به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، برات قنبری در سومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی کشور که در امروز در تالار ایوان شمس برگزار شد ضمن اشاره به محورهای کلیدی در برنامههای توسعه ملی گفت: ما برای توسعه ملی کشور احتیاج به رشد اقتصادی با حمایت و التزامات فرهنگی داریم و این مقولات با در نظر گرفتن شرایط زیست محیطی و سرمایه انسانی ما را در جهت رسیدن به یک آینده روشن کمک میکند.
وی افزود: در حال حاضر قطب های اقتصادی کشور ایران هم مثل سایر کشورها براساس خدمات کشاورزی و صنعت است که ارزش افزوده در بخش کشاورزی 11.5 درصد در بخش صنعت 39 درصد و خدمات 52 درصد می باشد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت اطلاعات در ادامه بیان داشت: در بخش کشاورزی اصلاح نظام کشت و کاربرد فناوری باعث افزایش بهره وری و درآمد شده است اصلاح نظام خدمات به علاوه کاربرد فناوری و کسب و کارهای نو و خدمات هم باعث افزایش بهره وری در بخش خدمات شده در طی 40 سال گذشته به این خاطر که فناوری ها به عنوان یک هزینه زیادی به مجموعه ها تحمیل شده بود ما نمی توانستیم فناوری را در جهت درست به کار ببریم.
وی به تشریح موتور اصلی حرکت به سمت توسعه و پیشرفت کشور پرداخت و گفت: موتور اصلی حرکت زیرساخت های ارتباطی دولت الکترونیک و رونق کسب و کار دیجیتالی است در جمع بندی جهانی این قضیه مشخص شده است که توسعه ای سی تی بدون توسعه BROADBAND محقق نخواهد شد.
قنبری ضمن اعلام آماری از تعداد مشترکین گوشی های هوشمند گفت: طبق آمار مشخص شده 22 میلیون گوشی هوشمند وارد شبکه هوشمند کشور شده است که دارای نسل های مختلف ارتباطات می باشد نسل دو ارتباطات در حال جمع شدن است و نسل سه در حال پیشرفت است و نسل چهارم هم باید به نسل پنجم ارتقا پیدا کند.
وی افزود: ما تا سال 2020 یک میلیارد و 400 میلیون دلار برای باند پنج سرمایه گذاری می کنیم چرا که روند تحولات بنیادی در زندگی مردم به این گونه شده است که همه این تحولات در یک جعبه جادویی تلفن همراه جا شده و امروزه نسل چهار ارتباطات روی صنایع و صنعت تاثیر زیادی می گذارد.
معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت اطلاعات به برنامه سوم و چهارم توسعه اشاره کرد و گفت: در این برنامه ها همیشه مطرح بوده که ما بتوانیم 30 درصد رشد را از طریق بهره وری به دست بیاوریم و همیشه دنبال پیاده سازی آن بودیم و موفق نمی شدیم اما با این پیاده سازی جدید و اینترنت نسل چهار این بحث محقق شد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: طرح پهن باند ملی یک انتخاب نیست بلکه یک الزام راهبردی برای توسعه کشور است و ما نیاز داریم برای پاسخگویی به نیاز جامعه تحقق دولت الکترونیک و ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم به آن روی بیاوریم.