به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، سیروس آقاجان زاده دیروز در مراسم افتتاحیه همایش کشوری چای در دانشگاه علوم پزشکی گیلان، چای را یک نوشیدنی پرمصرف در سبد غذایی خانوارها در ایران همچنین در بسیاری از کشورهای دنیا ذکر کرد و گفت: چای از لحاظ رتبه بعد از آب، در مقام دوم قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه چای جایگاه بالایی دارد و برای تهیه آن نیز باید تلاش های زیادی را متحمل شد، افزود: در سیاست های کلان کشور در خصوص اهمیت غذایی دو رکن اساسی وجود دارد که عبارتند از تهیه و سلامت غذا.
رئیس سندیکای کارخانجات چای کشور گفت: به علت تغییر شرایط در یکی دو دهه اخیر، سطح زیر کشت چای در استان های گیلان و مازندران به حدود 30 هزار هکتار رسیده است و این امر موجب شد تا تولید چای به شکل محسوسی کاهش یابد و به ناچار برای جبران کسری باید واردات هم صورت گیرد؛ اما معتقدم باید در گام نخست از ظرفیت ها و قابلیت های داخلی کشور نیز به خوبی بهره برد.
آقاجان زاده با بیان اینکه توجه به کیفیت چای بسیار ارزشمند است، تصریح کرد: برای تولید چای مطلوب و مناسب در کشور ابتدا باید برگ سبز مطلوب با برداشت استاندارد و با شیوه درست به کارخانه ها تحویل داده شود و سپس با روش مناسب فرآوری تولید و بسته بندی سپس در شرایط مناسب انبار داری تحویل بازار شود.