کد خبر:۴۲۱۹۲۹
توسط محققان دانشگاه تبریز انجام پذیرفت

طراحی و ساخت سیستم هشداردهنده خستگی و حواس پرتی برای رانندگان

محققان دانشگاه تبریز موفق به طراحی و ساخت سیستم هشدار دهنده خستگی و حواس پرتی برای رانندگان شدند.

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» به نقل از زیتون؛ فرزاد هاشم زاده، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه تحقیقات مختلف در دنیا حاکی از این هست  که اصلی ترین عامل تصادفات مرگبار رانندگی، خواب آلودگی و حواس پرتی رانندگان می‌باشد، گفت: متاسفانه کشور ما نه تنها از این امر مستثنی نبوده بلکه به دلیل عدم جا افتادن فرهنگ استراحت در رانندگی های طولانی مدت، تعداد و میزان تصادفات مرگبار به مراتب بیشتر از سایر کشورها است، لذا وجود سیستم هشدار دهنده خستگی و خواب آلودگی می‌تواند کمک شایانی به کاهش تلفات رانندگی کند.

 

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز با تاکید بر اینکه بینایی ماشین به عنوان یک روش مهم و کاربردی برای تشخیص علایم خواب آلودگی راننده می تواند مورد استفاده قرار گیرد، تصریح کرد: هدف از این طرح پژوهشی طراحی و ساخت سیستم بینایی ماشین برای هشدار به راننده خودرو در هنگام خواب آلودگی است و لذا در سیستم ذکر شده دوربین کوچکی در مقابل راننده به گونه ای نصب می شود که تمام صورت راننده در محدوده دید دوربین قرار  بگیرد. سیستم ذکر شده با نرخ حدود ۱۰ تصویر در ثانیه از راننده فیلم برداری کرده و تصاویر متوالی مربوطه را به بخش پردازش کننده منتقل می کند.

 

به گفته وی، در بخش پردازش کننده با توجه به الگوریتم های پردازش تصویر، موقعیت و وضعیت چشم های راننده استخراج می شود و در صورتی که چشم های او از یک حد مشخص بیشتر بسته شود، سیگنال هشدار به صدا در آمده و راننده را از حالت خواب آلودگی خارج می کند.

 

هاشم زاده در مورد نحوه عمل این هشدار دهنده اضافه کرد: مراحل اجراء و پیاده سازی این پروژه بدین صورت است که صورت فرد توسط الگوریتم پیشنهادی در این پروژه  تشخیص داده می شود. سپس موقعیت چشم های شخص بدست آمده و معیاری برای تعیین میزان باز یا بسته بودن چشم های فرد مورد اندازه گیری قرار می گیرد. با توجه به میزان باز یا بسته بودن چشم ها، اگر معیار مذکور از یک حد آستانه عبور کند آلارمی به صدا در خواهد آمد.

 

به گفته وی، نتایج میدانی بدست آمده از آزمایشات میدانی با استفاده از سیستم طراحی شده، نشان دهنده عملکرد قابل قبول دستگاه برای افراد با ویژگیهای مختلف و با قابلیت تشخیص خواب آلودگی راننده در شب است.

 

این طرح پژوهشی با همکاری بهنام محمدی ایواتلو، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تبریز و محمد جواد استادی دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی برق (کنترل) در اسفند ماه سال ۱۳۹۳ به اتمام رسیده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار