به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از رشت، فیروز سرودی روز گذشته در مراسم افتتاحیه همایش کشوری چای با بیان اینکه چای رایج ترین و مهمترین نوشیدنی مطبوع مورد مصرف ایران و جهان می باشد، گفت: کشور ایران چهار درصد از مصرف کل چای جهان را به خود اختصاص داده است.
وی افزود: ایرانیان قدیم به جای چای، قهوه مینوشیدند به همین دلیل چایخانه های امروز همان نام سنتی خود یعنی قهوه خانه را حفظ کرده اند تا اینکه در سال ۱۲۸۰( ه.ش) به علت علاقه دولت وقت ایران به کشت چای، به مرحوم کاشف السلطنه دستور داده شد کشت چای و اصول و فنون چایسازی را در هند بیاموزد، وی اولین شخصی بود که در ایران به کاشت این گیاه و تهیه چای خشک اقدام کرد.
معاون غذاو داروی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تاریخچه چای در ایران، مساحت باغ های چای را در سال 1319 ششصد هکتار ذکر کرد و گفت: صنعت چای برای رسیدن به رشد و شکوفایی، سه مرحله شناخت – ساخت سنتی و ساخت مکانیزه را پشت سر گذاشته است.
سرودی ضمن تقدیر از ریاست دانشگاه علوم پزشکی و تمامی دست اندرکاران و برگزار کنندگان این سمینار اظهار امیدواری کرد که مطالب ارائه شده در این کارگاه در ارتقای سطح آگاهی کارشناسان مواد غذایی و کیفیت محصولات تولیدی در کشور موثر باشد.