آزاد خواهد شد. همچنین حدود 3.2 میلیارد مترمکعب آب نیز صرفه جویی می شود.
وی افزود: برای کاهش مصرف آب در بخش باغبانی در نظر داریم از روش های پایه های رویشی در باغات متراکم استفاده کنیم که این مهم در دستور کار معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی قرار دارد.