به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، این مراسم روز پنجشنبه چهارم تیر در محل جدید مرکز آموزش فنی و حرفهای اکسل و با حضور سلیمان مدادا، وزیر کار، سالمندان و معلولان اوگاندا، حجتالاسلام شمس، ريیس کالج المصطفی و تعدادی از مسئولین محلی برگزار و طي آن تعداد 5 دستگاه چرخ خیاطی، یک دستگاه چرخ گلدوزی و یک سیستم رایانه با تجهیزات لازم برای اشتراک پنج کاربر که توسط کالج المصطفی تهیه شده بود، به مرکز آموزش اکسل اهدا شد.
در ابتدای اين مراسم مووانجه شفیق، ريیس مرکزآموزش اکسل در سخناني از حمایتهای ايران از اوگاندا تقدیر و ابراز كرد: ایران همیشه همراه و حامی ما بوده است. بودن آنها در کنار ما مایه دلگرمی ماست و ما امیدواریم این حمایت و همراهی ادامه داشته باشد.
در ادامه علي بختياري، رایزن فرهنگی کشورمان نیز با ارايه سخنانی، فارغالتحصیلی تعدادی از هنرآموزان این مرکز در ماه مبارک رمضان را تبریک گفت و با بیان این که اسلام دینی است که در مقایسه با سایر ادیان، بیشترین اهمیت را به کسب علم و دانش میدهد، از تلاشهای مرکز آموزش فنی و حرفهای اکسل به خاطر فراهم آوردن این فضای علمی و تربیتی سالم، قدردانی کرد.
سلیمان مدادا، وزیر کار، سالمندان و معلولان اوگاندا هم در سخنراني خود از فعالیتهای مرکز اکسل قدردانی و برای حمایت از آنها اعلام آمادگي کرد.
وی در ادامه با بیان روابط بسیار خوب اوگاندا با ایران از حضور نمایندگان كشورمان در این مراسم تشکر کرد و با اشاره به موافقتنامه دوجانبه همکاریهای فرهنگی، علمی و آموزشی بین دولت ایران و دولت اوگاندا و تصویب آن در مجلس شورای اسلامی، ابراز امیدواری کرد از این پس بر اساس این توافق، همکاریهای فیمابین بیش از پیش افزایش یابد.
در پایان مراسم، ساختمان جدید مرکز آموزش فنی و حرفهای اکسل، توسط وزیر اوگاندايي و رایزن فرهنگی کشورمان افتتاح شد.
درباره مرکز آموزش اکسل
مرکز آموزش فنی و حرفهای اکسل یک مؤسسه اسلامی وابسته به سازمان توسعه است؛ فعاليت خود را با 62 كارآموز در سال 2006 توسط شفیق اموانجه که یک نابیناست، آغاز كرد و در حال حاضر 612 کارآموز در رشتههای مختلف از جمله روزنامهنگاری، آموزش کودکیاری، هتلداری، تعمیر رادیو و تلویزیون، رایانه، برق، خیاطی، طراحی لباس، دکوراسیون و ... را تحت آموزش دارد.
مرکز آموزش اکسل با شعار «مهارتهای عالی برای زندگی» چشمانداز خوداتکایی با استفاده از منابع در اختیار را برای خود ترسیم کرده و مأموریت خود را چنین تعریف کرده است: «تربیت کارآفرین به جای کارجو و تلاش برای ریشهكن کردن فقر از جامعه اوگاندا، کمک به کودکان بیسرپرست، افراد معلول و توانمند کردن خانوادههای کمدرآمد برای کسب درآمد قانونی».
شفیق اموانجه که چند سال پیش به دین اسلام مشرف شده با همتی عالی و مثال زدنی، روشندلی است که چراغ خانههای بسیاری را روشن کرده و با نگاهی خیرخواهانه علاوه بر حمایت، یتیمان و خانوادههای کمدرآمد را تحت پوشش قرار داده و نگاه مقامات بلندپایه دولتی از جمله ريیس جمهور را متوجه خود کرده است.