به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علوی امروز در ضیافت اندیشه استادان دانشگاه فردوسی مشهد در خصوص عبرت آموزی گفت: عبرت یعنی هر آنچه برای دیگران اتفاق افتاده از آن عبور میکنیم و نتیجهای بالاتر را میگیریم. عبرت از داستان، قصه و اتفاقات صورت میگیرد و نتایج منطقی و عقلانی آن منجر به پیشرفت میشود.
این استاد دانشگاه یادآور شد: بزرگان دین اغلب انسانهایی هستند که اگر موردی بر ایشان رخ می داد، بر آن صبر داشتند.
علوی با بیان این مطلب که نقش عبرتگرفتن در تذکر و یادآوری بسیار پررنگ میباشد، خاطر نشان کرد: موعظه حسنه در کنار عبرت گرفتن نقش موثری در یادآوری دارد.
وی در ادامه با بیان این نکته که روش یادآوری نعمت، فرد را به یاد گذشته میاندازد و اینکه چگونه خدا مشکلات را برایش حل کرد، گفت: پس انسان نباید فراموش کند که چه نعمتهای برایش وجود دارد.
این استاد دانشگاه افزود: در روش عبرتآموزی باید به یاد اتفاقات رخ داده برای دیگران بیفتیم و از آن اتفاقات عبرت بگیریم و باید به این نکته توجه داشت که شرایط اجتماعی و فرهنگی متعدد، بر این فرآیند رخداده مهم میباشند. ما از طریق آزمون و خطا حق نداریم زندگیمان را پیش ببریم، چرا که ما موجود آزمایشگاهی نیستیم.
وی خطاب به اساتید گفت:یکی از دعاهایتان این باشد که از هریک از وقایع زندگیتان عبرت بگیرید و هنگام دعا کردن خیلی مراقب باشید که چه می خواهید. برای درک آیاتی که برای عبرت هستند باید برای دارای بصیرت، عقلی ناب و قلب پاک باشیم.
این استاد دانشگاه به اساتید توصیه کرد: یک استاد خوب قاطعیت دارد؛ اما در کنار آن باید تواضع و مهربانی هم داشته باشد، نباید عصبانی و هیجان زده باشد، زیرا این دو برای یک فرد خوب نیست. رفتار فرد پشتوانه یک عمر خود و دیگران است که باعث پیشرفت میشود.