پیام مرادی در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در اصفهان، با اشاره به تصویب طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای در مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکرات هسته ای در طول دو سال گذشته روندی را طی کرده که تجربه ای را برای ما به بار آورده است.
وی افزود: توافقنامه ژنو به عنوان اولین تجربه دیپلماسی دولت تدبیر و امید امروز جزیی از کارنامه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان تصریح کرد: اتفاقاتی که در این دو سال افتاد، از جمله مذاکرات هسته ای و برخی از تصمیمات دولت، موجبات نگرانی برخی از دلسوزان انقلاب را فراهم کرده است؛ بطور مثال در توافقنامه ژنو در حالی که گفته میشد دیوار تحریمها ترک برداشته است و حقوق هسته ای ملت ایران از جمله حق غنی سازی برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است، اما بعد از یکسال و چند ماهی که از این توافق میگذرد ملت ما تغییر محسوسی را نه در اقتصاد و نه در نوع رفتار غربیها ندیده است.
مرادی ادامه داد: ضمن اینکه با گذشت زمان و انتقادات وارده به این توافقنامه مشخص شد این توافقنامه از لحاظ حقوقی دارای اشکالاتی است. به طوری که بسیاری از اساتید دانشگاهی ما به نقد این توافقنامه پرداختند و متاسفانه دولت در مقابل این انتقادات بدترین توهینها و کم سابقهترین حملات را نسبت به منتقدین خودش داشت.
وی خاطرنشان کرد: جدای از بحث توافق هسته ای، برخی از تصمیمات دولت در مسائل داخلی نیز نگرانیهای دیگری را بوجود آورده است؛ به طور مثال در این مدت که دولت همه تصمیمات لازم برای کشور را به مذاکرات هسته ای پیوند زده است، بیکاری افزایش پیدا کرده است، نقدینگی کشور ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، بازار نیز دچار رکود شده و گشایش چندانی در آن احساس نمیشود.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان بیان داشت: تمام این موارد در حالی است که بنا به گفته نمایندگان مجلس دولت از بودجه جاری بالایی که تقریبا برابر با هشت سال دولت قبل است، برخوردار بوده است. ضمن اینکه برداشتهایی هم از صندوق توسعه ملی داشته است. بطوری که بنا به گفته مدیر صندوق توسعه ملی دارایی این صندوق از ۳۲ میلیارد دلار در ابتدای دولت یازدهم اکنون به صفر رسیده است.
مرادی تصریح کرد: لازم بود مجلس شورای اسلامی در پاسخ به بدعهدی طرف غربی و رفتارهای توهین آمیز کنگره آمریکا وارد عمل شود، و ما معتقدیم باید زودتر از این وارد عمل میشد.
وی ادامه داد: خدا را شکر طرح الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای، در همین چند روز اخیر به تصویب نمایندگان مجلس رسید، البته نقدهایی هم به متن این مصوبه وارد است.
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان در رابطه با این نقدها گفت: یکی از نقدهای وارد بر متن این طرح این است که در بند ۱ این طرح آمده است «تمامی تحریم ها باید بصورت یک جا قطع شود»، این خوب است منتها با توجه به تجربه ما از طرف غربی و بد عهدیهای گذشته اش باید مشخص شود که چه فاصله ای بین امضای توافق و اجرای توافق باید وجود داشته باشد و آیا در طول این فاصله اقداماتی که جمهوری اسلامی ایران انجام میدهد بازگشت پذیر است یا خیر.
مرادی تاکید کرد: اگر این اقدامات بازگشتپذیر نباشد، اقدامات طرف مقابل نیز باید در سطحی باشد که بازگشت پذیر نباشد، یعنی اقدامات بصورت همزمان صورت گیرد.
وی با اشاره به رفتار هیات رئیسه مجلس در قبال این طرح بیان داشت: تذکر لاریجانی مبنی بر اینکه باید دست تیم مذاکره کننده باز باشد و همچنین تصمیمات شورای عالی امنیت ملی نیز لحاظ شود، تذکر به جایی بود ،اما این بدین معنا نیست که ما نمایندگان مجلس را از دور خارج کنیم و یا بر خلاف قانون و آیین نامه داخلی مجلس سعی کنیم برای تغییر طرح زمان بخریم .
دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه اصفهان تصریح کرد: اگر روند جلسه مجلس به آن سمت که برخی از نمایندگان مجلس اشاره کردند رفته باشد، این ثابت میکند که هیات رئیسه مجلس بر خلاف خواست بیشتر نمایندگان مجلس سعی داشته با ایجاد تغییر در گزارش طرح و خارج کردن طرح از دستور کار مجلس برای تغییر برخی بندها زمان بخرد، که فکر میکنم این کار صحیح نیست.
مرادی در پایان گفت: به هر نحو ما از کلیات طرح حمایت میکنیم و امیدواریم مجلس نقش فعال خودش را در صیانت از حقوق هستهای ملت ایفا کند.