آخرین اخبار:
کد خبر:۴۲۳۵۶۸

پیشنهاد جدید انجمن فولاد درباره تعرفه واردات انواع ورق

دبير انجمن توليدکنندگان فولاد از پيشنهاد جديد اين انجمن درباره تعرفه‌هاي واردات ورق فولادي به وزارت صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت: از وزارتخانه مي‌خواهيم هرچه سريعتر عدد کارشناسي شده خود درباره نسبت قيمت آهن اسفنجي به فولاد را اعلام کند.

به گزارش گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، رسول خليفه سلطاني در نشستي خبري با اشاره به اينکه در سال 1393 انجمن توليدکنندگان فولاد پيشنهاد خود را مبني بر پلکاني شدن تعرفههاي واردات فولاد به وزارت صنعت ارائه کرد اما متاسفانه اين پيشنهادات به صورت کامل اجرايي نشدند، توضيح داد: براساس جمعبندي که از سوي انجمن صورت گرفته پيشنهاد جديدي در خصوص تعرفههاي واردات ورقهاي فولادي مطرح شده که به وزارت صنعت نيز ارائه ميشود. براساس اين پيشنهاد تعرفه واردات براي اسلب 20 درصد، ورق گرم 25 درصد، ورق سرد 30 درصد، ورق پوشش‎دار 35 درصد و ورق رنگي 40 درصد تعيين شده است.

وي با بيان اينکه در پيشنهاد انجمن توليدکنندگان فولاد علاوه بر موارد فوق بخشي به نام بندهاي ساير نيز مورد توجه قرار گرفته است، اضافه کرد: در بند ساير فضايي ايجاد ميشود براي برخي استثناهاي نابجا و فضايي براي دور زدن تعرفه که به وزارتخانه پيشنهاد کرديم در اين بند نيز اعداد تعرفه مانند اعداد اصلي باشند.

دبير انجمن توليدکنندگان فولاد افزود: پديده ديگري به نام ورقهاي آلياژي نيز وجود دارد که چون کشورهاي مبدا جايزه صادراتي روي ورقهاي آلياژي ميدهند از اين طرف در ايران هم ميتوانند اين محصول را از رديف تعرفههاي عادي خارج کنند و با نظام تعرفه 7225 به عنوان ورق آلياژي و با تعرفه پايين وارد کشور کنند که اين موضوع نيز بايد اصلاح شود.


خليفه سلطانی در ادامه با بيان اينکه انجمن توليدکنندگان فولاد پيشتر درخواست کرده بود تا ايجاد تناسب قيمتي در زنجيره توليد فولاد از گندله، آهن اسفنجي و شمش و اسلب تا محصول نهايي تحت نظارت وزارتخانه درآيد، افزود: براين اساس پس از کارشناسيهايي که انجام داديم نسبت آهن اسفنجي به عنوان ماده مورد مصرف فولادسازان 42.5 درصد شد که وزارتخانه نيز مجددا اين عدد را بررسي کرد و مورد حسابرسي قرار داد که هنوز عدد نهايي را اعلام نکرده اما به نظر ميرسد بسيار نزديک به عدد ما باشد. در همين راستا از وزارتخانه تقاضا داريم تا هرچه زودتر نسبت به تعيين تکليف و اعلام اين نسبت اقدام کند چرا که فولادسازان در شرايط بحراني بسر ميبرند و شارژ فلزي آنها يا قراضه و يا آهن اسفنجي است که بايد با قيمت مناسبي تامين شود. هماکنون آهن اسفنجي از سوي فولادسازان 25 تا 30 درصد بالاتر از قيمتي که بايد تامين شود خريداري ميشود.

وی با اشاره به اينکه تعدادي از واحدهاي فولادي نوردي به زياندهي رسيده اند، افزود: از سوي ديگر عمر برخي از اين واحدها زير 10 سال است و در حال پرداخت اقساط بانکي هستند. به همين دليل بايد از سيستم بانکي تقاضا کنيم که بانکها به مدت 5 تا 10 سال اقساط وام هاي خود را فريز کرده و اقساطي دريافت نکنند تا واحدهاي فولادي بتوانند به بقاي خود ادامه دهند.

خليفه سلطاني با بيان اينکه در تلاشيم تا صنعت فولاد و واحدهاي فولادسازي را از فروپاشي و احتمالا ورشکستگي نجات دهيم، اظهار کرد: بايد نظام تعرفه اي منسجمي در حوزه فولاد در کشور پياده سازي شود.

به گفته دبير انجمن توليدکنندگان فولاد آخرين مکاتبه انجمن فولاد با وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط به اواسط ارديبهشت ماه سال جاري بود و به زودي مکاتبه جديدي با اين وزارتخانه در ارتباط با تعرفه ها صورت خواهد گرفت.
وي خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهاي متعددي روي واردات فولاد خود به ويژه فولادهاي چيني تعرفهگذاري کرده اند که نام برخي از آنها به شرح زير است:

ترکيه 30 تا 40 درصد، اتحاديه عرب 30 درصد، ويتنام 27 درصد، مصر 16 درصد، هند 20 درصد و آمريکا 110 درصد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار