آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۳۲۷۴
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان:

حدود نیمی از عوامل بیماری‌‌زا از طریق حیوانات به انسان منتقل می‌شوند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: ۵۰ درصد از عوامل بیماری‌زا از طریق حیوانات به انسان منتقل می‌شوند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از اصفهان، سیدعلیرضا مروجی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان به اشاره به روز ۱۳ تیرماه، روز مبارزه با بیماری‌های منتقله بین حیوان و انسان (زئونوز) گفت: از ۱۷۰۹ عامل بیماری زا، ۸۳۲ مورد از حیوانات به انسان منتقل می‌شود.

 

وی افزود: کنترل بیماری‌های مشترک بین حیوان و انسان (زئونوز) مستلزم همدلی و هماهنگی بین بخشی و برون بخشی و توجه بیشتر مسئولین است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن اشاره به اینکه همه ساله برنامه‌هایی با هدف آگاه سازی، حساس سازی و جلب مشارکت جامعه و مسئولین در معرض ابتلا به این بیماری‌ها برگزار می‌شود، تصریح کرد: بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان طیف گسترده ای از بیماری ها را شامل می‌شود و گروهی از آنها در زمان های نه چندان دور، موجب وحشت جامعه به همراه تلفات قابل توجه در انسان شده است.

 

مروجی تصریح کرد: گروهی از این بیماری‌ها در سال های اخیر به عنوان بیماری‌های نوپدید (مانند تب خونریزی دهنده کریمه کنگو) ظهور کرده و سلامت جامعه را در معرض تهدید قرار داده اند.

 

وی ادامه داد: سرعت و سهولت انتقال جمعیت دامی و انسانی، افزایش جمعیت و در نتیجه نیاز گسترده به مواد پروتئینی و غذایی بر اهمیت بیماری های فوق الذکر افزوده است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، بیماری مشترک بین انسان و حیوان است که مواردی از شیوع آن در کشور گزارش شده است.

 

مروجی گفت: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری تب دار ویروسی و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه و له کردن و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌ شود.

 

وی افزود: شروع ناگهانی تب، سردرد، درد عضلانی در طی سه روز و پس از سه روز علائم خونریزی در پوست به خصوص در قسمت بالای بدن در طول خطوط زیر بغلی از علائم بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گزیده شدن توسط کنه آلوده، تماس با خون و مواد آلوده کننده دام (امحاء و ترشحات، بافت ها و غیره) و تماس با خون و مواد آلوده کننده بیمار مانند بیمارستان از راه های انتقال این بیماری بیان کرد.

 

مروجی، دامداران، شیردوشان (زنان روستایی)، دامپزشکان، قصابان، سلاخان، کارگران کشتارگاه‌ها و دباغان و پرسنل بهداشتی درمانی از گروه‌های در معرض خطر این بیماری بیان کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار