کد خبر:۴۱۸۱۷۸
وزیر نیرو در افتتاحیه نمایشگاه ملی «آب خاک و محیط زیست »:

محدودیت منابع آب یک مسئله زودگذر نیست و باید فناوران برای بهبود آن گام بردارند

وزیر نیرو گفت: محدودیت منابع آب یک مسئله زودگذر نیست و باید فناوران برای بهبود آن گام بردارند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه «خبرگزاری دانشجو»، حمید چیت چیان در مراسم افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه ملی آب خاک و محیط زیست که امروز در مصلی تهران برگزار شد گفت: محدودیت منابع در کشور ما یک مسئله گذرا نیست و این جزو ماهیت کشور ماست و این تصور غلط است که اگر چند سال بارندگی داشتیم وضعیت مناسبی داریم.

 

وی افزود: کشور ما کشوری است که صرف نظر از خشک سالی با موضوع محدودیت منابع آب مواجه است و بخش عمده ای برای بهبود این قضیه می‌تواند کار و دانش صفر باشد سال 1335 میزان آب تجدید شونده به ازای هر ایرانی برابر 6900 متر مکعب بود که در حال حاضر این مقدار کاهش یافته چرا که جمعیت ما افزایش یافته و به همراه آن نیاز به آب و غذا و کشاورزی احساس می‌شود در حال حاضر در کشور مقدار آب تجدید شونده کمتر از 1500 متر مکعب است.

 

وزیر نیرو در ادامه به تشریح راهکارهای حل این مشکل پرداخت و گفت: یک راهکار بیشتر وجود ندارد و آن هم این است که بتوانند تجدید نظر در خصوص چگونگی مصرف آب داشته باشیم و به بهینه کردن شیوه مصرف آب فکر می‌کنیم اگر ما در شیوه مصرف آب بازنگری کنیم می‌توانیم بر تمام مشکلات کشور در زمینه آب غلبه کنیم.

 

وی در ادامه بیان داشت: در هر خانواده ایرانی در هر ماه بیشتر از صد هزار تومان برای هزینه مخابرات مصرف می‌شود در حالی که در مورد آب هر خانوار حدود 10 هزار تومان پرداختی دارد 72 درصد جامعه کمتر از 10 هزار تومان پرداخت می‌کنند بزرگ‌ترین مصرف آب ما در بخش کشاورزی است و باید بیشترین تمرکز روی این مسئله قرار بگیرد.

 

وزیر نیرو در ادامه تصریح کرد: صرفه جویی در کشاورزی یعنی اینکه از شیوه ای استفاده کنیم که هم مصرف آب کم شود و هم تولید زیاد شود توسعه کشت های پاییزه، کشت دیم، کشت گلخانه ای و یکپارچه سازی اراضی از جمله کارهایی است که می‌توان در این خصوص انجام دهیم.

 

چیت چیان در باره الگوهای مصرف شرب گفت: ساختن شیرآلاتی که بتواند احساس آب با فشار را در افراد ایجاد کند که آن هم توسط مخلوط کردن آب با هوا امکان پذیر است، مدیریت هوشمند شبکه و امکان فرمان دادن برای افزایش یا کاهش آب، بازگرداندن آب در مجتمع های مسکونی در فلش تانک‌ها و جمع آوری باران از جمله کارهایی است که باید در این راه صورت بگیرد.

 

وی در پایان خاطر نشان کرد: کاهش تبخیر در سدها یکی از مهم‌ترین مسائل است ما بیش از 600 سد داریم که در آن آب تبخیر می‌شود شیرین سازی آب دریا هم از دیگر راهکارهای افزایش منابع آبی می‌باشد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار