به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، به مناسبت بیستوششمین سالروز بزرگداشت ارتحال امام خمینی (ره)، سمینار «نجات جامعه از خشونت و افراطگری از منظر امام (ره)» با حضور شخصیتهای برجسته علمی، دینی، مذهبی، سیاسی و ... به همت خانه فرهنگ ایران در لاهور پاكستان در سالن اجتماعات امام رضا (ع) اين نمایندگی فرهنگی، برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر کارکنان نمایندگیهای ايران در لاهور پاكستان، عطا محمد مانیکا، وزیر امور مذهبی سازمان اوقاف پاكستان، حافظ لیاقت علی ضیاء، ريیس مؤسسه تقریب بینالمذاهب اين كشور، سمیحه راحیل قاضی، ريیس بخش امور زنان حزب جماعت اسلامی پاکستان، فرح ناز، ريیس بخش امور زنان اداره منهاجالقرآن، سید مصطفی اشرف رضوی، معاون دارالعلوم حزبالاحناف لاهور، پیر سید نوبهار شاه، از رهبران شیعه لاهور، پیر سید هارون گیلانی، سجادهنشین دربار میان میر در لاهور، اقبال حسین لکهویرا، نویسنده معروف اهل لاهور، بهگت لعل سنگه، از رهبران هندوهای مقیم لاهور، پیر سید غلام رسول اویسی، سجادهنشین دربار اویسیه، سید علی رضا نقوی، از علمای برجسته شیعه و عضو مجلس شورای سازمان امامیه پاکستان و خرم نواز گنداپور، دبیرکل اداره منهاجالقرآن، حضور داشتند.
سمینار با نمايش فیلم مستندی از روزهای بیماری امام خمینی (ره) که توسط خانه فرهنگ ايران در لاهور به زبان اردو ترجمه شده بود و دكلمه اشعاری بسیار زیبا در مدح حضرت رسول اکرم (ص) توسط نوازش علی، آغاز شد.
در ادامه سخنرانان اين مراسم هر يك به بيان فضايل اخلاقي و سيره عملي و سياسي امام خميني (ره) پرداختند و در سخنان خود بر نقش انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني (ره) در بيداري امت اسلامي تأكيد كردند.
از جمله پیر سید نوبهار شاه، یکی از علمای بزرگ اهل تشیع در لاهور كه ضمن تسلیت سالروز ارتحال حضرت امام خمینی (ره) پس از مروری بر تاریخ کشورهای مختلف گفت: اگر ما تاریخ جوامع را ورق بزنیم، میبینیم که جامعهای به رشد و بالندگی رسيده که در برابر ظلم و ستم قیام کرده باشد. اگر امروز ما شاهد موفقیت، پیشرفت و ترقی جمهوری اسلامی ایران هستیم، حاصل پیروی از اندیشههای والای امام خمینی (ره) است که در ذهن و قلب مردم غیور ایرانی جای گرفته است.
همچنين پیر سید هارون گیلانی، سجادهنشین دربار حضرت میان میر در لاهور هم در سخنانی گفت: درگذشت رهبر کبیر انقلاب اسلامی ایران حضرت آیتالله خمینی (ره) نه تنها برای کشور ایران باعث غم و اندوه است؛ بلکه این حادثه چشم تمامی امت اسلامی را نیز اشکبار کرده است. امام خمینی (ره) به خاطر رسیدن به قدرت و پادشاهی علیه نظام دیکتاتوری ایران قیام نکرد؛ بلکه برای بقای اسلام ناب محمدی و ترویج آن قیام کرد.
علامه سید علی رضا نقوی، از علمای شیعه و عضو شورای مرکزی سازمان امامیه پاكستان هم در سخنانش گفت: امروزه با توجه به مشکلات و بحرانهایی که در جامعه با آن مواجهیم، ضرورت مطالعه و تفکر در تعالیم بزرگان و نیاکان خود چون حضرت امام خمینی (ره)، علامه محمد اقبال لاهوری و ... بیش از پیش احساس میشود. رهبرانی چون حضرت امام خمینی (ره) فقط رهبر یک کشور یا یک ملت نیستند. اگر تعالیم و آموزههای آنها را مطالعه کنیم، متوجه خواهیم شد که فقط بقای انسانیت و اسلام است. ایشان نه تنها مشکلات جامعه را تشریح میکند؛ بلکه راه رسیده به هدف و پیروز شدن بر مشکلات را نیز ارايه میدهد.
پس از آن عطا محمد مانیکا، وزیر امور مذهبی سازمان اوقاف در سخنان خود گفت: من در تمام عمر خود آیتالله امام خمینی (ره) را ندیدم؛ ولی از زمانی که ایشان در ایران حکومت اسلامی را حاکم ساخت، مریدشان شدم. اگر تاریخ اسلام را به دقت مطالعه کنیم، متوجه خواهیم شد که بعد از انقلاب اسلامی حضرت محمد مصطفی (ص) تا 14 قرن بعد، هیچ انقلابی مثل انقلاب اسلامی ایران روی نداده است. انقلاب حضرت امام خمینی (ره) پیامبرگونه بود. علامه اقبال میفرماید: «نیست پیغمبر ولی در بغل دارد کتاب» و امام خمینی (ره) نیز کتاب قرآن را در دست داشت و تمامی افکار و اعمال او برگرفته از همین کتاب الهی است.
اکبر برخورداری، وابسته فرهنگی و ريیس خانه فرهنگ ایران در لاهور هم گفت: پدیده زشت افراطگرایی یا بنیادگرایی منحصر به دین اسلام نیست؛ چون پیروان ادیان مسیحیت و یهودیت نیز با این پدیده زشت روبر هستند. افراطگرایی در قوم و نژاد هم وجود دارد که تعصبات قومی و قبیلهای از آن زمرهاند. اما اینکه منشاء و خاستگاه این پدیده که در هر عصر موجب جنایات زیادی میشود، از کجاست؟ بسیاری از اندیشمندان دینی افراطگرایی را چیزی جز تحجر و خشکمغزی و تکیه به ظواهر دینی نمیدانند. امام علی (ع) میفرماید: «جهل و نادانی موجب و منشاء خروج از اعتدال است». پس اعمال گروههای افراطی و تفریطی جاهلانه و از روی نادانی و جهالت است. اعتدال عین عقل و درایت و حکمت است که منجر به رفتاری حکیمانه و خردمندانه میشود.
وي افزود: اگر به گفتهها و اندیشههای امام خمینی(ره) توجه کنیم، به وضوح درمییابیم که حضرت امام بر اعتدال و عقلانیت تأکید داشتند و نسبت به تندیها و کندیهای بیرویه و کژاندیشیها و از انحراف و خروج از اعتدال هشدار میدادند. حضرت امام (ره) به عنوان یک مصلح دینی و احیاگر بزرگ، برای معرفی اسلام اصیل بدون افراط و تفریط، رویکردی جامع و معتدل به اسلام داشتند. ایشان در تقابل با رویکردهای افراطی متحجرین خشکمغز یعنی همانهایی که امروز زیر پرچم اسلام، کودکان و زنان مسلمان را سر میبرند و بدترین جنایات را علیه انسانیت مرتکب میشوند و نیز غربزدههای سکولار، اسلام ناب محمدی را ارايه دادند.