به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زاهدان، شب گذشته جلسه هماندیشی بسیج دانشجویی و صدا و سیمای استان سیستان و بلوچستان با حضور مسئولان این دو سازمان در محل سازمان بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان برگزار شد.
در این جلسه که به بهانه بیان نقدها و پیشنهادهای مرتبط با صدا و سیمای استان سیستان و بلوچستان برگزار شده بود، تعدادی از دانشجویان بسیجی استان به عنوان مهمان حضور داشتند که هریک به صورت جداگانه به بیان دغدغههای موجود در راستای آن پرداختند.
در ابتدای جلسه علیرضا کیخا، مسئول بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان گفت: اهمیت این جلسه از آنجاست که بالاترین شخصیت رسانه ملی در استان میتواند با شناخت ظرفیتهای موجود در دانشگاههای استان آنها را به ظهور برساند.
پس از وی ابوالفضل سرگزی، دبیر قرارگاه زین الدین بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان بیان داشت: نگاه ما به مجموعه صدا و سیما، به عنوان مجموعه انقلابی است و رسانه ملی باید دارای شجاعت لازم برای دفاع از حقوق مردم باشد و در این جهت مطالبهگرانه عمل کند.
وی ادامه داد: مطالبات مردم سیستان و بلوچستان از مسئولان تا حدودی در صدا و سیما نادیده گرفته میشود؛ درحالی که رهبر معظم انقلاب بر حل مشکلات این منطقه تاکید فراوانی دارند؛ بنابراین صدا و سیما باید نقشی پررنگ در این عرصه داشته باشد.
مصطفی سخنگو، مسئول کمیته محتوای جشنواره مردمی فیلم عمار استان سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه تصریح کرد: استان سیستان و بلوچستان به لحاظ فرهنگی و مذهبی بسیار متکثر است و حدود 14 سال از تاسیس شبکه استانی هامون میگذرد که با توجه به این تنوع در استان رویکرد شبکه هامون دارای تعادل لازم نبوده است؛ البته اخیرا به سمت افزایش تعادل در این مسیر پیش رفته است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه بزرگترین مکتوبات در دسترس ما وصیت نامه امام و بیانات رهبر معظم انقلاب است، صدا و سیما تا چه حد به گسترش فرهنگ انقلابی با استفاده از این منابع پرداخته است؟
در این میان افراد مختلف هریک به بیان دیدگاههای خود در این رابطه پرداختند و با بیان اینکه صدا و سیما باید مطالبهگرانه حقوق مردم را پیگیری کند، از شبکه هامون به دلیل عدم وجود نگاه تبعیض آمیز در آن قدردانی کردند و از مسئولان صدا و سیما خواهان پخش اذان اهل سنت در شبکه استانی هامون شدند.
پس از پایان سخنان و انتقادات دانشجویان بسیجی، محمود دولت کردستانی، مدیرکل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان بیان داشت: حضور در این استان باعث شد فارغ از نتیجه، برای انجام امور مربوطه بیشترین توان را بگذاریم و رویکرد ما این است که هر کسی بخواهد برای مردم استان کاری انجام دهد ما هم با او همکاری خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: هرکس در استان بخواهد در حوزه وحدت و اخوت قدم بردارد ما بدون در نظر گرفتن موضوعات سیاسی کاملا در رکاب او خواهیم بود.
مدیرکل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان تاکید کرد: صدا و سیما همانقدر که در حوزه سیستان فعالیت کرده است، در حوزه بلوچستان هم فعالیت داشته است ما نمیتوانیم نگاه قومیتی و مذهبی داشته باشیم و دغدغه شما را در این حوزه درک میکنیم.
کردستانی تصریح کرد: باید ابتدا برنامههای تولیدی یک رسانه را دید و بعد آن را نقد کرد و در این زمینه من کاملا از تولیدات رسانه ملی در استان دفاع میکنم یکی از امتیازات صدا و سیما این است که یک مأمن انقلابی و اسلامی است و به همین دلیل وقتی دقیقتر نگاه میکنیم از بار انتقادات کاسته میشود.
وی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان یکی از مذهبیترین استانهای کشور است، افزود: به جرات میتوان گفت که این استان یکی از مذهبیترین استانهاست هم مردمان شیعه و هم مردمان اهل سنت اعم از پیر و جوان و زن و مرد دارای بعد مذهبی قوی هستند صدا و سیما باید این باورها را مدیریت کند پخش اذان اهل سنت از صدا و سیما نیاز به دستور مستقیم رهبر معظم انقلاب دارد؛ چنانچه در کردستان در پی دستور ایشان این امر صورت گرفت.
مدیرکل صدا و سیمای سیستان و بلوچستان اشاره کرد: هر برنامهای که از صدا و سیما پخش میشود به نوعی حامل امر به معروف و نهی از منکر است؛ لازم نیست که حتما با تابلوی امر به معروف و نهی از منکر این کار را انجام دهیم معرفی نمونههای نخبه مذهبی و انقلابی و زنان و دختران با حجاب میتواند راهکار مناسبی باشد.
همچنین در این جلسه مقرر شد تا در آینده نزدیک به صورت هفتگی یک ساعت از برنامهها شبکه هامون به تولیدات دانشجویان بسیجی استان اختصاص پیدا کند.