به گزارش «خبرگزاری دانشجو»، فرهاد پورفرضی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل گفت: مزارعی در این استان شناسایی شده است که برای آبیاری از فاضلاب خام استفاده می کنند.
وی در کارگروه سلامت و امنیت غذایی اردبیل با تاکید به ممنوعیت آبیاری سبزیجات بر اساس مکاتبه وزیر بهداشت و وزیر کشور تصریح کرد: با وجود ممنوعیت در برخی شهرهای استان اردبیل از فاضلاب خام و تصفیه نشده برای آبیاری مزارع استفاده می شود.
رئیس این دانشگاه با بیان اینکه منشا بیماری هایی مانند وبا از مصرف سبزی جات آلوده است، خواستار مداخله جدی مسئولان استان در خصوص این معضل شد.
در این جلسه مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل در تشریح مناطق آلوده تصریح کرد: اولین منطقه آبیاری باغات در بارازیل مشگین شهر است.
مهندس محمد دانه زن افزود: در این منطقه آبیاری باغات با فاضلاب و برداشت خلاف با سد کردن عبور فاضلاب از منهول ها، فاضلاب خام برای آبیاری در بعضی فصول به ویژه تیر و مرداد ماه هدایت می شود.
وی تاکید کرد: مقرر شده جهاد کشاورزی پساب تصفیه شده در اختیار این باغات قرار دهد و یا اینکه چاه حفر شود که به دلیل بی توجهی به تعهدات به صورت غیر مجاز از فاضلاب برای آبیاری استفاده می شود.
در این کارگروه آب گرم های ایرانیان، سبلان، ژنرال، قهوه سویی و شهر آفتاب به عنوان مجموعه آب گرم های معدنی بهداشتی سرعین معرفی شدند.
مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اعلام این خبر گفت: از کل ۱۹ آبگرم سرعین ۱۲ مورد بهسازی شده و هیچ یک در ساختمان مشکلی ندارند.
محمد دانه زن تصریح کرد: عمده مشکلات به مشکلات رفتاری، ابزاری و تجهیزات بر می گردد تا جایی که سه آبگرم در این شهر به صورت کاملا غیر بهداشتی معرفی شده اند که شامل پهن لو، ساری سو و بش باجی لار است.
وی با یادآوری اخذ ۱۶۶ نمونه میکروبی در سال گذشته از آب های گرم معدنی، اضافه کرد: از این تعداد ۴۴ مورد مثبت و ۱۲۲ مورد منفی بوده است.
مدیر گروه مهندسی بهداشت محیط و حرفه ای دانشگاه علوم پزشکی استان تاکید کرد: بر اساس مشکلات رصد شده، پنج آبگرم تعطیل و ۴۴ مورد به صورت موقت تعطیل شده است.
در ادامه استاندار اردبیل با بیان اینکه توسعه آب های معدنی باید با نگاهی به آینده دراز مدت باشد، گفت: اینکه ما چند تا دوش و کمد و حوضچه کلر ایجاد کرده باشیم اقدام چندان مطرحی نیست.
مجید خدابخش با اشاره به تحولات قابل توجه در دنیا در این زمینه افزود: به عنوان مثال توسعه گاومیش گلی باید برای ۲۰ سال آینده بررسی و برنامه ریزی شود و با درگیر شدن در ایرادات جرئی نمی توان به تحول دست یافت.
وی چنین تفکری در مدیریت آبی استان را صحیح ندانست و خواستار اعزام تیم متشکل از بهداشت و آب منطقه ای استان برای بازدید از زیر ساخت های آب های گرم معدنی کشور تونس شد.