به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو»از مشهد، حجت الله عبدالملکی، عضو هیات علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد دانشگاه امام صادق(ع) شب گذشته در هفتمین دوره تربیتی-آموزشی یاران خراسانی(طرح ولایت) که به میزبانی سازمان بسیج دانشجویی استان خراسان رضوی برگزار شد، گفت: مقام معظم رهبری سال گذشته در جمع دانشجویان نکته ای را فرمودند که خیلی مهم بود. ایشان فرمودند که دانشجو باید در حوزه های مختلف بتواند تحلیل در اختیار جامعه قرار بدهد که این حرف خیلی مهمی بود.
وی اد امه داد: یعنی ایشان انتظار دارند دانشجو در هر رشته ای که هست در حوزه های مختلف بتواند تحلیل در اختیار جامعه قرار بدهد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: فلسفه طرح ولایت هم همین است که اطلاعات دانشجو را بالا ببرد؛ بنابراین شما می بینید که این طرح برای کارمندان، معلمان و سایر اقشار جامعه برگزار نمی شود به این دلیل که این دانشجوست که باید قدرت تحلیلی بالا داشته باشد.
اقتصاد مقاوتی هیچگونه ارتباطی به مذاکرات هسته ای ندارد
عبدالملکی در خصوص مذاکرات هسته ای بیان کرد: اقتصاد مقاوتی هیچگونه ارتباطی به مذاکرات هسته ای ندارد و اصولا به مسئله تحریم های هسته ای هم ارتباط خاصی ندارد. ما در یک جنگ اقتصادی درگیر هستیم که راه حلش مذاکرات اقتصادی است. این جنگ اقتصادی بخش کمی از آن بخاطر اتفاقاتی است که علیه ما از خارج از کشور اعمال شده است. در واقع بیشتر این جنگ اقتصادی را ما خودمان علیه خودمان ایجاد می کنیم.
وی با اشاره به نظر عدهای که می گویند به عنوان اقتصاد مقاومتی یا هرچیز دیگری، دنبال راه حل نگردید، ما با یک مذاکره مسئله جنگ اقتصادی را حل میکنیم، گفت: در پاسخ این افراد باید گفت، راه حل جنگ اقتصادی، مذاکره نیست. در جنگ اقتصادی هرکس باید سنگر خودش را پیدا کند و هرکسی به نسبت آن جایگاه و وضعیتی که در جامعه دارد، یک سنگر برایش قابل تعریف است.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) با بیان سه نکته افزود: در جریان مذاکرات قرار نیست تحریم ها برداشته شود، حتی با رفع تحریم ها مشکلات اقتصادی ما حل نخواهد شد بلکه راه حل ما اقتصاد مقاومتی است.
وی در توضیح اقتصاد مقاومتی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی دو رکن تقویت تولید ملی و تقویت فرهنگ جهادی دارد که این دو رکن در واقع شیرازه اقتصاد مقاومتی است.
عبدالملکی با بیان اینکه یکی از نتایج اقتصاد مقاومتی این است که ما به یک قدرت اقتصادی بزرگ تبدیل شویم،ادامه داد: در اثر اقتصاد مقاومتی میتواند سه اتفاق، رشد بخش کشاورزی که ما منتظر آن هستیم، رشد بخش نفت و گاز که نفت و گاز بجای آنکه خام فروخته شود، فرآوری می شود و به محور توسعه صنعتی کشور تبدیل می شود و بهره برداری دو درصدی از نخبگان (نخبگان کسانی هستند که در اقتصاد دانش بنیان از آنها استفاده می شود.) بیفتد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر این سه کار را انجام بدهیم، تولید ملی ما می تواند به 7500 میلیارد دلار افزایش پیدا کند و این یعنی سومین قدرت اقتصادی جهان بعد از آمریکا و چین که البته میتوان گفت که این سومین قدرت اقتصادی جهان در واقع اولین قدرت اقتصادی جهان است. به این دلیل که آمریکا که در حال حاضر قدرت اول اقتصادی جهان شناخته می شود اصل ثروت و منابعش را از چپاول ملت ها و کشورها بدست می آورد، چیزی به نام سلطه دلار.
وی خاطرنشان کرد: چین هم کشوری است که درونش اتفاقات خوبی در جریان است؛ اما حیاتش وابسته به اقتصاد آمریکاست. یعنی اگر دلار آمریکا سقوط کند، اولین کشوری که بعد از آمریکا سقوط خواهد کرد، چین خواهد بود.
عبدالملکی افزود: ایرانی که قرار است قدرت سوم یا به نوعی قدرت اول اقتصادی جهان باشد، مانند هیچ کدام از آنها نیست بلکه قدرتش را از درون خودش گرفته و وابسته به آمریکا نیست. پس به نوعی می توانیم بگوییم خودش قدرت اول اقتصادی جهان خواهد شد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه غربی متوجه شده که ایران میتواند سومین قدرت اقتصادی جهان باشد تاکید کرد: ایران با یک رشد علمی شتابنده و داشتن فرهنگ اسلامی به همراه سه عنصراقتصاد پیشرفته، رشد علمی و فرهنگ اسلامی) می تواند تمدنی به نام تمدن توین اسلامی بسازد که این تمدن اسلامی ریشه غرب را خواهد خشکاند.
وی بیان داشت: با این روند تنها ایران می ماند و کشورهایی که حول ایران می چرخند که لایه اولش کشورهای اسلامی و لایه دوم آن کشورهای آزادی خواه قوی جهان هستند به همین دلیل است که غرب با ما دشمنی دارد. و دست یافتن به این مهم یکی از ثمرات اقتصاد مقاومتی است.
آمریکایی ها راضی اند به اینکه مذاکرات هسته ای تا چندین سال به طول بینجامد
عبدالملکی تاکید کرد: آمریکاییها راضی اند به اینکه مذاکرات هسته ای تا چندین سال به طول بینجامد زیرا همه منتظرند ببینند که نتیجه مذاکرات چه میشود و هیچکس دنبال هیچ کاری نمی رود. نه سرمایه گذاری، نه تولید، نه معامله و نه هیچ کار دیگری. برنامه هسته ای ما متوقف شده و همزمان با آن اقتصادمان نیز متوقف شده که این همان آرزوی آمریکایی هاست.
این استاد دانشگاه گفت: من یک پیشنهاد در سطح سیاسی دارم که دوستانمان در وزارت امور خارجه، معاونتی با عنوان معاونت«مذاکرات هسته ای» و یک معاون مشخص داشته باشد که این معاون فقط وظیفه اش این باشد که مذاکرات هسته ای را انجام دهد.اشکالی هم ندارد، صد سال دیگر هم مذاکرات هسته ای بکند ولی سیستم وزارت خارجه و دولت درگیر مذاکره نباشند.
وی با طرح این سوال که حال با این وضعیت باید چه بکنیم؟ گفت: ما باید دنبال اقتصاد مقاومتی برویم. برای آشنایی با اقصاد مقاومتی ابتدا باید ماهیت جنگ اقتصادی را بشناسیم و سپس برنامه های خود را اجرا کنیم.
عبدالملکی در ادامه به بیان ضروروت اقتصاد مقاومتی پرداخت و بیان داشت: هدف آمریکا از تحریم هایی که علیه مردم اعمال کرده فلج کردن زندگی مردم است پس ما نباید بگذاریم زندگی مردم فلج شود. آمریکا از طریق ایجاد تورم و بیکاری شدید و قحطی میخواهد مردم ایران را فلج کند. پس ما باید کاری بکنیم که تورم، بیکاری ایجاد نشود و فراوانی وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه هدف آمریکا صرفا برنامه هسته ای ما نیست بلکه جنگ با آرمان هاست، خاطرنشان کرد: قدرت اقتصادی ایران باعث سقوط قدرت اقتصادی غرب خواهد شد و ما باید این مطلب را درک کنیم.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: آمریکا امید جدی در الگوی نامطلوب مصرف، الگوی نامطلوب تولید و الگوی نامطلوب مدیریت اقتصادی در ایران دارد.
2 رکن اقتصاد مقاومتی
عبدالملکی دو رکن اقتصاد مقاومتی را تقویت تولید ملی و فرهنگ جهادی دانست و ابراز داشت: یعنی ما باید تولید ملی را افزایش دهیم و فرهنگ اقتصادی مان به سمت فرهنگ جهادی جلو برود.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی در بعد مصرف حرف هایی میزند. به عنوان مثال میگوید تا حد امکان کالای خارجی مصرف نکنید یا میگوید تولید کننده باید سه کار، تولید بیشتر، کیفیت بالاتر و قیمت کمتر را انجام دهد و این در حالی است که اقتصاد مقاومتی یعنی ما نفت و گاز خام را نفروشیم و تبدیل به محصول کنیم، توان توسعه همه صنایع را داشته باشیم و در کشاورزی باید خودکفا باشیم؛ تولید کننده باشیم، نه وارد کننده.
ما باید دیپلماسی اقتصادی مان را تقویت کنیم
این استاد دانشگاه ادامه داد: اقتصاد مقاومتی یعنی هر جوان ایرانی باید یک کار آفرین باشد نه یک کارجو، دولت باید از توان فکری کشور و از ظرفیت کشورهای همسایه نیز استفاده کند.
عبدالملکی با بیان اینکه ما باید دیپلماسی اقتصادی مان را تقویت کنیم چون مذاکرات هسته ای دیپلماسی اقتصادی نیست، گفت: دیپلماسی اقتصادی یعنی ما منابعمان را که در گوشه و کنار جهان وجود دارد را با قدرت دیپلماسی استحصال کنیم.
وی اقتصاد مقاومتی را رهیافت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران جهت تحقق اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی دانست و تاکید کرد: اقتصاد مقاوتی دو برنامه، برنامه ریزی اقتصادی و برنامه ریزی فرهنگی دارد که در جریان برنامه ریزی اقتصادی، تولید ملی اتفاق می افتد و در جریان برنامه ریزی فرهنگی تقویت فرهنگ جهادی اتفاق می افتد.