به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، شب شعر پارسي، پنجم تيرماه به همت مرکز آموزش زبان فارسی رایزنی فرهنگی ایران در مرکز بزرگ آرشیو ادبی صربستان برگزار شد.
ووچه نوویچ، معاون فرهنگی شهردار نوویساد از تشکیل برنامههای ادبی ایران در اين شهر، ابراز خرسندي كرد و گفت: هرچند که سابقه تاریخ، فرهنگ و تمدن ایران را همه میدانند، اما آشنایی با شعر و ادبیات ایران، دریچهای جدید برای آشنایی با این تمدن کهن و اندیشههای مردم ایران برایمان میگشاید.
وی، يادآور شد: اميد است تا با استمرار این گونه برنامهها، فرهنگ، تمدن و ادبیات ایران به شهروندان استان ویوودینا معرفی شود.
شعر پارسی، مملو از مفاهیم ارزشمند انسانی است
محمود شالويی، رايزن فرهنگي كشورمان با بیان اینکه شعر و ادبیات بخشی از گنجینه فرهنگی یک ملت است که با مراجعه به آن، سابقه فرهنگی و تمدن آن کشور بطور مستند قابل دسترسی است، اشعار شاعران بزرگ ایرانی را اسناد بزرگ فرهنگی دانست که در محمل زبان و ادبیات، بیانگر فرهنگ، تمدن، فلسفه و اندیشه ایرانیان است.
وي با قرائت اشعار متعددی از شاعران بزرگ ایران و شرح و بسط تمثیلهای آن، به داستانهایی از مثنوی مولوی اشاره كرد که در آن، مولانا موضوع کسب معرفت و شناخت، همدلی و در نهایت آشنایی با زبان و فرهنگها را نشانه رشد و تعالی و تقویت پیوندهای انسانی میداند.
شالويی، اظهار كرد: شعر پارسی، مملو از پیامهای اخلاقی و مفاهیم ارزشمند انسانی است که در تاریخ مکتوب ادب فارسی، از رودکی در بیش از هزار سال پیش تا شعر معاصر فارسی، مهمترین وسیله انتقال این مفاهیم و اندیشهها بوده و زندگی ایرانیان با شعر و ادبیات پیوندی مستحکم دارد.
تجلي ساختار آوایی در زبان فارسی
سعید صفری، مدرس زبان فارسی اعزامی به صربستان ضمن ارائه مقدمهای پيرامون سبکهای شعر فارسی، یکی از مهمترین ویژگیها و جذابیتهای زبان فارسی را دسترسی مستقیم به اشعار شاعران بزرگ ایرانی دانست.
وي، يکی از دلایل جذابیت شعر فارسی را ساختار آوایی زبان فارسی دانست که به این دلیل ایجاد ساختهای آهنگین و ارائه مفاهیم در قالبهای متعددی، شعر سادهتر میشود.
اين مراسم همراه با قرائت قطعه اشعار شاعران بزرگ ایرانی از جمله مولانا، عطار، سعدی و حافظ از سوي فارسيآموزان، پايان يافت.
آشنايي با مرکز ملی آرشیو اسناد خطی و ادبی صربستان
مجموعه ماتیتسا صربسکا، غنیترین مرکز آرشیو ادبی و اطلاعات مکتوب صربستان و بزرگترین مرکز اسناد ادبی در منطقه بالکان است.
گنجیهای عظیم از نسخ خطی و کتابهای اصیل مربوط به شاعران و ادبای بالکان در اختیار اين مجموعه است و مهمترین مرکز پژوهشی در این خصوص به شمار میرود.