به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، احمد تویسرکانی در مراسم رونمایی از سامانه ذخیرهسازی اثر انگشت در دفاتر اسناد رسمی، اظهار داشت: نظام اداری ما آن چنان که باید در جهت نیازهای جامعه تحولات لازم را نداشته و اگر بخواهیم رضایتمندی مردم را به همراه داشته باشیم باید همگام با توسعه و نیازهای جامعه در سیستم اداری خود نیز تحول ایجاد کنیم.
وی با تأکید بر اینکه ما نیازمند آسیبشناسی در همه بخشها هستیم، گفت: اصلاح فرآیندها و بازخوانی شیوه خدمترسانی به مردم از ضرورتهای سیستم اداری به ویژه سیستم اداری سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است.
تویسرکانی با تأکید بر طیف وسیع خدمترسانی سازمان ثبت به مردم گفت: ما در جهت اصلاح فرآیندها اقدامات وسیعی انجام دادهایم که یکی از آنها تحول در شیوههای ثبت اسناد رسمی بوده است.
وی افزود: در گذشته بر اساس شیوههای سنتی و با استفاده از کاغذ اوراق بهادار اسناد به ثبت میرسید و طبیعی بود به لحاظ گسترش دفاتر اسناد رسمی و میزان سندهای تنظیمی امکان نظارت و کنترل سیستمی فراهم نباشد که به تبع آن امکان سوءاستفاده برای برخی از جاعلان فراهم میشد.
معاون رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: خوشبختانه با اجرای ثبت آنی اسناد رسمی کارها ساماندهی شد و الان در مرحلهای هستیم که سامانه ثبت در یک تراز قابل قبول فعالیت میکند.
وی ادامه داد: در گذشته اگر سردفتری به دلیل تخلف در صلاحیتش خدشهای وارد میشد این امکان را داشت که بتواند به کار خود ادامه دهد اما امروزه به محض اینکه سردفتری متخلف شناخته میشود و صلاحیتش مخدوش میشود در سیستم ثبت شده، اعتبار امضایش از بین میرود و دسترسیاش به سامانه قطع میشود.
تویسرکانی با اشاره به ارسال روزانه 70 هزار پیامک به خدمت گیرندگان سازمان ثبت گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از 25 میلیون پیامک به افرادی که از سامانه ثبت خدمتی دریافت کردهاند ارسال شده است.
وی ارتباط برخط با پایگاه اطلاعات سردفتران، بهرهگیری از امضای الکترونیک در فرآیند تنظیم و صدور اسناد، پشتیبانی فنی متمرکز از سامانه، ارتباط برخط با پایگاه شناسه ملی اشخاص حقوقی و همچنین انجام کنترلهای سیستمی لازم در فرآیند تنظیم اسناد را از ویژگیهای مثبت سامانه ثبت الکترونیکی اسناد رسمی عنوان کرد.
وی ادامه داد: ما در سال گذشته موفق به وصول 4 هزار میلیارد از معوقات بانکی شدیم ضمن اینکه توانستیم مالیات 10 هزار شرکت تجاری را نیز وصول کنیم.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در پایان خاطرنشان کرد: تشکیل بانک اطلاعاتی متمرکز اسناد رسمی، ارتقای سلامت اداری در حوزه اسناد رسمی، ارائه آمار و اطلاعات لازم به مراجع ذیربط و پیشگیری از جعل تخلفات در ارتباط با اسناد رسمی را مهمترین دستاورد ثبت الکترونیکی اسناد برشمرد.