به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» در این نشست که عصر روز شنبه مورخ ۱۳ تیر ۱۳۹۴ برگزار گردید، سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی نیز حضور داشت، سخنرانان در خصوص تضییع حقوق ملت فلسطین به ایراد سخن پرداختند.
در این مراسم موسی کاظم استاد دانشگاه، عمار فوزی محقق و استاد فلسفه، سیف البحری عضو پارلمان اندونزی، احمد مجتهد رئیس موسسه صدای فلسطین و نصر الله محمدی سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی به ایراد سخن پرداختند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی که به عنوان سخنران ویژه این نشست بود به فلسفه جایگاه روز قدس پرداخت و گفت: امام خمینی(ره) به عنوان معمار کبیر انقلاب اسلامی این حرکت بزرگ را طراحی کردند.
محمدی افزود: امروز تنها راه نجات مسلمین وحدت است که باید در این راستا تلاش کرده و همه مسلمانان به فکر وحدت باشیم.
وی با اشاره به سالروز شهادت امام علی(ع) ضمن تسلیت به این مناسبت گفت: امام علی(ع) می فرمایند که کمک کار مظلوم و دشمن ظالم باشید و البته تشخیص ظالم از مظلوم کار سختی نیست امروز همه باید یاور ملت مظلوم فلسطین باشیم.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در کشور اندونزی افزود: امروز متاسفانه برخی کشورهای مسلمان به فکر منافع خود بوده و به اتحاد و وحدت توجه نمی کنند.
همچنین در این مراسم احمد مجتهد رئیس موسسه صدای فلسطین ابراز داشت: حق بازگشت سرزمین های اشغالی، از حقوق مردم مظلوم فلسطین است که باید به آنها کمک کرد.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت سازمان های حقوق بشری و سازمان ملل گفت: باید این سازمان ها در این زمینه فعال شوند و از مردم مظلوم فلسطین حمایت کنند و اجازه ندهند که حقوق آنها پایمال شود.
مجتهد هاشم به قانون اساسی کشور اندونزی اشاره کرد و گفت: در ابتدای این قانون اشاره شده که اگر کشوری توانایی دفاع از خود را ندارد برکشورهای دیگر واجب است که به او کمک کنند.
سیف البحری عضو پارلمان اندونزی نیز در این نشست گفت: مسئله فلسطین موضوع بسیار مهمی است که باید مورد توجه و اهتمام باشد.
وی با اشاره به فعالیت شورای امنیت و سازمان ملل متحد گفت: این سازمان ها و نهادها قابل اعتماد نیستند چون در آن پنج کشور از حق رای مخالف خود بر علیه دیگران استفاده می کند.
عمار فوزی محقق و استاد فلسفه نیز در این مراسم به مسائل و حقوق مردم فلسطین به ایراد سخن پرداخت.
موسی کاظم با اشاره به قوانین کشور اندونزی نسبت به همایت از مظلوم تأکید کرد که دولت و ملت اندونزی خود را وام دار ملت فلسطین می داند. او افزود موضوع همایت از حقوق ملت فلسطین فراتر از بحث اسلامی است ما معتقدیم حقوق اولیه و طبیعی آنها ضایع شده است.
موسی کاظم در ادامه تأکید کرد: دیپلماسی راه اصلی برای حل مشکل مردم فلسطین و حمایت از حقوق آنان است او در پایان تاکید کر که هشت میلیون فلسطینی در خارج از مرز های خود قصد بازگشت به وطن خود دارند و این حق بازگشت با مقررات بین المللی نیز سازگار است.
این نشست که از ساعت سه تا اذان مغرب ادامه داشت با ضیافت افطار به پایان رسید. گفتنی است در حاشیه این نشست، نمایشگاه عکس توسط نهاد صدای فلسطین اندونزی برگزار گردید.