به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»به نقل از ادارهكل روابط عمومي و اطلاعرساني سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، محمديان در اين برنامه كه با هماهنگي رايزني فرهنگي ايران در قرقيزستان انجام شد، به تشریح اهمیت ماه مبارک رمضان و لیالی قدر و آداب روزهداری پرداخت و گفت: رمضان و روزه در تاریخ اسلام از زمان نزول قرآن و بعثت پیامبر (ص) بین مسلمانان مرسوم شده است؛ اما در دیگر ادیان از زمان حضرت نوح (ع)، حضرت ابراهیم (ع)، حضرت موسی (ع) و حضرت عیسی (ع)، رسم روزهداری در اشکال مختلف وجود داشته است.
وی درباره اهداف روزهداری گفت: انسان از زمانی که فهمید روح دارد، برای تکمیل بُعد ماورایی و الهی و معنوی خود تلاش کرد. بر این اساس دو گزاره مهم «ترک» و «فعل» در آیین روزه مطرح است. ترک به معنی ترک تمایلات جسمانی انسان و فعل به معنی خواندن نماز و گفتن ذکر و ... . انسان با ترکهایی که در راه خدا انجام میدهد به روحش تعالی میبخشد و از گناهانش دور میشود.
محمدیان افزود: عاشقان واقعی روزه حتی در ماههای رجب و شعبان نیز روزه میگیرند.
وي همچنین به اهمیت و منزلت شب قدر اشاره کرد و گفت: شب قدر شبی است که تمام ابواب رحمت الهی در آن شب برای بندگان خدا باز میشود. هر سال در این شب ملائک خدا نازل میشوند که قضا و قدر سال بعد را تعیین کنند. انسان میتواند با عبادت در مسجد که البته مزایای آن بیشتر است با خواندن دعا و نماز و دیگر آداب این شب، نیرو و انرژی یک سال را برای خود توشه کند.
مبلغ اعزامي از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، در ادامه درباره آیین روزهداری در ایران نیز اظهار كرد: اصول دینمان یکی است؛ ما بر یک پایه و یک اصل هستیم و بر یک قبله نماز میخوانیم و در بسیاری مسایل مشترکیم؛ اما مراجع تقلیدی داریم که انسان بنابر میل و استنباط خود به آنها مراجعه میکند و از نظرات فقهی آنها از طریق رسالههایشان برای عمل به تکالیف دینی استفاده میشود.