کد خبر:۴۱۸۹۷۳
اعتراض دانشجویان به سبد توزیع بودجه؛

رنجی که دانشگاه پیام‌نور از بودجه نازل فرهنگی می‌برد/ کاهش دانشجو معضل را دوچندان کرده است

وضعیت بودجه فرهنگی دانشگاه پیام‌نور همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و دانشجویان با وجود تلاش‌هایی که در زمینه احقاق حقوق خود داشتند و البته پاسخ‌هایی که در تشریح دلایل این موضوع از مسئولان دریافت کرده‌اند، هنوز نگران سرنوشت پولی هستند که ...

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، اگر قرار باشد یک کارکرد اصلی و همطرازِ وظیفه علم آموزی و پژوهش برای دانشگاه بیان کرد، تنها گزینه‌ای که حائز اکثریت و جامعیت شرایط باشد، مقوله فرهنگ است. با وجود این امر، چندی است که اخبار گوناگونی از دانشگاه پیام‌نور به گوش می‌رسد، اخباری که برخی حاکی از کاهش بودجه فرهنگی دانشگاه هستند و برخی دیگر از افزایش شهریه دانشجویان مهمان دانشگاه پیام‌نور در شب‌های پر استرس امتحانی خبر می‌دهد.

 

خبر کاهش بودجه فرهنگی یا به عبارت دیگر تاثیر کاهش جذب دانشجو بر میزان بودجه سرانه فرهنگی، در شرایطی به گوش می‌رسد که این روزها شاهد نزول شاخصه‌های فرهنگی و پرداختن به مواردی به دور از شان دانشگاه‌ها هستیم و در شرایطی که دشمن نسل جوان و قشر دانشجوی ما را مورد هجمه فرهنگی قرار داده است، مسئولین باید برای مدیریت هرچه بهتر فرهنگ در دانشگاه چاره‌ای بیندیشند.

 

مسئله‌ای که پرداختن به آن حائز اهمیت است، بررسی دلایل کاهش بودجه فرهنگی دانشگاه پیام‌نور، ثابت ماندن سرانه فرهنگی و اخذ ۳۵ هزار تومان از دانشجویان بابت هزینه‌های فرهنگی است و همه این موارد در کنار هم، تکلیف بودجه فرهنگی دانشگاه و هزینه‌های اخذ شده از دانشجویان پیام‌نوری را در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد.

 

آمار اشتباه آقای معاون؛ آغاز ماجرای اعتراض به بحران بودجه فرهنگی دانشگاه پیامنور

 

نجفی برزگر، معاون فرهنگی دانشگاه پیام‌نور کشور، ماه گذشته در نشست خبری خود در شیراز با بیان اینکه بودجه فرهنگی دانشگاه پیام‌نور افزایش یافته، گفت: «سرانه فرهنگی دانشجو در سال گذشته ۸۰۰۰ تومان بوده که این مقدار امسال به دو برابر افزایش پیدا کرده است.»

 

وی با اشاره به این که ۲۰ درصد بودجه دانشگاه پیام‌نور را وزارت علوم و ۸۰ درصد را شهریه دانشجویان تامین می‌کند، افزود: «امسال ۳۵ هزار تومان جزو مبلغ شهریه دانشجویان اعلام شده که برای فعالیت‌های فرهنگی دانشجویان استفاده می‌شود.»

 

این در حالی بود که طی ماه‌های گذشته و با برگزاری جلسات متعدد، رقم بودجه استان‌ها و مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور مشخص شد، و این اعداد و ارقام خبر از کاهش ۲۰ درصدی بودجه فرهنگی دانشگاه را داشت. 

 

از طرف دیگر دانشگاه پیام‌نور در سال گذشته با اخذ مبلغ ۳۵ هزار تومان از دانشجویان مراکز و واحدهای مختلف پیام‌نور تحت عنوان هزینه فرهنگی، رقمی حدود ۳۰ میلیارد تومان را در اختیار معاونت فرهنگی دانشگاه قرار داده است و طبق بخشنامه سازمان امور دانشجویان به طور مشخص نیمی از آن باید صرف مسائل فرهنگی شود.

 

کاهش بودجه ناشی از کاهش دانشجو است/ سهم بودجه تخصیص یافته ناچیز است

 

حجت‌الاسلام جعفر عمادی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور اصفهان در این رابطه با طرح این مسئله که در دانشگاه پیام‌نور دو مسئله بودجه فرهنگی و سرانه فرهنگی وجود دارد، گفت: «کاهش بودجه فرهنگی دانشگاه به دلیل کاهش تعداد دانشجویان بوده است، اما مبلغ سرانه فرهنگی دانشگاه تغییری نکرده است.»

 

وی سرانه فرهنگی دانشگاه را به ازای هر دانشجو در طول سال گذشته هفت تا هشت هزار تومان بیان کرد و افزود: «این مبلغ بسیار ناچیز است و واحدها با این مبلغ فقط می‌توانند هزینه ایاب و ذهاب امام جماعت را در طول سال پرداخت کنند.»

 

عمادی ضمن تاکید بر کمبود بودجه فرهنگی دانشگاه از معترض بودن واحدهای دانشگاه‌ها نسبت به این مسئله خبر داد.

 

بودجه فرهنگی دانشگاهی با ۱۵ هزار دانشجو ۱۷۰ میلیون تومان است!

 

در اینجا گریزی به وضعیت دانشگاه پیام‌نور اصفهان شاید بتواند به رفع ابهامات شکل گرفته در رابطه با کاهش بودجه فرهنگی این دانشگاه، کمک کننده باشد.

 

نشریه دانشجویی «مثبت صفر» در این باره می نویسد: «دانشگاه پیام‌نور مرکز اصفهان به عنوان یکی از بزرگ‌ترین مراکز پیام نور دارای ۱۵ هزار دانشجو است، که با پرداخت ۳۵ هزار تومان هزینه فرهنگی از سوی هر یک از این دانشجویان، مبلغی بالغ بر ۵۰۰ میلیون تومان بابت هزینه فرهنگی این دانشگاه اخذ شده است، و این در حالی است که بر اساس آمار بودجه سال گذشته فرهنگی مرکز اصفهان در حدود ۱۷۰ میلیون تومان بود، اما بودجه فرهنگی، ورزشی و مشاوره‌ای سال ۹۴ مرکز اصفهان چیزی کمتر از ۱۵۰ میلیون تومان است.»

 

دانشجویان خواستار روشن شدن تکلیف میلیاردها تومان هزینه پرداختی شدند

 

در همین راستا، انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه پیام‌نور مرکز اصفهان در نامه‌ای خطاب به نجفی برزگر، معاون فرهنگی دانشگاه پیام‌نور، از کاهش بودجه فرهنگی این دانشگاه انتقاد کرد و خواستار روشن شدن تکلیف میلیاردها تومان هزینه پرداخت شده توسط دانشجویان این دانشگاه شد.

 

دانشجویان در این نامه ضمن تاکید بر اینکه از حق مسلم خود نخواهند گذشت، اعلام کردند که در صورت عدم پیگیری و پاسخ معاونت فرهنگی دانشگاه، از راه‌های دیگر به دنبال احقاق حق دانشجویان خواهد بود.

 

دانشجویانی که طی این سال‌ها با وجود همه کمی‌ها و کاستی‌ها، در جشنواره‌ها و برنامه‌های فرهنگی تمامی تلاش خود را به کار بستند و باید این حق را برای انها قائل شده که هزینه اخذ شده از آنها در مراکز خودشان صرف فعالیت‌های فرهنگی شود، نه اینکه بنابه گفته‌ی معاون فرهنگی این دانشگاه تمام این بودجه در اختیار معاونت فرهنگی قرار گیرد؛ که در این شرایط دانشجویان باید منتظر باشند تا در خلال همایش‌هایی از سوی دانشگاه پیام‌نور و به اسم داشجویان، شاهد صرف هزینه‌هایی که پرداخته‌اند، باشند.

 

محمد شمسی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه پیام‌­نور واحد اصفهان نیز در این باره گفت: «سوالی که ما از مسئولین داریم این است که آیا این کاهش ۲۰ درصدی بودجه فرهنگی را تایید می‌کنند یا خیر.»

 

وی معتقد است مسئولین در صورت تایید این مسئله باید بگویند که این مبلغی که به عنوان هزینه‌ی فرهنگی از دانشجویان اخذ شده است به کجا رفته و در کجا قرار است هزینه شود.

 

پاسخ معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور؛ بیش از ۳۵ هزار تومان پرداختی، هزینه فرهنگ کردیم

 

برزگر، معاون فرهنگی دانشگاه نیز پس از این بیانیه ضمن بیان این نکته که در سال‌های گذشته مبلغی که برای انجام فعالیت‌های فرهنگی در دانشگاه صرف شده، بیش از ۳۵ هزارتومانی بوده که دانشجویان پرداخت کرده‌اند، به دانشجویان اطمینان داد که تمام ۳۵ هزار تومان پول دریافتی از آنها بابت خدمات فرهنگی به تدریج و در طول سال برای خود دانشجویان هزینه خواهد شد.

 

کاهش بودجه را تائید میکنم؛ اما از اهمیت مسائل فرهنگ غافل نمیشویم/ لزوم  بهرهگیری از ابتکارات دانشجویی

 

مهدی یوسفی، رئیس دانشگاه پیام‌نور استان اصفهان نیز ضمن تایید کاهش بودجه فرهنگی این دانشگاه، گفت: این که بودجه فرهنگی استانی کاهش یافته است صحیح است، منتها از آنجایی که ما کاهش تعداد دانشجو را در دانشگاه داشتیم و بودجه فرهنگی بصورت سرانه تخصیص می‌یابد، بودجه فرهنگی نیز طبیعتا کاهش داشته است.

 

وی کاهش بودجه را مربوط به همه‌ استان‌ها دانست و افزود: «افزایش شهریه نیز برای فعالیت‌های فرهنگی کل دانشجویان دانشگاه پیام‌نور کشور بوده است نه استان، چون برخی از این برنامه‌ها بصورت متمرکز برگزار می‌شود و کاهش بودجه فرهنگی استان ارتباط چندانی با شهریه‌ی فعالیت‌های فرهنگی ندارد.»



یوسفی در یادداشتی از ضرورت توجه بیشتر به بحث فرهنگی می‌گوید و معتقد است تغییر بودجه نمی‌تواند مسئولان این دانشگاه را از ضرورت و اهمیت بخش فرهنگی غافل کند و باید با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی بر اساس تأکید مقام معظم رهبری از شیوه‌های کم هزینه و با استفاده از خلاقیت و ابتکارات دانشجویی بهره گرفته شود.

 

لزوم شفافیت، قاطعیت و سرعت در حل مساله

 

همه‌ اینها بیانگر این است که وضعیت بودجه فرهنگی دانشگاه پیام‌نور همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و دانشجویان با وجود تلاش‌هایی که در زمینه احقاق حقوق خود داشتند و البته پاسخ‌هایی که در تشریح دلایل این موضوع از مسئولان دریافت کرده‌اند، هنوز نگران سرنوشت پولی هستند که تحت عنوان هزینه فرهنگی در شهریه آنها جا خوش کرده است.

 

از آنجا که دشمن به حوزه فرهنگ چشم دوخته و ارزش‌ها و هنجارهای نسل جوان و دانشگاهی را هدف قرار داده است ضرورت بیش از پیش توجه به این حوزه را آشکار می‌کند و البته لازم است تصمیمات شفاف‌تر و قاطعانه‌تری در اسرع وقت در موضوعات مربوط به این حوزه لحاظ شود. حوزه‌ای که شاید دومین و  یکی از مهمترین رسالت‌های دانشگاه در تربیت نسل پیشرو در کشور است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار